ارمنستان

اطلاعات کلی کشور ارمنستان
-اطلاعات ضروری ارمنستان

کشور ارمنستان با نام رسمی جمهوری ارمنستان کوچک ترین جمهوری کشورهای مستقل مشترک المنافع می باشد. نام بومی این کشور در زبان ارمنی هایک می‌باشد که در سده‌های میانه با افزودن پسوند فارسی ستان (به معنای سرزمین) به هایاستان تغییر یافت. این نام به طور سنتی از نام هایک، بنیان‌گذار افسانه‌ای ملت ارمنی و نتیجه ی نتیجه ی نوح پیامبر، گرفته شده است که بر اساس نوشته ی موسی خورنی، تاریخ‌نویس ارمنی، در سال ۲۴۹۲ قبل از میلاد بل پادشاه بابل را شکست داد و ملت ارمنی را در منطقه ی آرارات بنیان گذاشت.ارمنستان سرزمینی است، محصور در خشکی با تابستان های گرم و خشک و زمستان های بسیار سرد., که اراضی حاصلخیز و قابل کشت آن، محدود می باشد. صنایع مهم این کشور، ساخت ماشین آلات، منسوجات و صنایع شیمیایی می باشند. صادرات این کشور الماس،مواد معدنی ، مواد غذایی و انرژی بوده و واردات آن گاز طبیعی ، نفت ، دخانیات ،مواد غذایی و الماس می باشد.

ارمنستان کشوری کوهستانی و پرباران است و نیز یک کشور محاط در خشکی است. بزرگ‌ترین دریاچه این کشور دریاچه سوان است که آب شیرین دارد و پهنه نسبتاً بزرگی از بخش میانی کشور را پوشانده است.ارمنستان ۲۹۸۰۰ کیلومتر مربع وسعت داشته (۱۴۲ام در جهان) داشته و حدود ۳۲۰۰۰۰۰ تن جمعیت دارد. مردم ارمنی پیرو آیین مسیحیت هستند.فرهنگ ارمنستان از ایران تاثیر زیادی پذیرفته ‌است، چرا که ارمنستان مدتهای زیادی جزئی از ایران بوده‌است. نرخ باسوادی در ارمنستان بسیار بالا بوده و در حد کشور های پیشرفته صنعتی می باشد .

کشور ارمنستان جزو یکی از قدیمی ترین کشورهای صاحب دانشگاه و کتابخانه های فراوان در میان کشور های خاور میانه بوده و از جایگاه خوبی مخصوصا در زمینه تحقیق و پژوهش و علوم خاص مانند شرق شناسی مهندسی،معماری،زبان و اکثر رشته های هنری بویژه موسیقی در جهان برخوردار است. این کشور دارای 13 دانشگاه رسمی می باشد که در این میان می توان به دانشگاه دولتی ایروان بزرگترین و قدیمیترین دانشگاه در جمهوری ارمنستان اشاره نمود که در تعداد زیادی از رشته های تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می پذیرد.

زبان ارمنی (به ارمنی: Հայերեն هایِرِن) یکی از زبان‌های هندواروپایی است که در منطقه قفقاز و به ویژه در کشور ارمنستان رایج است. این زبان با خط ویژه خود یعنی الفبای ارمنی که توسط مسروب ماشتوتس ابداع گردیده نوشته می‌شود. ارمنی خود شاخه‌ای مستقل از خانواده زبانهای هندواروپایی است. زبان ارمنی دو گویش بزرگ اصلی دارد یکی ارمنی شرقی و دیگری ارمنی غربی. زبان رسمی کشور ارمنستان به گویش ارمنی شرقی است. مجموع گویشوران به زبان ارمنی در جهان ۹ میلیون است. از جمله زبانهای رایج دیگر در این کشور میتوان به زبان کردی در قسمت غرب و جنوب غرب این کشور اشاره کرد. زبان روسی نیز در این کشور گویشور دارد.

درام (در ارمنی դրամ) نام واحد پول کشور ارمنستان است. واژه درام در ابتدا از واژه عربی درهم گرفته شده که درهم نیز از کلمه دراخما در زبان یونانی مشتق شده است. نماد درام در بازارهای جهانی (AMD) است. در ابتدای فروپاشی شوروی سابق هر درام به 100 لوما تقسیم می‌شد که با افت ارزش درام، لوما کاملا از چرخه پولی کشور ارمنستان خارج گردید. در حال حاضر کوچکترین واحد پولی ارمنستان سکه‌های 10 درامی هستند. درام از سکه های 10، 20، 50، 100، 500 و اسکناس های 1000، 5000، 10000، 20000، 50000 و 100000  تشکیل می شود.

اختلاف ساعت ارمنستان با ایران: 30 دقیقه ( ساعت ایران + 30 دقیقه) یه این صورت که ساعت ارمنستان 30 دقیقه از ایران جلوتر است.کد تلفن ارمنستان نیز  00374 می باشد.ولتاژ برق در کشور ارمنستان 230v می باشد.

-موقعیت جغرافیایی ارمنستان

ارمنستان کشوری کوهستانی است که در شمال فلات ایران، در غرب فلات ارمنستان و جنوب سلسله جبال قفقاز واقع شده است ارمسنتان دارای ارتفاع میانگین از سطح دریا 1800 متر است و تنها 10 درصد سرزمین ارمنستان کمتر از 1000 متر ارتفاع دارند. بلندترین قله ارمنستان آراگاتس است که در شمال غرب این جمهوری واقع است و 4090 متر ارتفاع دارد .

ارمنستان در قفقاز جنوبی (ماورای قفقاز) در میان دریای سیاه و دریای خزر قرار دارد که مرز میان آسیا و اروپا محسوب می‌شود. هم مرزان ارمنستان در غرب ترکیه، در شمال گرجستان، در شرق جمهوری آذربایجان، و در جنوب ایران و جمهوری خودگردان نخجوان (جزئی از جمهوری آذربایجان) می‌باشند.

– راهنمای سفر به ارمنستان

در سفر به ارمنستان شما می توانید ارزهایی مانند روبل،دلار و یورو با خود همراه داشته باشید و در صرافی ها اقدام به تبدیل ارز خود به درام نمایید.توصیه می کنیم اگر در سفر خود به مناطق کوهستانی یا روستایی می روید،به علت ضعیف بودن مردم این منطقه با خود پول های خردتر به همراه داشته باشید.در ایروان تعداد بی شماری بانک و دستگاه خودپرداز وجود دارد.تمامی بانک ها سیستم بین المللی انتقال پول را انجام می دهند.ویزا کارت،مستر کارت و یا آمریکن اکسپرس کارت در کل این کشور:اعم از فروشگاه های بزرگ،رستوران ها و هتل ها قابل استفاده است.

تعرفه رومینگ ایرانسل در ارمنستان

برای اطلاع از تعرفه های رومینگ اپراتور ایرانسل در کشور ارمنستان اینجا را کلیک کنید.

تعرفه رومینگ همراه اول در ارمنستان

برای اطلاع از تعرفه های رومینگ اپراتور همراه اول در کشور ارمنستان اینجا را کلیک کنید.

اپراتورهای ارائه دهنده سیم کارت در کشور ارمنستان به شرح زیر می باشد.

VivaCell MTS (by MTS Armenia)

Beeline (by Veon)

UCOM (formerly Orange)

– وضعیت آب و هوای ارمنستان

اقلیم فلات ارمنستان قاره‌ای نیمه‌مداری است. میانگین دمای آن در ژانویه بین ۳- تا ۱۵- درجه سانتی گراد و در ژوئن بین ۱۵ تا ۲۰ درجه و در چاله‌ها تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. میانگین بارندگی سالانه آن ۳۰۰ تا ۸۰۰ میلی متر است که در چاله‌ها از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی‌متر در سال در نوسان است.

-بهترین زمان سفر به ارمنستان

بهترین زمان سفر به ارمنستان ماه های اول و آخر تابستان یعنی اواخر ماه می و اوایل ماه جون یا اواخر سپتامبر و اوایل اوکتبر می باشد.در این زمان ها گرما نسبتا کمتر بوده و هوا برای گشت و گذار و ماجراجویی مناسب است.در این بازه زمانی امکان بارش باران وجود دارد،شکوفه ها در آمده و پرندگان در حال لانه سازی هستند.رنگ های خیره کننده پاییزی،درختان را زنده می کنند.در هر صورت،ارمنستان در این دو بازه زمانی در بهترین حالت خود قرار دارند.

-شهرهای توریستی ارمنستان
-جاذبه های گردشگری ایروان
کلیسا گغارت ایروان

کلیسای گغارت ایروان از میان صخره های برجسته کوه تراشیده شده است.کلیسای گغارت ایروان ار نمونه های شگفت انگیز معماری قرون وسطایی ارمنی می باشد.این کلیسا دارای چندین مقبره و کلیسای سنگی بریده شده از داخل کوه می باشد که قبل از قرن 4ام ساخته شده اند.کلیسای اصلی این مجموعه در سال 1215 ساخته شده است.علاوه بر اهمیت مذهبی این کلیسا،چشم اندازش به رودخانه آزات،آن را به یکی از بهترین نقاط دیدنی ارمنستان تبدیل کرده است.

کلیسا تاتو

کلیسای تاتو،یکی از دیدنی ترین،محبوب ترین و همچنین قدیمی ترین کلیساهای ارمنستان به شمار می رود.در سفر به ارمنستان بایستی از این کلیسا با تاریخ بسیار غنی دیدن نمایید.کلیسای تاتو که قدمت آن به قرن 9ام میلادی باز می گردد،نقش مهمی در تاریخ ارمنستان بازی کرده به عنوان یک مرکز آموزشی و معنوی در گذشته به شمار می رود.

میدان جمهوری

میدان جمهوری در قلب پایتخت باستانی ارمنستان قرار گرفته و یکی از زیباترین جاذبه های این شهر به شمار می رود.خیابان های آبوویان،نالبندیان،تیگران بزرگ،وازگن سارگسیان و آمیریان به میدان جمهوری منتهی می شوند.طرح اولیه میدان جمهوری ایروان در سال 1924 توسط معمار آلکساندر تامانیان اجرا شد و در سال 1926 به اتمام رسید.فاز نخست این میدان در سال 1950 تکمیل شده و  در سال 1977 به پایان رسید.این میدان در گذشته با نام لنین شناخته می شد.در سال 1940 مجسمه لنین،رهبر اتحاد جماهیر شوروی در ضلع جنوب غربی این میدان بنا شده بود اما در سال 1990 از بین برده شد.میدان جمهوری بیضی شکل بوده و دارای حوض و فواره های موزیکال می باشد.در اطراف این میدان،می توانید ساختمان هایی به سبک نئو کلاسیک بیابید از جمله مکان های دیدنی این میدان:گالری هنر ملی،دفتر مرکزی پست،خانه دولت و وزارت انرژی و منابع طبیعی می باشد. بناهای پیرامونی میدان از سنگ‌های توف ارمنستان به رنگ‌های سرخ و سفید ساخته شده و پی آن‌ها نیز از سنگ بازالت می‌باشد.ساعت برج ساختمان دولت در شهر مسکو ساخته و در ژوئیه سال ۱۹۴۱ به شهر ایروان انتقال داده شد. قطر صفحه ساعت ۴ متر، طول عقربه بلند آن ۱۸۸ سانتی‌متر و عقربه کوتاه آن ۱۷۰ سانتی‌متر می‌باشدمیدان جمهوری ایروان مکانی است که مراسم و ملاقات‌های مهمی از جمله رژه نظامی روز استقلال ارمنستان هر ساله در آن برگزار می‌شود.

کاسکاد

کاسکاد یا هزارپله،به صورت راه پله و پلکان و دارای ارتفاعی بالغ بر 118 متر می باشد.کاسکاد در سال 1971 شروع به ساخت کرده و در سال 1980 تکمیل شده است.کاسکاد مرکز شهر ایروان را به پارک هافتناک و خیابان مانیومنت متصل می نماید و یکی از بهترین جاذبه ها برای بازدید است.در این مجموعه پله برقی هایی برای گردشگرانی که به بالا رفتن از پله ها علاقه ای ندارند و یا از انجام آن ناتوان اند تعبیه شده است. اکنون در فضای داخلی این بنای عظیم موزه هنری کافسجیان دایر شده است.چشم انداز فوق العاده این هزار پله به روی شهر ایروان است.

پارک ملی شیکاهو

دومین جنگل بزرگ ارمنستان ، که بخش های زیادی از آن ، زیرا بخش های زیادی از آن از بین رفته اند. این جنگل به محل زندگی پلنگ وحشی ، خرس ها ، بز وحشی و گوزن ها تبدیل شده است و نیز تقریبا 1100 گونه گیاه در این شهر وجود دارد.در سال 2005، این پناهگاه توسط یک بزرگراه تهدید شد. این مکان همچنین دارای آبشارهای بسیاری نیز می باشد.

کلیسا نوراوانک

کلیسای نوراوانک متعلق به قرن 13 میلادی بوده و در 122 کیلومتری ایروان در دره رودخانه آماغو در نزدیکی شهر یغگنادزور واقع شده است.کلمه نوراوانک در زبان ارمنی به معنای”صومعه نو” می باشد.این کلیسا به نام استواتساتسین  به معنای مادر مهربان خدا شناخته می شود.

موزه تاریخ ارمنستان

موزه تاریخ ایروان در سال 1931 توسط جیم توروسیان طراحی و ساخته شد.این موزه در شهر ایروان پایتخت ارمنستان قرار گرفته و ساختمان جدید آن در سال 2005 جنب ساختمان شورای شهر ایروان ساخته شد.در این موزه بیش از 87000 شی در معرض دید عموم قرار گرفته است.

دریاچه سوان

دریاچه سوان، در قلب ارمنستان و بزرگترین دریاچه کشور و مکانی جذاب برای گذراندن تعطیلات در این کشور است. این دریاچه با مکان های دیدنی خیره کننده ای همچون صومعه سواناوک احاطه شده است. این شهر مکانی مناسب برای سفری آرامش بخش می باشد.همچنین با دارا بودن مجموعه ای از رستوران هایی با غذاهایی دریایی عالی در کنار ساحل ، ساحلی محبوب به شمار می آید. دریاچه سوان تعدادی سواحل جذاب دارد و چون ارمنستان کشوری بدون خط ساحلی است ، این شهر بهترین مکان برای آفتاب گرفتن در کنار ساحل ، با خلیج های دیدنی و کوه های اطراف می باشد.

پارک ملی دلیجان 

ارمنستان چهار پارک ملی دارد که پارک ملی دلیجان زیبا ترین پارک آن می باشد. این پارک که در سال 2002 تاسیس شد به آثار تاریخی و چشمه های آی گرم با اثرات طبی مشهور است.بسیاری از مکان های فرهنگی بسیار مهم در امنستان را می توان در پارک ها یافت؛ از جمله صومعه هاگارتشین ، صومعه گوشاونگ و جوختاک ونک و کلیساهایی همچون آخنبات وجود دارند و حوزه ودخانه های آقستیو و گتیک نیز در مرزهای پارک ملی دلیجان قرار دارند.

کلیسای جامع سنت گریگور روشنگر

ساخت کلیسای جامع سنت گریگور روشنگر در سال 1997 آغاز شده و در سال 2001 به پایان رسیده است.این کلیسا توسط معمار استپان کیورکچیان به سبک معماری ارمنی طراحی و ساخته شده است. این کلیسا در ناحیه کنترون، و در نزدیکی ایستگاه متروی ژنرال آندرانیک واقع شده‌است. این کلیسا در تاریخ ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی به‌طور رسمی بازگشایی شده و چند روز بعد ژان پل دوم از کلیسای جامع سنت گریگور روشنگر بازدید کرد. این کلیسا به مناسبت بزرگداشت هزار و هفتصدمین سالگرد اعلام مسیحیت به عنوان دین رسمی، ارمنیان ساخته شده‌است. مساحت کلیسا حدود ۳۸۲۲ متر مربع است، در حالی که ارتفاع کلیسای جامع از زمین تا بالای صلیب ۵۴ متر است. این کلیسا به همراه کلیسای جامع تثلیث تفلیس بزرگترین کلیسای قفقاز جنوبی می‌باشد.

سالن اپرای ایروان

تالار ملی اپرای ارمنستان و باله آلکساندر اسپنداریان در تاریخ 28 نوامبر سال 1930 در جریان جشن های 10مین سالگرد ارمنستان شوروی شروع به ساخت شده و در 20 ژانویه سال 1933 به طور رسمی توسط آلکساندر اسپندیریان  افتتاح شده است.این تالار از دو سالن کنسرت:سالن آرام خاچاتوریان با ظرفیت 1400 صندلی و سالن تئاتر ملی باله و اپرای الکساندر اسپندریان با طرفیت 1200 صندلی تشکیل شده است.

موزه هنر کافسجیان 
روستای گارنی
موزه ماتناداران
پارک عشاق
مجسمه مادر ارمنستان
معبد گارنی
موزه اربونی
کلیسای کاتولیک ایروان
شهر تساغکادزور
 قلعه نظامی امبرد
ساقکادزور
کاراهونج
کلیسای گریگورلوساوریچ مقدس
خیا بان مارشال باغرامیان
هامالیر ( مجتمع فرهنگی ورزشی)
مسجد آبی
خور ویراپ
دژ اربونی
خیابان شمالی
خیابان آبوویان
میدان آزادی
خیابان ماشتوتس
بازار سرپوشیده
ایستگاه راه آهن
پارک کودک
آب‌نمای موزیکال
موزه سرگئی پاراجانف
موزه ساریان
موزه شهر
گالری ملی هنر
موزه آثار چوبی
کلیسای جامع سارکیس مقدس
کلیسای سنت آستواتساتین نورک
دره گل ها
پارک آبی ایروان
موزه صنایع دستی ارمنستان
کلیسای جامع زوارتنوتس
پارک دایره ای ایروان
بنای یاد بود قتل عام ارامنه
 بازار ورنیساژ
مراکز خرید ایروان
Dalma garden mall
Yerevan mall
Rossia mall
Metronome shopping center
Tashir Street Shopping Gallery
Rio mall
هتل های ایروان
رستوران ها و کافه ها
Verve rooftop
Shame gastrobar
Black angus Yerevan
Indian mehak restaurant and bar
Sherep restaurant
Limone cascade
Katsa
Say cheese
Dors craft beer and kitchen
Lavash restaurant Yerevan
El garden
Adzoukh
Akori
Vinograd
Tavern Yerevan riverside
Tavern Yerevan
In vino
Tumanyan khinkali
Gata tavern
Tavern Yerevan
Zhinglyanov hats
Tapastan
Crumbs bread factory
Eat and fit healthy food café
Dargett craft beer
The tolma
Wine republic
Hin zangezur tavern
The club Yerevan
Tavern Yerevan
Armat
Anoush restaurant
شهر اشتاراک
اچمیادزین Echmiadzin
ژرموک (Jermuk)
گوریس
سوان
کاپان
دیلیجان
جرموک
گیومری(gyumri)
وانادزور(vanadzor)
شهر مذهبی اجمیازین
تقویم نمایشگاه های ارمنستان

https://www.advantour.com/armenia/exhibitions.htm

خرید در ارمنستان
مناسبت ها و رویدادهای ارمنستان

https://10times.com/armenia

https://wildarmenia.com/armenia-festivals/

شرایط ویزا و اقامت در ارمنستان
سیستم حمل و نقل در ارمنستان
غذاهای ارمنستان
مانته (Mante/Manti)
 شامپوز (Shampours)
 دلمه (Dolma / Tolma)

یکی دیگر از غذاهای سنتی ارمنستان به dolma یا tolma معروف است.ارمنی ها بیش از 50 نوع دلمه سنتی دارند.دلمه معمولا به عنوان غذای اصلی دوم هر میز در نظر گرفته می شود.دلمه با برگ کلم یا برگ انگور،برنج،گوشت چرخ کرده پخته می شوند.همچنین برخی از گیاهان مانند فلفل،بادمجان،گوجه فرنگی نیز به جای برگ کلم استفاده می شوند.به این صورت که برگ را به دور گوشت چرخ کرده و برنج می پیچند و سپس با روغن زیتون می پزند.در نتیجه این غذا بسیار خوشمزه  بوده و اگر در ارمنستان بودید بدون شک و تردید حتما دلمه را امتحان کنید.

قاپاما (Ghapama)
خاش (Khash)

شاید سنتی ترین غذای ارمنستان Khash باشد.ارمنی ها عاشق آن هستند و این غذا طی فرآیندی طولانی پخته می شود.این غذا در واقع قلم گاو جوشانده شده است که قبلا کاملا تمیز شده و بدون بو می باشد.نان لواش جز جدا نشدنی این غذای خوشمزه می باشد و Khash در اصل با لواش خشک و تربچه سرو می شود.

گاتا (Gata)-
باقلوا (PAKLAVA / PACHLAVA)
چولومبور آپور (Chulumbur apur)
چورگ (Choereg)
تیسژیک (Tisvzhik)
 Herb-stuffed lavash
کباب لولا ارمنستان (Armenian Lule Kebab)
 Lahmacun – The Armenian pizza
لواش (LAVASH)

نان جز جدانشدنی غذاهای ارمنی می باشد.ارمنی ها با هر چیزی نان فراوان می خورند.به همین علت است که روی هر میزی نان به مقدار فراوان می بینید.نان لواش ارمنی نه تنها در کشور ارمنستان بلکه در کل دنیا بسیار معروف است و جز میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده است.لواش در تنور پخته می شودو شما می توانید روند پخت نان را ببینید و حتی در کلاس های پخت نان نیز شرکت کنید.لواش همچنین در فرهای مخصوص نیز پخته می شوند،اما قطعا مزه لواش هایی که در تنور پخته می شوند را نمی دهند.لواش تنها نان ارمنی هست که می توان آن را به مدت طولانی نگه داشت،به همین علت بسیاری از زنان خانه دار نان لواش را می پزند و آن را برای فصل زمستان ذخیره می کنند.سپس در فصل زمستان به لواش ها آب می پاشند و سپس برای خوردن آماده می کنند.

چورچخلا (Churchkela)
 Khinkali خینکالی
 Pelmeni (Fried or boiled)
 Soups
 Rice pilaf
 Basturma Omelette
 Lamb with tarragon
 Armenian desserts
Aveluk

در ارمنستان سالادها و سوپ های زیادی به خصوص برای گیاه خواران وجود دارد.سوپ مخصوصی که با aveluk درست می شود یکی از معروفترین غذاهای ارمنستان است.اولوک یک گیاه دارویی خوراکی است که خواص زیادی دارد.ارمنی ها همچنین سالاد بسیار خوشمزه ای دارند که با همین گیاه درست می شود.

Harissa

سوپ های محلی در ارمنستان از جایگاه ویژه ای برخوردارند.سوپ Harrisa یکی از خوشمزه ترین غذاها در ارمنستان است.این سوپ با گوشت مرغ و گندم درست می شود.که نهایتا با اضافه کردن نمک و کره آماده سرو می شود.

هزینه خورد و خوراک در ارمنستان

https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Armenia

سوغاتی های ارمنستان
زیور آلات ارمنی
خاچکار
فرش
میوه خشک
قهوه و شکلات ارمنی
دودوک(ساز ارمنی)
انار نمادین
مربای گردو
-آداب و رسوم مردم ارمنستان

بیش ترین جمعیت مردم ارمنستان را نژاد ارمنی تشکیل می دهد که حدود 98% جمعیت کشور است ارامنه از زمان قدیم در جنوب منطقه قفقاز ساکن هستند و آنان نیز همانند ایرانیان خود را آریایی می دانند مردم ارمنی از نظر فرهنگی شباهت های زیادی با ایرانیان دارند و این برگرفته از تاریخ این دو کشور است ارامنه تا سال 1990 یعنی پس از فروپاشی شوروی دائمآ بین دو کشور ایران و شوروی(روسیه) تقسیم می شدند گاهی زیر سلطه ی ایران و گاهی هم روسیه، از این رو فرهنگ و آداب روسی نیز در بین آنان دیده می شود.

باید و نبایدها در ارمنستان
سلام کنید

در ارمنستان هنگام ورود به هر مکان عمومی قبل از پرسیدن هرگونه سوال و جستجو سلام (barev)کنید و هنگام خروج حتما خداحافظی کنید.قبل از سفر به ارمنستان جملات و عبارات مهم برای برقراری ارتباط را یاد بگیرید چرا که این نشان می دهد شما برای صحبت کردن به زبان آنها تلاش می کنید و این احترام به شخص مقابل است.

مناسبت های تقویم را چک کنید

در طول مناسبت های بزرگ مثل هفته اول ژانویه(بین سال جدید و کریسمس ارتودوکس) و هفته اول یا دوم ماه می ایروان و اکثر شهرها خالی هستند.با این وجود،شهرها در این بازه زمانی در شهرها جشن و پایکوبی برپاست.رژه ها،کنسرت ها و سایر مراسم.البته موزه ها و سایر موسسات ساعات کوتاهی و کلا تعطیل باشند.بین بازه ماه می تا سپتامبر بهترین زمان برای سفر به ارمنستان است.

انتظار دیدن افراد در حال سیگار کشیدن در اکثر اماکن را داشته باشید

سیگار کشیدن عمیقا در فرهنگ ارمنستان جا افتاده است به طوری که بسیاری از اماکن تنها گوشه ای از فضا را به عنوان فضای non-smoking تعبیه کرده اند.بسیاری از کافه ها همیشه فضای smoke-free بوده اند اما جاهای زیادی هم هستند که شما می توانید با خیالی آسوده به آنجا رفته و بدون اینکه از دود سیگار آزرده شوید بنشینید و غذا بخورید.

تاکسی هایی که تاکسی متر دارند استفاده کنید

در جای جای ایروان تاکسی به فراوانی یافت می شود.کرایه تاکسی ها در ایروان گران است اما گزینه بهتری از سایر وسایل حمل و نقل عمومی است.حداقل هزینه برای 3-4 کیلومتر در حدود 600 درام می باشد،بهتر است که از تاکسی استفاده کنید که مجهز به تاکسی متر باشد بنابر این شما می توانید مقدار کرایه مسیر را بر روی مانیتور ببینید و به راننده پرداخت نمایید.

ارمنی ها گاها یکدیگر را مهمان می کنند

ارمنی ها بسیار مهمان نواز بوده و این بر هیچ کس پوشیده نیست.در کافه ها،رستوران ها و وسایل حمل و نقل عمومی زیاد مشاهده می کنید که دو نفر در حال مشاجره هستند برای اینکه چه کسی دیگری را مهمان کند و صورتحساب را بپردازد.پس اگر با دوست ارمنی خود بیرون رفتید و او سعی داشت که صورتحساب را پرداخت کند با او تعارف نکنید چرا که این توهین به وی محسوب می شود.

لباس های خیلی باز نپوشید

ارمنی ها به پوشش خود بسیار اهمیت می دهند،خواه در مدرسه،محل کار یا حتی پیاده روی در پارک.شما به راحتی متوجه می شوید که زنان ارمنی برای هر مناسبتی بسیار زیبا لباس می پوشند به همین علت است که آماده شدنشان زیاد طول می کشد.اگرچه اخیرا گرایش های آنها تغییر کرده است.ارمنی ها هنوز مردمی سنتی هستند و علی رغم ظاهر مدرن این کشور لباس های خیلی باز مرسوم و پسندیده نیست.

به خانم ها اجازه ندهید چیزهای سنگین حمل کنند

اگر با یک خانم به خرید رفتید به او اجازه ندهید که کیف سنگین خرید را با خود حمل کند،به ویژه اگر باید از پله ها بالا برود.این کار خلاف ادب به حساب می آید.

انعام دادن را فراموش نکنید

در بسیاری از کشورهای اروپایی انعام دادن مرسوم نیست.با وجود اینکه در ارمنستان مالیات بر روی بسیاری از اجناس محاسبه می شود اما همچنان مردم رسم دارند که مبلغی اضافی تر به عنوان انعام پرداخت می کنند.البته پرداخت انعام اجباری نیست و بستگی به خود شما دارد که در هنگام خروج هر چقدر که می خواهید انعام دهید.

اصطلاحات کاربردی در ارمنستان

سلام  (“Barev dzez”)
متشکرم  (“shnorhakalutyun”)
عذرخواهی می کنم (“nerece’q”)
لطفا  (“Khndrem”)
من ارمنی صحبت نمی کنم. (“Yeshayeren chem khosum”)