توسعه گردشگری چه زمان در لرستان اتفاق می‌افتد؟

یک جامعه‌شناس گفت: روستاییان لرستانی با اندکی برنامه‌ریزی می‌توانند درآمدزایی ‌بسیار بالایی داشته باشند.ابراهیم خدایی ‌در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گردشگری را می‌توان حول دو محور طبیعت و انسان به‌گونه‌ای “طبیعت محور” و “فرهنگ محور” یا “انسان‌محور” تقسیم کرد. در گردشگری طبیعت محور جذابیت‌های طبیعی اعم از زمین، کوه، دریا، درخت، رودخانه، آبشار و امثال آن به چشم می‌آیند.

وی ادامه داد: در گردشگری فرهنگ محور به جذابیت‌های انسانی و فرهنگی اعم از آثار باستانی و تاریخی، مذهب، آیین‌ها، نژادها،   موسیقی،   صنایع‌دستی و امثال آن نگاه می‌شود.

خدایی با بیان اینکه در لرستان در هر دو گونه نامبرده ظرفیت‌های بالایی وجود دارد، ‌ افزود: باید توجه داشت که توریسم طبیعت محور نسبت به گردشگری فرهنگ  محور از درآمدهای پایین‌تر و درعین‌حال عوارض و آسیب‌های بیشتری مخصوصاً در عرصه زیست‌محیطی برخوردار است.

این جامعه‌شناس یادآور شد: شرایط لرستان به‌گونه‌ای است که نمی‌توان بدون اتکا به طبیعت متفاوت آن، جذابیت‌های اکوتوریستی  وژئوتوریستی سخن از گردشگری به میان آورد.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های اجتماعی و گردشگری توأم با هم در لرستان باعث می‌شود که در سایه برنامه‌ریزی  جامع به توسعه گردشگری دست یافت.

خدایی تصریح کرد: روستاییان لرستانی با اندکی برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی می‌توانند درآمدزایی بالایی از طبیعت بکر روستاهای خود داشته باشند تا هم به وضعیت درآمدی خود کمک کنند و هم توسعه اقتصادی استان را رقم بزنند.

این مدرس دانشگاه‌های لرستان گفت: در فصل بهار کمتر روستایی در اقصی نقاط لرستان می‌توان یافت که آن‌قدر دلکش و جذاب نباشد که هر مسافری را تحریک نکند که در ازای پرداخت ۵۰ یا ۱۰۰ هزار تومان یک شب اقامت در خانه‌های کاه‌گلی بافت روستایی سنتی و در کنار طبیعت زیبا و متفاوت تجربه کند؛ با تعویض خانه‌های بوم‌گردی و تهیه شناسنامه از خانه‌های قابل سکونت در روستای نمونه گردشگری لرستان می‌توان درآمد برای اقشار روستاهای لرستان ایجاد کرد.

منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *