افتتاح اتاق ایرانشناسی در ترکمنستان
اتاق ایرانشناسی در محل رایزنی فرهنگی ایران در عشق آباد، پایتخت ترکمنستان افتتاح شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در آیین افتتاح این اتاق که با حضور دیپلماتهای سفارت ج.ا.ایران در عشق آباد، استادان زبان فارسی و علاقهمندان ترکمنی برگزار شد، بهرام طاهری، معاون سفیر ج.ا.ایران در ترکمنستان با ذکر پیشینه ایرانشناسی در جهان و وجود اتاقهای ایرانشناسی در بسیاری از کشورهای دیگر از ابتکار رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان در ترکمنستان در این خصوص تقدیر کرد و گفت: ایرانشناسی در دنیای معاصر سابقهای حداقل صد ساله دارد و با انقلاب تکنولوژی در دنیا ضرورت شناخت فرهنگ و تمدن ایرانی از سوی مراکز علمی احساس شده و در قالبهای متعدد ایرانشناسی یا ایران پژوهی بدان پرداخته شده است.
او افزود: حتی در برخی کشورها، در قالب رشته دانشگاهی به این موضوع پرداخته شده و در پی آن اکنون مشاهده میکنیم که ایرانشناسان برجستهای در جهان طی این سالها پرورش یافته و نتایج پژوهشهای خود را در قالب کتابهایی ماندگار ارائه کردهاند.
معاون سفیر کشورمان در ترکمنستان افتتاح اتاق ایرانشناسی همراه با فراهم کردن امکانات لازم از سوی رایزنی فرهنگی را فرصتی برای علاقهمندان ترکمنی برای آشنایی با پیشینه مشترک فرهنگی دو کشور ایران و ترکمنستان دانست و در پایان بیان کرد: همسایگی و میراث مشترک فرهنگی و تمدنی ایران و ترکمنستان، ضرورت شناخت بیشتر محققان و مردم دو کشور از یکدیگر را دو چندان کرده است.
رضا خانیان، رایزن فرهنگی ایران نیز در آیین افتتاح این اتاق گفت: ایران و ترکمنستان دارای فرهنگ و تاریخ مشترکی هستند و این اشتراک فرهنگی به صورتی است که نیازی به مطالعه عمیق ندارد و با اندکی بررسی قابل مشاهده است.
او افزود: تاکید آقای قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان بر اهمیت فرهنگ و نقش آن در روابط این کشور با همسایگان و ضرورت آشنایی هر چه بیشتر محققان و علاقهمندان ترکمنی با میراث مشترک دو کشور موجب افتتاح اتاق ایرانشناسی در رایزنی فرهنگی شد.
رایزن فرهنگی کشورمان همچنین گفت: این اتاق در واقع اتاق ترکمنستانشناسی نیز هست چرا که هر چه به تاریخ مراجعه کنیم، بیشتر به پیوستگی فرهنگی دو کشور پی خواهیم برد.
خانیان دیوان اشعار شاعران بزرگ ایرانی، کتابهای متعدد در حوزه ادبیات کلاسیک و معاصر فارسی، امکان نمایش بیش از ۳۵۰ فیلم سینمای ایرانی به همراه آثار موسیقی جدید کشورمان و بروشورها و کتابهای معرفی اماکن تاریخی و گردشگری ایران را از جمله امکانات فراهم آمده در این اتاق برشمرد و اظهار کرد: برگزاری مسابقههای مختلف هنری و ساخت و نمایش کلیپهای مختلف با استفاده از آهنگهای ایرانی و ترکمنی از جمله فعالیتهای این اتاق خواهد بود.
در ادامه این مراسم ابتدا دو کلیپ ساخته شده توسط رایزنی فرهنگی کشورمان با موضوع دیدنیهای ایران و عشق آباد به نمایش درآمد که تشویق حاضران را به دنبال داشت و پس از آن ۱۲ مقاله توسط علاقهمندان ترکمنی درخصوص ویژگیهای مشترک فرهنگی دو کشور و اشعار شاعران بزرگ ایرانی خوانده شد که در پایان مراسم از نویسندگان آنها با اهدای جایزه تقدیر شد.
منبع:ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.