عسلویه

جاهای دیدنی و تفریحی عسلویه

بسیاری عسلویه را به نفت و گاز و روزهای گرمش می‌شناسند اما در میان این گرمای هوا و روی ذخایر عظیم نفت و گاز، شهری واقع شده که از لحاظ مناطق بکر و گردشگری نیز دست کمی از منابع زیر زمینی‌اش ندارد.

عسلویه یکی از جنوبی‌ترین شهرهای کشور می‌باشد که در استان بوشهر واقع شده که به دلیل وجود صنایع نفت و گاز در این منطقه به آن لقب قطب انرژی را داده‌اند. این شهر طبق سرشماری‌ سال ۱۳۹۵ جمعیتی بالغ بر۱۳.۴۷۶ نفر دارد و مذهب اکثریت مردم شیعه و سنی است.

اما جالب است که بدانید عسلویه یکی از شهرهای جذاب برای تفریحات نوروزی است و هر ساله میزبان گردشگران فراوانی در این ایام می‌باشد که به لطف راه‌های ارتباطی گسترده با شهرهای مجاورش و همچنین فرودگاه عسلویه به راحت‌ترین شکل ممکن می‌توان به این شهر سفر کرد. در ادامه به معرفی جاذبه‌های شهر عسلویه می‌پردازیم.

پارک ملی نایبند

پارک ملی نایبند یکی از مناطق دیدنی عسلویه به شمار می‌رود که بین بندر عسلویه و بخش کوشکنار هرمزگان واقع شده است. حدود نیمی از این پارک ۵۰ هزار هکتاری را خشکی و نیم دیگر آن را دریا تشکیل می‌دهد. این پارک ملی به دلیل پوشش گیاهی و جانوری غنی و ساحل ماسه‌ای با چشم‌انداز بکر و دیدنی از دریا خاستگاه گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری است که گاه برای تماشای درختان حرا، کنار، کهور ایرانی و گاهی نیز برای تماشای تخم‌گذاری لاک پشت‌های غول پیکر پا اینجا می‌گذارند.

ساحل بنود

این ساحل از جمله سواحل سنگی است که در ۳۵ کیلومتری عسلویه واقع شده و برخلاف عسلویه آب و هوایی خنک و دلپذیر دارد. به جرات می‌توان گفت به زیبایی این ساحل را در کمتر جایی از جهان می‌توان یافت چرا که چشم‌انداز ساحل در کنار محیط بکر و دست نخورده آن آرامشی را برایتان تداعی خواهد کرد که در زندگی پر هیاهوی امروزی به گوهری نایاب بدل شده است.

جالب است بدانید صحنه‌هایی از فیلم محمد رسول الله در ساحل بنود فیلمبرداری شده و تعدادی خانه گلی نیز به همین منظور در این منطقه ساخته شده است. این صحنه دقیقا مربوط به زمان تولد حضرت محمد و معجزه ریخته شدن ماهی‌ها از دریا به ساحل است.

جنگل حرا

در جنوب عسلویه و در کنار روستای هاله جنگلی است که گویی در محاصره آب قرار دارد نام این پوشش گیاهی جنگل حرا است که نظیر آن را در نقاط دیگری از خلیج فارس نیز می‌توان یافت.

از نکات قابل توجه درختان حرا می‌توان به سرسبزی دائمی آن‌ها در تمام طول سال اشاره کرد. همچنین این درختان زیستگاه بسیاری از پرندگان به خصوص در فصل زمستان هستند. پس پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد سفر به این منطقه را دارید برنامه سفر خود را به فصول سرد سال موکول کنید.

آسیاب آبی عسلویه

یکی از آثار ارزشمند عسلویه که در کوه‌های روستای بندو واقع شده، آسیاب آبی است که قدمت آن به دوره ساسانیان باز می‌گردد. در واقع می‌توان گفت این اثر ارزشمند نمونه‌ی عینی از هوش و ذکاوت گذشتگان برای بهره‌وری از ذخایر طبیعت بدون هیچ گونه آسیب و گزند به آن می‌باشد.

این بنای تاریخی در اسفند ماه سال ۱۳۸۵ به عنوان یکی از آثار ملی با شماره ۱۸۶۵۷ ثبت گردید.

اسکله و پارک ساحلی نخل تقی

در فاصله یک کیلومتری از عسلویه پارک ساحلی کوچکی قرار دارد که می‌تواند یکی از انتخاب‌های مناسب برای گذران اوقات در ساحل و تماشای زیبایی‌های دریا باشد. این ساحل با فضاسازی‌های مناسب و امکانات مناسبی چون آلاچیق، وسایل بازی کودکان، سوپر مارکت، سرویس بهداشتی و … بهترین انتخاب برای عزیزانی است که با خانواده‌هایشان سفر می‌کنند.

بازار ماهی فروشان

بازار ماهی فروشان شهر عسلویه، بازارچه‌ای مسقف و کوچک است که دارای چندین عرفه می‌باشد. صیادان منطقه هر آنچه که صید کرده باشند را از گونه‌های مختلف ماهی‌ها به این منطقه می‌آورند و می‌فروشند. در گوشه دیگر از بازار می‌توانید صنایع دستی بومیان را خریداری کرده و با بخش دیگری از آداب و رسوم مردم جنوب آشنا شوید.

اسکله عسلویه

در کنار بازار ماهی فروشان اسکله عسلویه واقع شده که تماشای آن خالی از لطف نیست. این اسکله زیبا گویی با تمام شهر متفاوت است از منظره و نمای دیدنی دریا گرفته تا تمیزی و پاکیزگی محیط اسکله.

اسکله عسلویه یکی از بهترین چشم‌اندازها را برای عکاسی داراست. پس اگر اهل عکاسی هستید بازدید از این اسکله زیبا را از دست ندهید.

مجتمع تجاری رویال عسلویه

می‌توان گفت بزرگ ترین و معروف‌ترین مجتمع تجاری عسلویه مجتمع تجاری رویال می‌باشد که تقریبا بورس پوشاک و مواد غذایی خارجی است که برای خرید سوغاتی محل مناسبی به شمار می‌آید.

روستای هاله

در فاصله ۲ کیلومتری شهر عسلویه روستایی توریستی واقع شده که به واسطه ساحل دل انگیزش مقصد بسیاری از گردشگران می‌باشد. این روستا به جز تعدادی آلاچیق در نزدیکی ساحل امکانات دیگری ندارد و تنها برای گذران چند ساعت وقت در کنار دریا مناسب است.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *