هندیجان ، شهر کوچک صیادی که بندری تجاری خواهد شد
فرماندار هندیجان از برنامه ریزی برای ایجاد بندر تجاری هندیجان در مجاورت خلیج فارس خبر داد.
علی بویری در نشست خبری که امروز (۲۴ تیرماه) در هندیجان برگزار شد، اظهار کرد: بندر صیادی بحرکان به عنوان منطقه نمونه ملی گردشگری ثبت شده است و از این ظرفیت میتوان به عنوان یک قطب گردشگری به منظور توسعه هندیجان استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ظرفیت های صیادی منطقه افزود: هندیجان، دارای بیش از یک هزار قایق صیادی، ۱۶ لنج صیادی و دو بندر صیادی به نام سجافی و بحرکان است؛ البته تعداد کمی از این قایق های صیادی مجوز دارند.
فرماندار هندیجان با بیان اینکه بحرکان بزرگترین اسکله صیادی در ایران است، تصریح کرد: ۵ میلیارد تومان اعتبار در سال ۹۸ برای تامین روشنایی، بهسازی ورودی اسکله و ساخت پمپ بنزین در این بندر تخصیص یافت و پیمانکار در حال اجرای این طرح ها است. ایجاد روشنایی در اسکله صیادی بحرکان علاوه بر مزیت های تجاری باعث رونق صنعت گردشگری میشود و می تواند نقش اساسی در توسعه گردشگری این اسلکه صیادی داشته باشد.
بویری با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۱۴ هزار تن انواع آبزیان در هندیجان، صید شده است، گفت: توسعه شیلات و آبزی پروری در هندیجان و مکانیزه کردن شیلات از جمله برنامههای پیش رو برای توسعه منطقه است.
فرماندار هندیجان اظهار کرد: در این زمینه چهار هزار هکتار از اراضی مرغوب حد فاصل رودخانه زهره و خلیجفارس و شش هزار هکتار در بندر بوطاهری برای توسعه شیلات و آبزی پروری اختصاص می یابد. با اجرایی شدن طرح توسعه شیلات هندیجان در ۲۴ هزار هکتار از اراضی مرغوب، زمینه سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه شیلات فراهم خواهد شد.
وی افزود: در کنار امامزاده عبدالله شهرستان هندیجان، یک ساحل شنی قدیمی وجود دارد که به دریا متصل است و به دنبال ایجاد یک بندر تجاری در این منطقه هستیم. در افق توسعه شهرستان هندیجان، ایجاد بندر تجاری در مجاورت امامزاده عبدالله و بحرکان برنامه ریزی شده زیرا کشتیهای با وزن بیش از ۴۰۰ تن به دلیل عدم اتصال بندر سجافی به دریا اکنون امکان بارگیری در آن را ندارند.
بویری با بیان اینکه در حوزه صنعت شهرستان هندیجان کار شاخصی صورت نگرفته است، گفت: ۹۹ هکتار زمین در شهرک صنعتی هندیجان وجود دارد اما تنها یک واحد صنعتی در آن فعال است و باقی فضای این شهرک صنعتی خالی است. اولویت نخست در حوزه اشتغال هندیجان، تاکنون کسب و کار در بازار، صیادی و گردشگری عمومی بوده اما در سند چشم انداز این شهرستان به مقوله صنعت نیز توجه شدهاست.
فرماندار هندیجان، تصریح کرد: با تلاش استاندار خوزستان قرار است فاز دوم پتروشیمی ماهشهر در جاده هندیجان – ماهشهر ساخته شود که با این اقدام، بخش عمده ای از مسیر توسعه این شهرستان محقق خواهد شد.
بویری گفت: راه اندازی کارخانه فولاد و ریختهگری در چهار فاز، از دیگر برنامههای توسعه هندیجان است که با بهرهبرداری از آن برای ۵۰۰ نفر اشتغالزایی میشود.
منبع:ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.