گردشگری

حرکت به سمت گردشگری سفارشی در دوران کرونا

عضو هیات علمی دانشکده پژوهش‌های عالی هنر و کارآفرینی دانشگاه هنر اصفهان گفت: حرکت به سمت الگوی”گردشگری سفارشی” (customize tourism) در دوران شیوع بیماری کرونا برای حفظ صنعت گردشگری ضروری است.

محمدتقی طغرایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گردشگری سفارشی یا “سفارش پذیر شده”، الگوی جدیدی در صنعت گردشگری و مبتنی بر نیاز، تقاضا و خواسته‌های گردشگر است که در آن، گردشگر همه موارد مد نظر خود را پیش از سفر مطرح می‌کند و محیط مناسب برای استقرار و سفر وی با رعایت همه دستورهای بهداشتی فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه در دوران شیوع بیماری کرونا لازم است که گردشگری از حالت انبوه به سمت سفارش پذیر شده حرکت کند، اظهارداشت: در این حالت، گردشگر همه سفارش‌های خود برای گردشگری مانند شرایط آب و هوایی، مکان اسکان و پذیرایی را قبل از شروع سفر به صورت الکترونیکی و مجازی اعلام می‌کند و بر اساس این سفارش و متناسب با شرایط مقصد گردشگری، مجوزهای لازم صادر می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه گردشگری سفارشی، بحث جدیدی در بخش گردشگری با حاشیه سود بالاست، اضافه کرد: در این نوع گردشگری، تعداد گردشگران کاهش می‌یابد اما درآمدهای آن بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: گردشگری سفارشی همچنین باعث توزیع بهتر گردشگران در مناطق هدف گردشگری مختلف و با رعایت هرچه بهتر دستورهای بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی می‌شود.

این استاد کارآفرینی یکی از بخش‌هایی که نیاز به متناسب‌سازی با دوران شیوع کرونا دارد را صنعت گردشگری خواند و گفت: سیاستگذاران و فعالان این صنعت نباید در برابر بیماری کرونا، مقاومت نشان دهند بلکه باید با شناسایی فرصت‌های موجود، آستانه پذیرش کسب و کارها را بالا ببرند.

وی با بیان اینکه محیط پیرامون ما در زمان حاضر پیچیدگی زیادی دارد و مسائل مختلف زندگی با سرعت و شتاب بالایی روز به روز پیچیده‌تر می‌شوند، اظهار داشت: ما برای گذر از این دوران باید توانایی حل مسائل پیچیده بویژه در بخش کسب و کار را داشته باشیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شرکت‌های بزرگ دنیا پس از شیوع بیماری کرونا شروع به متناسب‌سازی و انطباق فعالیت‌های خود با آن کردند و محدودیت‌های ناشی از فاصله‌گذاری اجتماعی را پذیرفتند، تصریح کرد: ۲ موضوع مهم در کسب و کار مطرح است که شامل ” مقاومت ” و ” پذیرش ” می‌باشد و در چنین فضای پیچیده‌ای، بنگاه‌هایی موفق خواهند بود که مقاومتِ کمتر و پذیرش بیشتری در برابر تغییرات داشته باشند.

طغرایی با تاکید بر اینکه با توجه به شواهد و اطلاعات موجود، بیماری کرونا تا مدت طولانی باقی خواهد ماند و به زودی از بین نمی‌رود، افزود: با توجه به شرایط موجود لازم است که روش‌های کسب و کار نیز متناسب با آن تغییر کرده و پذیرش در برابر تغییرات و محدودیت‌های جدید، افزایش یابد.

وی ادامه داد: اینکه عده‌ای در این روزها دست روی دست بگذارند و کار خاصی انجام ندهند به امید اینکه روزی کرونا از بین برود و بعد از آن شروع به فعالیت کنند، کاملا اشتباه است بلکه باید در قبال پدیده‌ها و تهدیدهای جدیدی مانند شیوع بیماری کرونا از فرصت‌های ناشی از آن استفاده کرد.

طغرایی با اشاره به اینکه ۲ مفهوم جدید در حوزه گردشگری توسط استادان دانشگاه و با همکاری اتاق بازرگانی اصفهان تعریف شده است، آنها را گردشگری ” سفارش پذیر شده ” و ” میزبان‌پذیری ” خواند و گفت: بخش گردشگری در چنین شرایطی نیاز به نوآوری همراه با حفظ نشاط و روحیه اجتماعی دارد تا بتواند خود را از خطر نابودی، نجات دهد.

وی درباره مفهوم میزبان‌پذیری نیز توضیح داد: پیش از این در مباحث گردشگری مفهمومی به نام ” مهمان‌نوازی” داشتیم که جامعه میزبان باید به گونه‌ای باشد تا منجر به رضایتمندی حداکثری گردشگر شود اما در دوران شیوع کرونا نیاز است که به مفهوم میزبان‌پذیری یا میزبان‌نوازی نیز توجه شود بدین معنی که جامعه میزبان نیز نیاز به کمک مهمان یا همان گردشگر دارد تا بتواند فضای گردشگری را با سلامت و حفظ هرچه بیشتر ضوابط و دستورهای بهداشتی ایجاد و حفظ کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در مفهوم میزبان‌پذیری، گردشگران باید حفظ سلامتی میزبان را نیز مورد توجه قرار دهند، افزود: در دورانی مانند شیوع بیماری کرونا باید همه مفاهیم بصورت تعاملی باشد تا بتوان از این شرایط پیچیده عبور کرد.

طغرایی با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم با شرایط گذشته در دوران جدید شیوع بیماری کرونا فعالیت کنیم، تصریح کرد: عملیاتی کردن روش‌های جدید مانند گردشگری سفارشی نیاز به توسعه زیرساخت‌هایی مانند شبکه‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و تطبیق سیاست‌ها و قوانین با آن دارد.

بیماری کرونا از اسفند سال گذشته در کشورمان شیوع پیدا کرد و تا کنون صنعت گردشگری بویژه در استان‌های گردشگرپذیری مانند اصفهان از آن خسارت سنگینی دیده است.

تاکنون بیش از ۲۷۳ هزار نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و شمار جان‌باختگان کرونا به بیش از ۱۴ هزار نفر رسید.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *