موزه-آب

سفر مجازی به تنها موزه آب دنیا

موزه آب آشامیدنی پکن تنها موزه در جهان با موضوع تهیه و تصفیه آب است.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهر پکن (بیجینگ در تلفظ محلی) پایتخت چین با سابقه تاریخی سه هزار ساله یکی از قدیمی‌ترین و پر جمعیت‌ترین شهرهای دنیاست.
این شهر با بیش از 170 موزه پس از لندن، رتبه دوم را از نظر تعداد موزه در جهان دارد. این موزه‌ها همگی به نوعی به بیان تاریخ، فرهنگ و تمدن این کشور می‌پردازند. یکی از موزه‌های جالب پکن موزه آب آشامیدنی است.
این موزه که تنها موزه آب آشامیدنی در دنیا است، با هدف آگاهی مردم در خصوص تاریخچه آب در چین و تصفیه آن افتتاح شده است.
موزه فوق در محل یکی از نیروگاه‌های آب قرار دارد که ساختمان اصلی آن در سال 1908 میلادی ساخته شده و دودکش موتورخانه این نیروگاه که در دهه 1920 میلادی آغاز به کار کرده، هنوز هم وجود دارد.
تاریخچه آب آشامیدنی در پکن از سال 1908 میلادی همزمان و با تاسیس شرکت آب (جینگشی jingshi ) آغاز شد.
دواگر سیکسی امپراتور زن چین که از سال 1861 تا 1908 حاکم این کشور بود و از دوران فرمانروایی وی به عنوان دورانی خونین و مستبدانه یاد می‌شود، دستور ساخت اولین نیروگاه آب و نیز لوله‌کشی آب در سطح شهر را داد.
البته در آن زمان فروش آب آشامیدنی به مردم کار ساده‌ای نبود. ساکنان محلی همچنان استفاده از آب ناسالم چاه را ترجیح می‌دادند. از این رو نیروگاه آب پکن اقدام به تبلیغات گسترده‌ای کرد تا بتواند متقاضیان خرید آب آشامیدنی را بیشتر کند.
این موزه تاریخ 90 ساله تولید و ساخت انواع شیر آب را با نمایش حدود 130 نمونه از این شیرها، به همراه تصاویر نقشه‌ها و دیگر لوازم مرتبط روایت می‌کند.
موزه فوق دارای سه بخش جداگانه است. بخش اول به بیان مشکلات فراوان برای راه‌اندازی سیستم تولید آب آشامیدنی در سال‌های 1908 تا 1949 می‌پردازد. اما بخش دوم و سوم به پیشرفت و توسعه صنعت آب و تصفیه آن از 1949 تا اواخر دهه 1970 میلادی اختصاص دارد. در این دو بخش علاوه بر آشنا کردن بازدیدکنندگان با فن‌آوری‌های مدرن و پیچیده تولید آب آشامیدنی و توزیع آن، روش‌های اندازه‌گیری درجه کیفیت، مراحل سخت و تصفیه آب نیز به تفصیل شرح داده شده است.
مسئولان این موزه قصد دارند تا علاوه بر آشنا کردن بازدیدکنندگان با صنعت تصفیه و تهیه آب، توجه آنها را به بحران موجود در زمینه کمبود آب نیز جلب کنند.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *