کاخ موزه گلستان

آلبوم عکس سلطنتی پیدا شد، دولت بسته حمایتی در نظر گرفت

 همزمان با روزهای کرونایی، میراث فرهنگی و زیر مجموعه‌های آن با اخباری چون مفقود و پیدا شدن آلبوم عکس سلطنتی ناصری در کاخ موزه گلستان و خبر خوش معاون گردشگری، وزارت میراث فرهنگی از در نظرگرفتن تسهیلات خاص دولت برای صنعت گردشگری حکایت داشت که با چند خبر دیگر نوید روزهای خوش را برای این حوزه رقم زد.

خبر مفقود شدن آلبوم ناصری از دومین آلبوم‌خانه سلطنتی و غنی دنیا یعنی کاخ گلستان ۱۳ مرداد امسال منتشر شد، چیزی حدود پنج ماه بعد از اطلاع مدیریت این مجموعه جهانی. با انتشار این خبر مفقودی،  آفرین امامی مدیر این کاخ جهانی اعلام کرد: آخر اسفند سال ۹۸ امین‌ اموال آلبوم‌خانه کاخ گلستان در آخرین انبارگردانی خود متوجه شد که یک آلبوم ناصری حاوی ۱۰۰ قطعه عکس کوچک در قفسه نیست.  این موضوع را به من اعلام کرد، بلافاصله برای پیشگیری از موضوعات سوء بعدی، اقدامات حقوقی انجام شد. با واحدهای ذی‌صلاح وزارتخانه، پلیس اینترپل و قوه قضائیه نیز در این زمینه مکاتباتی انجام دادیم، حتی مشخصات و تصاویر اثر نیز برای پلیس اینترپل ارسال شد.

این آلبوم در مخزن آلبوم‌خانه کاخ گلستان نگهداری می‌شد و تاکنون برای نمایش در هیچ نمایشگاهی، از این مخزن خارج نشده است.

آلبوم ناصری کاخ گلستان پیدا شد

آفرین امامی مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، گفت: آلبوم ناصری در جریان کنترل، بازبینی و سرشماری حساب اموال (انبارگردانی رسمی) آلبوم‌خانه این کاخ صبح روز سه‌شنبه (۲۸ مرداد ۹۹) پیدا شد.

وی، گفت: آلبوم ناصری در کنترل، بازبینی و سرشماری حساب اموال (انبارگردانی رسمی) آلبوم‌خانه کاخ گلستان که توسط کمیته‌ای متشکل از نمایندگان اداره‌کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی، اداره‌کل حراست، یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و ذی‌حسابی و اداره‌کل امور مالی وزارتخانه و مدیریت کاخ گلستان انجام شد، در آلبوم‌خانه کاخ گلستان پیدا شد.

امامی افزود: این آلبوم به شماره ۳۶۲ در ابعاد ۲۲ در ۱۵.۵ سانتی متر مربع بوده و شامل ۱۰۰ قطعه عکس از کودکان و زنان قاجاری است که روز سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۹  با سرشماری حساب اموال که توسط این کمیته انجام شد، در ساعت ۱۱:۳۰ در یکی از قفسه‌های آلبوم‌خانه کاخ گلستان پیدا شد و تمام ۱۰۰ قطعه عکس در این آلبوم موجود است.

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، اظهار داشت: بعد از اعلام امین اموال آلبوم‌خانه کاخ گلستان در اسفند ۹۹ مبنی بر مفقود شدن آلبوم و احتمال جابه جا شدن در قفسه‌های آلبوم‌خانه، بلافاصله توسط خود امین اموال انبار گردانی انجام شد، اما پیدا نشد.

مدیر میراث جهانی کاخ گلستان تصریح کرد: با توجه به مذاکراتی که با اداره‌کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی انجام شد و طی نامه ای که از سوی این اداره‌کل به مدیریت کاخ گلستان ابلاغ شد، با دستور معاون میراث فرهنگی کشور و هماهنگی معاون توسعه مدیریت و مدیرکل حراست و یگان حفاظت میراث فرهنگی وزارتخانه انبارگردانی رسمی توسط این کمیته آغاز شد.

امامی تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد آلبوم های عکس موجود در آلبوم خانه کاخ گلستان بسیار بوده و ابعاد آن بزرگ است و آلبوم ناصری کوچک بود در قفسه‌های آلبوم خانه جابه جا شده بود.

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: آلبوم ناصری در جریان کنترل، بازبینی و سرشماری حساب اموال (انبارگردانی رسمی) آلبوم‌خانه این کاخ صبح روز سه‌شنبه (۲۸ مرداد ۹۹) پیدا شد.

بناهای تاریخی به سیستم نوبت‌دهی مجهز می‌شوند

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی وزارت میراث فرهنگی گفت: بناهای تاریخی به منظور جلوگیری از فرسایش و تخریب، مجهز به سیستم نوبت‌دهی می‌شوند.

 خشایار نیکزاد با اعلام خبر ارتقای سیستم های کارت‌های الکترونیکی موزه ‌ها و دیگر بناهای تاریخی به نوبت دهی گفت: کارشناسان میراث فرهنگی ظرفیت های هر کدام از بناهای تاریخی را تعیین و بر اساس آن نوبت دهی اماکن تاریخی را اعلام می کنند.  بسیاری کشورها این امکان را مهیا و محدودیت ها را تعیین کردند.

وی بیشترین مزیت سیستم نوبت‌دهی را حفاظت و جلوگیری از فرسایش اماکن تاریخی اعلام و اضافه کرد: اماکن تاریخی از سال آینده به این سیستم مجهز می‌شوند.

نیکزاد با بیان این که هم اکنون ۷۰ کاخ موزه کشور مجهز به سیستم کارت الکترونیک هستند و ۱۰۰ موزه و مکان تاریخی نیز تا پایان سال به این امکان مجهز می شوند، گفت: در صدد ایجاد همین سازوکار در مراکز آب درمانی هستیم تا از حضور بیش از حد افراد در برخی ساعت‌های شلوغ جلوگیری شود.

با این امکان، اطلاعات ساعت مجاز حضور در موزه و یا دیگر اماکن تاریخی و نیز پرداخت هزینه بلیت در منزل در دسترس بازدیدکنندگان خواهد بود.

ثبت «خون‌بس» در دستور کار نیست

مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی گفت: به هیچ عنوان موضوع ثبت خون‌بس در دستور کار شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس قرار ندارد.

مصطفی پورعلی، گفت: با توجه به بررسی‌های انجام شده رسم خون‌بس با شرایط مطرح شده در تعارض با حقوق زن و طبیعتا مغایر با شاخصه‌های ثبت مواریث فرهنگی ناملموس در فهرست آثار ملی است.

وی افزود: تلاش برای صلح و دوستی بین اقوام و طایفه‌های مناطق مختلف کشور بسیار حائز اهمیت است اما بدیهی است تحقق چنین موضوعی نباید خللی به حقوق افراد اعم از زنان وارد کند.

پورعلی تصریح کرد: شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس طبق قانون الحاق ایران به کنوانسیون حراست از میراث فرهنگی ناملموس و البته رویه کارشناسی اعضای این شورا، به هیچ عنوان برنامه‌ای برای ثبت رسومی نظیر خون‌بس که مغایر با حقوق زنان است، ندارد.

مسجد شیخ فضل‌الله پایتخت تا پایان آذر امسال مرمت می‌شود

مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران گفت که عملیات مرمت و مقاوم‌سازی مسجد شیخ فضل‌الله در منطقه ۱۲، تا پایان آذر سال جاری به اتمام می رسد.

 سید مجیدغمخوار به آغاز عملیات کاشی‌کاری گنبد مسجد شیخ فضل‌الله اشاره‌کرد و گفت: اجرای زیرسازی و نصب‌کاشی گنبد آغاز شده است و طبق برنامه زمانبندی ادامه دارد.

به گفته وی پیشرفت عملیات بازسازی در این پروژه متعاقب اتمام کار تخریب و تخلیه کاشی و بتن گنبد، عملیات زنگ‌زدایی و ایجاد ضدزنگ، به مرز ۲۰ درصد رسیده است.

مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران بیان کرد: ترمیم گنبد مسجد، کاشی‌کاری و مقاوم‌سازی بنای مسجد شیخ فضل‌الله از مهمترین اقدامات سازمان عمرانی مناطق در این پروژه به شمار می‌آید.

مسجد شیخ فضل‌الله به خاطر برگزاری نماز جماعت توسط شیخ فضل الله نوری (از رهبران قیام تنباکو) در آن،  به این نام این عالم شهید دوره مشروطه معروف شده و زمین آن از موقوفات میرزا یونس خان،  جارچی دربار قاجار بوده‌است.

این مسجد در دوران پهلوی دوم توسط حسین غفاری (روحانی)  و حسین لرزاده احیا شد. مسجد شیخ فضل الله نوری در دوران نظام جمهوری اسلامی ایران توسط محمدباقر قالیباف و مهدی چمران دوباره احیا و به نام مسجد شیخ فضل الله نوری نام گذاری شد.

تردد خودروها در جنگل ابر نیازمند بررسی و تحقیق است

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با توجه به ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی، لازم است برنامه‌ریزی برای جذب گردشگران خارجی بر اساس ضوابط جهانی باشد و در مورد رفت و آمد خودروها به درون جنگل ابر نیز باید تحقیق لازم انجام شود.

 علی اصغر مونسان  در حاشیه بازدید از جنگل ابر شاهرود درباره تامین زیرساخت های گردشگری این منطقه گفت : اکنون جنگل ابر راه خوبی ندارد و برای ارتقای وضعیت آن کارشناسی لازم باید انجام شود.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی شاهرود را ارزشمند توصیف کرده و گردشگران داخلی و خارجی را به دیدن آن‌ها فراخواند و گفت: از مردم دعوت می کنم حتما شاهرود را ببینند، آرامگاه بایزید و شیخ ابوالحسن ۲ عارف نامی جهان از مزیت های بسیار مهم این منطقه است.

وی ادامه داد : در کنار آثار تاریخی، جنگل هیرکانی ابر که پارسال به ثبت جهانی رسید یک مزیت بسیار بزرگ دیگر این منطقه است، بنابراین ضرورت دارد که گردشگران پس از ریشه کنی ویروس کرونا این منطقه را به عنوان مقصد سفر انتخاب کنند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در باره ایجاد زیرساخت های لازم برای جذب گردشگر هم گفت : در نشستی با حضور فرماندار و نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی این موضوع بررسی می شود.

وی با بیان این که اکنون هم گردشگرانی بویژه کسانی که به طبیعت علاقمند هستند به این منطقه مسافرت می کنند، افزود : جنگل های هیرکانی ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری در بخش مرکزی کشور را دارند.

مونسان گفت : در کنار جنگل های زیبای ابر، کویر بسیار خوبی هم در جنوب  شاهرود وجود دارد، بنابراین گردشگران می توانند در فرصت کوتاه زمانی و نیز طی مسافت کم علاوه بر بازدید از آثار تاریخی، جنگل و کویر را هم دیدن کنند.

تعیین تکلیف تملک کاروانسرای سمنان با همکاری قوه‌قضاییه

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: نامه‌نگاری و رایزنی با سید ابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه برای تملک کاروانسرای سمنان توسط شهرداری را انجام می‌دهم.

مونسان در جریان بازدید از کاروانسرای سمنان که به تازگی از کاربری زندان خارج شده است، در گفت و گو با خبرنگاران استان سمنان را دارای ظرفیت تاریخی زیادی ذکر کرد و افزود:بهره گیری از کاروانسرای سمنان به عنوان نزندان در فضای شهری کارکرد خوبی نبود.

وی ادامه داد: با همکاری شهرداری سمنان و توافق اولیه انجام شده، روند آزادسازی کاروانسرای سمنان با هدف تقویت مسیر گردشگری در شهر سمنان آغاز شد.
او ادامه داد: شخصا پیگیر می‌شوم تا با مساعدت و دستور رئیس قوه‌قضاییه کاروانسرا که اکنون در مالکیت اداره کل زندان‌ها و دادگستری سمنان است به تملک شهرداری سمنان در آید.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: شهرداری آمادگی پرداخت هزینه تملک را دارد و لازم است با شهرداری برای تملک همراهی شود.
عضو کابینه دولت دوزادهم ابراز داشت: میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آمادگی همکاری با شهرداری سمنان برای بازسازی و مرمت را دارد.

۱۳ اسکلت از آبراهه‌های تخت‌جمشید کشف شد

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: در فصل سه و چهارم احیای آبراهه‌های تخت جمشید، بقایای استخوانی و اسکلت ۱۳ انسان و حیوان کشف شد.

حمید فدایی در این باره با اشاره به کشف اسکلت در حین مرمت و احیای آبراهه‌های تخت جمشید اظهار داشت: این کشفیات در قالب برنامه کاوش و احیای آبراهه‌ها بوده است، مجاری این آبراهه‌ها گسترده و از لحاظ حجاری و مهندسی یک شگفتی محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه آبراهه‌ها در تخت جمشید برای هدایت آب‌های سطحی بوده است، گفت: این آبراهه‌ها در دوره‌های تاریخی پر شده بود و از زمانی که موسسه شرق‌شناسی کاوش را آغاز کرد بخش‌هایی از آن پاکسازی شد، اما پس از آن تا دهه ۸۰ به فراموشی سپرده شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با بیان اینکه این پایگاه پاکسازی آبراهه‌ها را در چند فصل تعریف و در دستور کار قرار داد، افزود: علت اصلی برای مرمت و احیای آبراهه‌ها این بود که کاخ‌ها آبگیر بودند و ممکن بود که به کاخ‌ها آسیب وارد شود به همین دلیل برای حفظ کاخ‌ها احیای کانال آبراهه‌ها مجدد در دستور کار قرار گرفت.

فدایی با تشریح جزئیات این کشف تصریح کرد: در دروازه نیمه تمام که کاوش‌ها را به سمت حیاط صدستون لایروبی می‌کردیم به این بقایای اسکلتی برخوردیم که البته چرایی وجود این استخوان‌ها در این مکان، جای سوال است و مطالعات درباره این‌ها کامل نشده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با بیان اینکه شاید در آینده بتوان جوابی درباره وجود این اسکلت‌ها پیدا کرد، گفت: در کاوش امسال، بقایای اسکلتی از حیوان نیز مشاهده شد که در هر صورت قدمت این‌ها قطعا تاریخی و مربوط به بعد از ساخت تخت جمشید است.

فدایی با بیان اینکه در قطعات استخوانی کشف شده آشفتگی دیده می‌شود، تصریح کرد: اینکه مربوط به دوره اسلامی یا پیش از اسلام باشد مشخص نیست و نکته جالب این است که این استخوان‌ها در ارتفاع دو متری از کف آبراهه‌ها قرار داشته پس مشخص است که در لایه‌های تاریخی بوده، اما تشخیص زمان آن هنوز مشخص نیست.

او با بیان اینکه این کشفیات یک سناریو است که در کنار آثار دیگر این مجموعه معنا پیدا می‌کند، گفت: هدف اصلی احیای آبراهه‌ها بود که در حین انجام آن ۱۳ اسکلت نیز کشف شد.

استخوان‌های تازه کشف‌شده در تخت‌جمشید چه می‌گویند؟

انتشار خبر یافته‌شدن ۱۱ اسکلت انسانی و ۲ اسکلت سگ‌سانان در جریان لایروبی آبراهه از دروازه نیمه‌تمام به سمت حیاط صدستون، گمانه‌زنی‌هایی درباره رویدادهای مربوط به تصرف تخت‌جمشید و آتش‌سوزی آن را باری دیگر بر سر زبان‌ها انداخته است.

عنوان شده این اسکلت‌ها احتمال دارد مربوط به انسان‌هایی بوده باشد که در جریان این رویداد کشته شده و به درون کانال‌ها انداخته شده باشند؛ البته پاسخ به این پرسش‌ها تا انجام کامل پژوهش‌های تکمیلی مشخص نخواهد شد.

در تخت‌جمشید سه کیلومتر کانال زیر زمینی وجود دارد که تاکنون دو کیلومتر آن لایروبی شده است.  این آبراهه‌ها در دوره‌های تاریخی پر شده بود و از زمانی که موسسه شرق‌شناسی کاوش را آغاز کرد بخش‌هایی از آن پاکسازی شد، اما پس از آن تا دهه ۸۰ به فراموشی سپرده شد؛ بر همین اساس پاکسازی آبراهه‌ها در چند فصل صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.

شاید در آینده بتوان جوابی درباره وجود این اسکلت‌ها پیدا کرد. در کاوش امسال، بقایای اسکلتی از حیوان نیز مشاهده شد که در هر صورت قدمت این‌ها قطعا تاریخی و مربوط به بعد از ساخت تخت جمشید است.

خطر خروج یک اثر تاریخی اصفهان از فهرست آثار ملی با حکم دیوان عدالت اداری

خانه تاریخی سیدمحمد کتابی واقع در حریم چهارباغ اصفهان به گفته کارشناس ارشد اداره‌کل میراث فرهنگی استان با حکم دیوان عدالت اداری در آستانه خروج از فهرست ثبت آثار ملی قرار گرفته است.

علیرضا خواجویی افزود: بر اساس اطلاعات موجود متولیان این خانه تاریخی درصدد خروج آن از فهرست ثبت آثار ملی هستند که این اقدام می تواند اولین قدم در جهت تخریب این بنا باشد.

وی از دیوان مسوولان عدالت اداری خواست در مورد سرمایه‌های ملی کشور با دقت نظر بیشتری داوری کند.

کارشناس ارشد اداره کل میراث فرهنگی اصفهان اظهارداشت: عمارت و بخشی از باغ عمارت به مساحت تقریبی ۷۰۰ مترمربع بنا بر وصیت مرحوم کتابی که از فرهیختگان و خیرین زمان خود محسوب و منشأ بسیاری از خدمات عمرانی در شهر اصفهان بود  وقف حوزه علمیه شد که در کمال تاسف و ناباوری عواملی از نهاد متولی در صدد خارج نمودن بنای مذکور از فهرست ثبت آثار ملی هستند.

خارجی‌ها علاقه‌مند برگزاری نمایشگاه‌های آثار تاریخی با ایران هستند

معاون میراث‌فرهنگی، وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به رعایت استانداردهای جهانی در موزه ملی حین برگزاری نمایشگاه‌ها با دیگر کشورها گفت: خارجی‌ها علاقه‌مند برگزاری نمایشگاه‌های مشترک آثار تاریخی با ایران هستند.

محمد حسن طالبیان درباره نمایشگاه‌های دو جانبه ایران با دیگر کشورها گفت: چند نمایشگاه آثار تاریخی ایران در دیگر کشورها و بالعکس برگزار شده و آماده ادامه این روند هستیم؛  اما اکنون شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر جهان این روند را با اختلال مواجه کرد.

طالبیان گفت: به عنوان نمونه مسئولان آلمان علاقه‌مند برگزاری نمایشگاه آثار نمکی با ایران هستند.  آلمانی‌ها برخی از این آثار نمکی در اختیار دارند و ما مردان نمکی را در استان زنجان داریم؛ اما در شرایط کنونی زمان برای انجام این کار به دلیل شیوع کرونا مناسب نیست.  البته در چند سال اخیر اقدامات مختلفی در این خصوص انجام شده و امیدواریم پس از شیوع کرونا بتوان این نمایشگاه‌ها را مجدد برگزار کرد.

تسهیلات بخش گردشگری محدودیت ندارد

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت : محدودیتی برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف گردشگری وجود ندارد.

اصغر مونسان افزود: تسهیلات و منابع مالی که در  اختیار سرمایه‌گذاران بخش های مخلتف گردشگری و صنایع دستی گذاشته می‌شود  ۱۴ درصد بهره دارد.

مونسان با بیان اینکه ظرفیت های فراوان صنعت گردشگری در رونق اقتصادی اثرگذار است، گفت: توجه به زیرساخت‌های بخش گردشگری، بومگردی و احیای بناهای تاریخی در اولویت برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ویروس کرونا به بخش‌های مختلف گردشگری خسارت زد، تصریح کرد : با مهار حداقلی کرونا و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به سرعت گردشگری داخلی رونق پیدا خواهد کرد.  گردشگری یک صنعت نوظهور است که به اشتغالزایی و توسعه اقصادی مردم و کشور کمک می‌کند.

دولت بسته ویژه حمایتی برای گردشگری در نظر گرفته است

معاون گردشگری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از درنظرگیری تسهیلات خاص دولت برای صنعت گردشگری خبر داد.

ولی تیموری  با اعلام این خبر گفت: در جلسه ستاد اقتصادی مقابله با کرونا که پس از شیوع این ویروس در کشور تشکیل شد، بسته حمایتی برای تمام مشاغلی که، بخاطر شیوع کرونا آسیب دیده بودند، اختصاص یافت که تاسیسات گردشگری را نیز شامل شد. ولی واقعیت این است که صنعت گردشگری بیش از دیگر صنایع از کرونا آسیب دیده و هم اکنون نیز بخاطر شرایط کشور سفر ممنوعیت دارد و معلوم نیست این شرایط تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

وی افزود: از دولت خواسته شد تسهیلات بیشتری برای صنعت گردشگری در نظر بگیرد که با موافقت مواجه شد.

تیموری گفت: دولت با وجود محدودیت‌های مالی که دارد تصمیم گرفت بسته حمایتی دیگری تنها به مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری اختصاص دهد؛ هنوز به صورت کامل جزئیات مشخص نشده است اما امکان به تعویق انداختن پرداخت مالیات‌ها و بیمه کارکنان در سال جاری از جمله این موارد است. تسهیلات دیگری مد نظر است که بزودی در این بسته ویژه حمایتی صنعت گردشگری اعلام می‌شود.

هدف تعاونی گردشگری، آسان‌سازی سفر است

نادر عادلی نیا رییس هیئت مدیره تعاونی تامین نیاز شرکت‌ها و موسسات گردشگری هدف تاسیس این تعاونی را بازگشت سفر به سبد خانوارها دانست و گفت: علاقمندان از آذرماه می‌توانند قسطی به سفر روند.

نادر عادلی‌نیا  هدف از تاسیس این تعاونی را بازگشت سفر به سبد خانوارها خواند و گفت: این روزها به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده ها و شیوع کرونا سفر رفتن از سبد خانوارها کنار گذاشته شده است. در نظر داریم با تمهیداتی امکان سفر رفتن دوباره ایجاد شود.

وی افزود: هدف اصلی تعاونی، آسان سازی سفر است. در این راستا آماده عضویت تمام آژانس‌های مسافرتی که حدود ۵ هزار آژانس است هستیم تا بتوایم با ارائه تسهیلاتی امکان سفر را برای مردم مهیا کنیم.

عادلی نیا گفت: در مرحله نخست که برای ۵ سال آینده برنامه ریزی شده در مورد مساله گردشگری داخلی و یک میلیون سفر برنامه ریزی شده است و امیدورایم بتوایم با بهتر شدن شرایط کرونا از آذرماه فعالیت را آغاز کنیم.

ارسی‌ و کاشی‌های هفت‌رنگ کاخ گلستان مرمت می‌شوند

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: پروژه‌های مرمتی کاخ گلستان اولویت‌بندی شده، ارسی‌ها و کاشی‌ها در اولویت مرمت قرار دارند.

آفرین امامی گفت: بناها و بخش‌هایی که نیاز به مرمت فوری داشته در اولویت قرار دارند، به این منظور بخشی از ارسی‌های کاخ گلستان، کاشی‌های هفت‌رنگ، عایق‌بندی بام‌ها، رفع نشتی و رطوبت برخی از بناها، پاک‌سازی آیینه‌کاری‌های قسمتی از فضای این مجموعه میراث جهانی، پاک‌سازی و استحکام‌بخشی درها و پنجره‌های ضلع شمال مرمت می‌شوند.

او افزود: مرمت این آثار از یک ماه پیش از محل درآمدهای اختصاصی با تلاش معاونت توسعه مدیریت و با همکاری معاونت میراث‌فرهنگی آغاز شده و با توجه به نوع و حجم پروژه‌ها زمان اتمام آن متفاوت است.

امامی تصریح کرد: انجام حفاظت و مرمت نیازمند مطالعه است، به همین منظور مطالعات پروژه‌های مرمتی، حفاظت کاتدی، سیستم گازرسانی و ایمن‌سازی برق، آسیب‌شناسی و تهیه طرح سیستم الکترونیکال این مجموعه در حال انجام است.

کرونا ۱۲ هزار میلیارد تومان به گردشگری خسارت زد

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شیوع بیماری کرونا ۱۲ هزار میلیارد تومان به بخش گردشگری کشور تا مرداد ماه خسارت زد.

مونسان در جریان بازدید از مجتمع گردشگری سرخه در استان سمنان در گفت و گو با خبرنگاران ابراز داشت: کرونا به بخش‌های مختلف اقتصادی خسارت زد و یکی از بخش‌ها گردشگری است، البته شیوع کرونا به بخش حمل و نقل و کسب و کارهای کوچک نیز به اندازه گردشگری خسارت وارد کرد.
وی ادامه داد: اگر همچنان توصیه به نرفتن سفر به دلیل شیوع کرونا ادامه یابد خسارت گردشگری بیشتر خواهد شد.
مونسان اظهار داشت: هشت میلیون نفر گردشگر خارجی سال گذشته به کشور سفر کردند و ایران دومین کشوری است که گردشگری با سرعت در آن رو به توسعه است.
وی اظهار داشت: گردشگری یکی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور است و در زمان حاضر ۲‌ هزار و ۴۰۰ طرح با اعتبار ۱۳۷ هزار میلیارد تومان در این حوزه در حال اجرا است.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: گردشگری اقتصاد نوظهور مردم پایه است که به اشتغالزایی کمک می‌کند.
وی اضافه کرد: ۵۰ هزار میلیارد تومان دولت برای جبران خسارت ناشی از کرونا درنظر گرفت و تاکنون گردشگری توانست تنها ۱۱۰ میلیارد تومان از این محل دریافت داشته باشد که امید است با تلاش شخص رییس جمهوری پرداخت تسهیلات جبران خسارت ناشی از کرونا سرعت یابد.   تلاش می‌شود با استمهال وام در بخش گردشگری و استمهال مالیات فشار بر بخش گردشگری برداشته شده و این صنعت در کشور احیا شود.

آزمون جامع دوره‌های کوتاه‌مدت گردشگری برگزار شد

در پی موافقت ستاد ملی کرونا، آزمون جامع هماهنگ و سراسری دوره‌های کوتاه مدت گردشگری در ۶ رشته راهنمایان گردشگری (در سه زیرشاخه راهنمایان فرهنگی، طبیعت‌گردی و زمین گردشگری)، مدیران فنی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، کارشناسان ارزیاب طرح تطبیق و مدیران طرح تطبیق صبح و عصر امروز در ۳۱ استان کشور به اضافه جزیره‌ی کیش به شکل هماهنگ و سراسری و با رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار شد.

زاهد شفیعی مدیرکل دفتر آموزش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن اعلام این خبر، گفت: برگزاری این آزمون که با مدیریت و نظارت دفتر آموزش گردشگری و با استفاده از توان شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی به عنوان بازوی اجرایی وزارتخانه برگزار شد؛ تعداد ۶۰۶۱ فراگیر در رشته‌های فوق‌الذکر، آموخته‌ها و دانش اکتسابی خود در دوره‌های مختلف گردشگری در موسسات آموزش گردشگری سراسر کشور را در معرض سنجش و امتحان قرار می‌دهند.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *