طعمهای شگفتانگیز در فرانسه سرزمین پنیر
کشور فرانسه اماکن و جاذبههای گردشگری بسیار زیادی دارد که هرساله تعداد زیادی از مردم جهان برای بازدید از آنها به فرانسه سفر میکنند. اما گردشگران با اینکه تنها به دلیل جاذبههای این کشور به آن سفر کردهاند، در طی سفر با تجربه غذاهای آن نیز به یکی دیگر از دلایل محبوبیت گردشگری این کشور پی میبرند.
با اینکه در ابتدا غذای فرانسویان تحت تاثیر ایتالیاییها بوده است، اما برخی از سرآشپزان فرانسوی توانستند با استفاده از تجربه غذاهای ایتالیایی دستورات کلاسیکی برای غذاهای خود پیدا کنند و امروزه فرانسه میتواند غذاهایی مخصوص به خود و کشور خود داشته باشد؛ بنابراین آشنایی با فرهنگ یک کشور از طریق تجربه غذاهای آن نیز کاملا امکانپذیر است. از لیست غذاهای کشور فرانسه میتوان به «بوف بورگونیون»، «کسوله»، «فوندی پنیر»، «سوپ پیاز»، «کرم بروله»، «ماکارون فرانسوی» و «تارت تاتین» اشاره کرد.
بوف بورگونیون
«بوف بورگونیون» یکی از غذاهای سنتی فرانسه است که شهرت خاصی نیز در سطح جهان دارد و در تمام رستورانها میتوان این غذا را سفارش داد. این خوراک با روشهای مختلفی طبخ میشود اما متداولترین دستور آن تهیه بوف بورگونیون با مواد اولیهای چون گوشت، هویج، پیاز، کرفس، عصاره گوشت، روغن زیتون، آرد، نعناع، سبزیهای معطر و ادویه است.
برای این غذا گوشت گاو را طی دو روز مزهدار میکنند تا خود ترد شود و در آب گوشت چاشنیدار شده که سیر نیز دارد به همراه پیاز، سبزیهای تازه، قارچ و مواد دیگر پخته و سپس در ظرفهایی مخصوص سرو میشود.
کسوله
یکی از غذاهایی که حتما باید در سفر به فرانسه آن را تجربه کرد «کسوله» نام دارد، کسوله که یکی از غذاهای معروف فرانسه است، بیشتر در ماههای سرد سال سرو میشود. نام این غذا از ظرفی به نام «کسول» که مواد در آن پخته میشوند، گرفته شده است.
موادی که برای پخت این غذا از آنها استفاده میشود شامل لوبیا سفید، انواع گوشت، سبزیجات، سیبزمینی، رب گوجهفرنگی، سوسیس و…. است. گفته میشود مدت زمان زیاد طبخ این غذا باعث میشود مزه تمام مواد به خورد یکدیگر رود و غذا طعم منحصر به فردی پیدا کند.
کسوله در ابتدا بین مردم جنوب فرانسه و شهرهایی چون تولوز، کارکاسون و کستلنوداری محبوب بوده است اما در حال حاضر میتوان دید که در سراسر فرانسه مردم از طبخ و مصرف کسوله آن هم در فصلهای سرد سال بسیار استقبال میکنند.
فوندی پنیر
همه مردم دنیا میدانند که فرانسویها به پنیر علاقه خاصی دارند و سرو انواع پنیر با وعدههای مختلف یکی از عادات ترک نشدنی فرانسویها است، به همین جهت نیز «فوندی پنیر» یکی از غذاهای محبوب فرانسویها و در حال حاضر مردم جهان به شمار میآید.
برای طبخ این غذا پنیر یا پنیرهای مختلفی را در قابلمه میریزند و روی حرارت ملایم اجازه میدهند پنیرها کاملا ذوب شوند. این غذا در ظرفهای مخصوصی با نام «کاکلون» سر میشود که برای ثابت نگه داشتن دمای غذا بر زیر آن شعله کوچکی روشن است. در کنار این غذا نانهای کوچکی نیز سرو میشود که باید قبل از خوردن به پنیر آغشته شوند.
سوپ پیاز
یکی دیگر از غذاهای محبوب فرانسوریها «سوپ پیاز» است که قطعا با تجربه طعم آن شگفتزده خواهید شد. این غذا یکی از غذاهایی بوده که از دوران غذاهای ایتالیایی در فرانسه باقی مانده و روش طبخ آن کمی تغییر پیدا کرده است.
تصور اینکه پیاز چگونه میتواند یکی از مواد اصلی این غذا باشد شاید کمی سخت به نظر آید اما در این غذا پیاز به صورت کاراملی شده مورد استفاده قرار میگیرد و آبگوشت یا مرغ به آن اضافه میشود و با چاشنیهایی مانند کره و سیر طعمدار میشود. سوپ پیاز به همراه ورقههایی نازک از نان برشته شده و پنیر آب شده بر روی آن سرو میشود.
کرم سوخته
فرانسویها نیز مانند ما ایرانیها به انواع دسر علاقه خاصی دارند و در روز حتما با غذای خود دسر سفارش میدهند، یکی از این دسرها که محبوبیت خاصی بین مردم فرانسه و جهان دارد «کروم بوله» است. این کرم که به «کرم سوخته» نیز شهرت دارد، ترکیبی از خامه غلیظ، وانیل و کرم کاسترد است که با رویهای کاراملی رنگ پوشیده میشود، این دسر معمولا در در ظرفهای کوچک سرامیکی درست و سرو میشود.
ماکارون فرانسوی
«ماکارون فرانسوی» را تمام مردم جهان میشناسند و بارها طعم آن را امتحان کردهاند. این شیرینی فرانسوی که در رنگهای مختلف پاستلی، طرفداران زیادی دارد، از ترکیب سفیده تخممرغ، پودر بادام و پودر قند تهیه میشود. این شیرینی دو حلقه کوچک است که میان آن با مارمالاد، کرم شکلاتی و … پر میشود.
تارت تاتین
«تارت تاتین» نیز یکی دیگر از دسرهای مورد علاقه مردم فرانسه است که استفانی تاتین مالک یکی از هتلهای معروف در فرانسه به صورت اتفاقی این دسر را اختراع کرده است. این دسر از خمیر مخصوص و ترکیب سیب ریز شده به همراه شکر کاراملی تهیه میشود و طعمی شگفتانگیز را با خود همراه دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.