خانه بومگردی «تکو» در بندرخمیر راه اندازی شد
به مناسبت گرامیداشت ۱۲بهمن روز جهانی تالابها خانه سنتی و بومگردی «تکو » روز شنبه با حضور مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای کشور در شهر تالابی بندرخمیر راه اندازی شد.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خمیر در حاشیه راه اندازی این اقامتگاه ستتی گفت: هدف از راه اندازی خانه بومگردی تکو، ایجاد و توسعه زیرساختهای گردشگری در این شهرستان است.
محمدرضا برترانگ افزود: این مجموعه باعث احیای فرهنگ، رسوم، پوششها، غذاها و حتی احیای مجدد معماری های قدیمی منطقه میشود.
وی بیان داشت: گردشگرانی هم که در این نوع اقامتگاهها حضور مییابند، ضمن آشنایی با فرهنگ بومی و محلی منطقه، حس خوشایندی به آنان دست خواهد داد.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خمیر همچنین از آغاز به کار فروشگاه مجازی صنایع دستی و آثار هنری با عنوان «پُتِنگ» از امروز یازدهم بهمن ماه در این شهرستان خبر داد.
وی اظهارداشت: بازاریابی محصولات و صنایع دستی افراد در شهرها و روستاها و همچنین ارسال محصولات به صورت پستی به درب منازل از اهداف راه اندازی این فروشگاه مجازی است.
برترانگ ادامه داد: مشتریان میتوانند محصولات پُتِنگ را به صورت آنلاین و از طریق سایت (puteng.ir) خریداری کنند.
در مراسم راه اندازی اقامتگاه تکو همچنین مدیرگروه آموزش کمیسیون ملی یونسکو، فخرزاده مدیر شبکه شهرهای یونسکو در ایران، رفیع مرجع ملی سازمانهای مردم نهاد در کنوانسیون رامسر و جواد محمودی شهردار شهر تالابی بندرخمیر و جمعی از فعالان گردشگری و صنایع دستی در این شهر راه اندازی شد.
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی آموزش و تالابها، فعالیتها و رویدادهای متنوع فرهنگی و ورزشی از سوی شهرداری، شورای شهر و همچنین فعالان گردشگری و زیست محیطی در شهر تالابی خمیر درحال انجام است.
برگزاری رقص قلم در راه ابریشم، پاکسازی جزیره خورخوران بندرخمیر با مشارکت صاحبان قایقهای موتوری و شهروندان داوطلب، نقاشی گونههای تالابی روی سطلهای زباله بازیافتی به صورت داوطلبانه با موضوع حفاظت از تالابها و همچنین رویداد ورزشی «پدل رانینگ» از برنامههای برگزارشده به مناسبت روزجهانی تالابها وآموزش بوده است.
مراسم پلاک کوبی شهر یادگیرنده یونسکو در خمیر، برگزاری جشنواره «عود نوازان» در بندرخمیر، انجام مسابقه بزرگ انیمیشن سازی با موضوع نجات تالاب، برگزاری کارگاههای علمی در حوزه تالاب، ساخت نمادهای تالابی با استفاده از صنایع دستی بومی با مشارکت بانوان صنعتگر و همچنین تشکیل شبکه شهرهای تالابی کشور از دیگر برنامههای روزهای آینده در این شهر تالابی است
شهر تالابی بندرخمیر به عنوان نخستین شهر ملی تالابی ایران، در سالهای اخیر میزبان همایش بزرگ جهانی در روز تالابها بوده است؛ در سالجاری نیز موفق به کسب عنوان ارزشمند شهر یادگیرنده یونسکو در کنار شهرهای بزرگی چون تهران و اصفهان شده است.
تالاب خورخوران بندرخمیر هرمزگان در واقع یکی از بزرگترین و مهمترین تالابهای دریایی ایران و خاورمیانه با بیش از ۱۰۲ هزار هکتار مساحت است که درسال ۱۹۷۵ به عنوان تالاب بین المللی در کنواسیون رامسر ثبت شد.
شهر خمیر در ۷۵ کیلومتری غرب هرمزگان به واسطهی مجاورت با این تالاب در بهمنماه سال ۹۷ توانست عنوان نخستین شهر ملی تالابی ایران را کسب کند.
منبع:ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.