ناندرتال

کشف بقایای ۹ انسان ناندرتال در ایتالیا

 باستان‌شناسان ایتالیایی در غاری در نزدیکی رم، بقایای اسکلت ۹ انسان ناندرتال را کشف کردند که ظاهرا طعمه کفتارها شده بودند.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، وزارت فرهنگ ایتالیا دیروز (شنبه، ۱۸ اردیبهشت) از کشف بقایای ۹ انسان ناندرتال در غار گوآتاری (Guattari) در ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرق رم خبر داد.

کارشناسان معتقدند این انسان‌ها در دوره‌های زمانی متفاوتی زندگی می‌کردند زیرا برخی از اسکلت‌ها به ۵۰ تا ۶۸ هزار سال پیش تعلق دارند و قدیمی‌ترین آنها حدود ۱۰۰ هزار سالی قدمت دارد. به گفته محققان، اکثر این ناندرتال‌ها به دست کفتارها شکار و کشته شدند. کفتارها پس از شکار، جسد بی‌جان طعمه خود را به این غار کشانده و از آنها تغذیه کرده بودند.

البته کارشناسان این احتمال که انسان‌های ناندرتال قبل از آن که کفتارها این غار را تصرف کنند، زمانی در آن زندگی می‌کردند را رد نمی‌کنند. مارلو رولفو استاد باستان‌شناسی دانشگاه تورورگاتای رم می‌گوید او و تیمش قصد دارند با آنالیز دی ان ای اسکلت‌های کشف شده به شیوه زندگی و تاریخ آنها پی ببرند. تجزیه و تحلیل‌های مقدماتی که روی جرم دندان‌ این اسکلت‌ها انجام شده نشان می‌دهد این انسان‌ها رژیم غذایی متنوعی داشتند. آنها عمدتا از غلات تغذیه می‌کردند که در رشد مغزشان نقش داشت.

داریو فرانچسکینی وزیر فرهنگ ایتالیا با اعلام خبر این کشف بزرگ از آن با عنوان یک کشف فوق العاده یاد کرد که توجه همه جهان را به خود جلب خواهد کرد و به پیشبرد و غنای مطالعات درباره انسان‌های ناندرتال کمک می‌کند.

انسان‌های ناندرتال از ۴۰۰ هزار سال تا ۴۰ هزار سال قبل در منطقه اوراسیا، از امتداد ساحل اقیانوس اطلس تا رشته‌کوه‌های اورال، زندگی می‌کردند اما با ظهور انسان مدرن در منطقه کم کم ناپدید شدند. چندی پیش مجموعه‌ای از اسکلت‌ها و ابزار تاریخی در بلغارستان کشف شد که ثابت کرد انسان‌های مدرن و ناندرتال برای یک دوره طولانی چند هزار ساله در اروپا همزیستی داشته‌اند و بنابراین فرصت زیادی برای تعامل زیستی و فرهنگی در اختیارشان بود.

انسان‌های ناندرتال معمولا به عنوان خویشاوندان ساده و تنومند انسان امروزی تصویر می‌شوند اما این انسان‌ها از مغزی مشابه با انسان‌های مدرن بهره می‌بردند و فرهنگی غنی داشتند. علاوه بر ابزارهای سنگی پیچیده و جواهرات رنگ آمیزی شده، ناندرتال‌ها از هنر برای آراستن غارهای محل سکونت خود استفاده می‌کردند و شابلون‌های دستی را از خود به جا گذاشتند که انسان‌های مدرن را تا مدتها پس از انقراض این گونه به خود مشغول کرده بود.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *