مصلای امام خمینی (ره)
مصلای امام خمینی (ره) مکانی برای برگزاری مراسم های عبادی، سیاسی، اجتماعی و انجام فعالیت ها و برنامه های فرهنگی و مذهبی می باشد.
ایده اولیه ساخت مصلای امام خمینی به سال ۱۳۶۱ باز می گردد؛ در آن زمان مسئولان شهر تهران تصمیم گرفتند مصلایی بزرگ در تهران احداث کنند تا پاسخگوی جمعیت در حال افزایش پایتخت باشد. برای اجرای این پروژه چندین محل نظیر زمین های شمال میدان آزادی، بوستان لاله، پادگان ولیعصر و پادگان حر در نظر گرفته شد، اما هرکدام بنا به دلایلی همچون عدم دسترسی مناسب، مرکزیت نداشتن و عدم گنجایش کافی از لیست حذف شدند. در نهایت پس از بررسی های متعدد، محدوده اراضی عباس آباد تهران به عنوان بهترین مکان برای احداث مصلای بزرگ تهران در نظر گرفته شد. در ۲۹ دی ۱۳۶۴، در فراخوانی از طریق تریبون نماز جمعه، از طراحان با تجربه و واجد شرایط، برای شرکت در مسابقه تهیه طرح مصلا، دعوت شد و در نهایت طرح آقای دکتر مؤید عهد در سال ۱۳۶۵ مورد قبول واقع شد و به تأیید رئیس جمهور وقت رسید.
دکتر پرویز موید عهد به عنوان طراح و معمار مصلای امام خمینی توجه به هنر اصیل و معماری غنی ایرانی – اسلامی را سرلوحه ی کار خود قرار داد و در ساخت مصلا از کاشیکاری های زیبا و هنر هنرمندان برتر کشور استفاده کرد تا اثری ماندگار در قلب پایتخت از خود به یادگار بگذارد.
معماری مصلا
مجموعه 63 هكتاری مصلای بزرگ امام خمینی(ره) حدود 670 هزار مترمربع زیربنا دارد و یك مسجد جامع، یك گنبد اصلی منحصر به فرد از نظر ارتفاع و قطر در آن قرار دارد.
نکات جالب مصلای بزرگ امام خمینی
- مصلی ۱۲ صحن و ۵ ورودی دارد. (12 امام و 5 تن آل عبا)
- ارتفاع دو گلدسته ی مصلی ۱۴۰ متر می باشد و از نظر ارتفاع بلندترین مناره در ایران می باشد.
- داخل گلدسته ها، پله های مارپیچ طراحی شده است که از میان آن ها آسانسور عبور می کند.
- ارتفاع ایوان بزرگ مصلی ۷۲ متر به عدد شهدای کربلا می باشد.
- مصلا دارای ۷ گنبد می باشد که متأثر از معماری گنبد های ایرانی مناطق مختلف کشور طراحی شدهاند
- ارتفاع گنبد مسجد 63 متر (به عدد سالهای عمرپیامبر اسلام) است و قطر خارجی آن 100 متر مربع و قطر داخلی آن حدود 90 متر مربع است.
- گنبد اصلی مصلا بزرگ امام خمینی (ره) یکی از بزرگترین گنبدهای جهان اسلام به شمار می رود.
- حوض مرکزی مصلی دارای ۳۰۰۰ متر مربع مساحت است.
- گنجایش مصلی بزرگ امام خمینی (ره) در حدود 17 هزار نفر می باشد.
ورودی اصلی مصلای امام خمینی (ره) تهران: خیابان شهید بهشتی، روبروی خیابان میرعماد
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.