شانگهای

روایتی مصور از تاریخ بشریت در موزه تاریخ طبیعی شانگهای

تعلق خاطر داشتن به گذشته یکی از ویژگی‌های انسان بودن است. هیچ انسانی وجود ندارد که به تاریخ خود علاقه نداشته باشد. موزه‌ها یکی از مکان‌هایی است که می‌توان سیر تحول تاریخی را در آن‌ مشاهده کرد و به دلیل اهمیت حفظ آثار به جا مانده تاریخی، اشکال مختلف راه‌اندازی موزه در دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد.شانگهای چین، پرجمعیت‌ترین و بزرگترین شهر جهان به شمار می‌رود که موزه‌های متنوع و جذابی در خود جای داده و لذا همواره به عنوان مقصد سفر بسیاری از گردشگران انتخاب می‌شود. از جمله موزه‌های مهم این شهر می‌توان «موزه تاریخ طبیعی شانگهای» را نام برد که تاریخ مصور بشر را روایت می‌کند.

بیش از ۱۰ هزار اثر هنری از قاره‌های مختلف جهان در موزه تاریخ طبیعی شانگهای نگهداری می‌شود. این آثار قدمتی به اندازه قدمت تاریخ داشته که در فضای ۴۴ هزار متر مربعی این موزه به نمایش گذاشته می‌شوند.

شرکت معماری و طراحی جهانی پرکینز و ویل با مدیریت «رالف جانسن»، پروژه‌ ساخت موزه‌ تاریخ طبیعی در چین را بر عهده داشته و با طراحی ساختمانی متفاوت، فضایی جذاب ایجاد کرده است. این موزه تاریخ بشر را به تصویر می‌کشد و امکانات متنوعی مانند فضاهای نمایشگاهی، سینمای چهار بعدی و باغی بزرگ در فضای بیرونی موزه را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌سازد.

موزه تاریخ طبیعی شانگهای در منطقه‌ای شهری قرار دارد. ظاهر و فضاسازی این موزه همانند صدف حلزون طراحی شده است. با توجه به اینکه آثار این موزه در زمینه تاریخ طبیعی است، بنابراین طراحی و سازماندهی فضایی متناسب و برگرفته از طبیعت در راستا با اهداف موزه خواهد بود.

ساختار این موزه به شکلی طراحی شده که از بخش فوقانی شروع و به شکل مارپیچ به بخش انتهایی ختم می‌شود؛ به شکلی که این موزه از نمای بالایی همانند استخری تخم‌مرغی ‌شکل که توسط چمنزاری سبز احاطه شده است، دیده می‌شود.

شرکتی که طراحی معماری موزه را بر عهده داشته است، برنده‌ مسابقه‌ طراحی موزه‌ جدید شهر شانگهای شد. این مسابقه با هدف طراحی ساختمان‌هایی برای جایگزینی ساختمان قدیمی برگزار و با اجرای این طرح، حداقل ۲۰ برابر به وسعت  فضای نمایشگاهی موزه اضافه شده است. این موزه در نزدیک پارک مجسمه‌ها قرار گرفته و  قرارگیری در این فضا سبب شده است موزه همچون نگینی توسط فضای سبز اطراف احاطه شده باشد.

میدان‌گاهی کوچک درست در مقابل این موزه قرار گرفته است. همچنین دیواری در بخش جنوبی این موزه قرار دارد که با صفحات پوشیده‌ شده از گیاهان پنهان شده و دیواری زنده و حیات‌بخش را ایجاد کرده است. در واقع این دیوار سبز در همراهی با پارکی که در مقابل قرار گرفته است، فرمی شبیه به یک طاق پیدا کرده و به نوعی پوشش سبز گیاهی سطح زمین را به مخاطبین و بازدیدکنندگان یادآوری می‌کند.

ورودی این موزه با متراژی ۳۰ متری، فضا و روشنایی جذابی را ایجاد کرده که توجه بسیاری از بازدیدکنندگان را در همان ابتدا به خود جلب می‌کند و به تعبیری استقبالی مناسب از آن‌ها به شما می‌رود.

طراحی خاص ساختمان این موزه شرایطی فراهم ساخته است که فضای داخلی آن از روشنایی کافی و طبیعی بهره می‌برد و بخش خارجی و داخلی این موزه با صفحاتی پوشیده شده که از الگوهای جالبی پیروی می‌کنند. این الگوها از شکل و ساختار سلول‌های بدن انسان، پیکره‌ گیاهان و جانوران نشأت گرفته‌اند.

در بخش شمالی این موزه همچنین دیواری تعبیه شده است که توقف‌گاه ماشین‌ها و گویی بازتابی از صفحات تشکیل‌دهنده زمین است. در بخش میانی موزه نیز دیواره‌ای شیشه‌ای قرار گرفته که نقوشی الهام‌گرفته از سلول‌های پیکر گیاهان، و جانوران بر روی آن تقش بسته است.

این دیواره به دلیل فرم ظاهری خود، نورگیری مناسب برای محیط بوده و فضا را روشن و وسیع جلوه می‌دهد. در پایین‌ترین بخش موزه نیز فضایی خالی وجود دارد که شبیه به یک دره طراحی شده و فضایی طبیعی را یادآور می‌شود.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *