بصرهایها قایقهای مینیاتوری میسازند
بهگزارش میراثآریا، ابراهیم طاها، هنرمند قایقساز بصرهای، در سالهای گذشته کارش ساختن قایقهای چوبی برای ماهیگیری و همچنین نقل و انتقال کالا و مسافر بوده است. این هنرمند عراقی یکی از صدها قایقساز بصرهای است که تا چند سال پیش از این راه معیشت خود را تامین میکردهاند.
متاسفانه در سالهای اخیر تقاضا برای ساخت این قایقهای چوبی سنتی به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
پسر ابراهیم طاها میگوید: «این روزها تقاضای کمی برای ساخت قایقهای بزرگ وجود دارد. دلایلش را به شما میگویم. از آنجا که تعداد ماهیگیرهای منطقه بسیار کمتر از گذشته است، کسی دیگر خریدار قایق جدید نیست. قایقهای بزرگ مخصوص حمل و نقل که قبلا ساختشان در دست ما بود، در سراسر عراق توزیع میشدند. این قایقها مردم را از بصره به بغداد و عماره منتقل میکردند. قایقهای ماهیگیری دیگر عملا ناپدید شدهاند، زیرا دیگر کسی از آنها استفاده چندانی نمیکند. ثانیاً، قیمت چوب بالا رفته است و قیمتها باورنکردنی شده است. بنابراین تولید ما هم کمتر شده و مشتری چندانی به دنبال خرید این قایقها نیست.»
بعد از این اتفاقات، طاها تصمیم گرفت مدلهای مینیاتوری از این قایقها بسازد تا بتواند میراث فرهنگی خود را حفظ کند. او بعدا توانست تعدادی از این قایقهای مینیاتوری را به موزهها و اشخاص بفروشد.
طاها میگوید: «برای حفاظت از میراث خود، میراث ابوالخاصب و بصره و عراق، ما تولید قایقهای مینیاتوری را آغاز کردیم، زیرا ما میراث خود را دوست داریم و برعکسِ قایقهای بزرگ و کاربردی، این قایقهای زیبای کوچک مشتری و متقاضیان بیشتری هم دارند.»
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.