ویزای توریستی برای کدام گردشگران صادر میشود؟
هرچند خبرها از صدور ویزای توریستی حکایت دارند اما تاکنون هیچیک از هتلهای کشور برای حضور گردشگران خارجی رزرو نشدهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته شاهد برگزاری نشست مشترک سیدعزتالله ضرغامی (وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی)، حسین امیرعبداللهیان (وزیر امور خارجه) و بهرام عیناللهی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) در ساختمان شماره یک وزارت امور خارجه بودیم.
هرچند قرار بود در این جلسه درخصوص تسهیل روند ورود گردشگران خارجی به کشور و صدور ویزا برای آنها صحبت شود و وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به آنکه حدود ۲۰ ماه است صدور ویزای گردشگری متوقف شده است، عنوان کرد: با توجه به اهمیت گردشگری، امید است که با رعایت پروتکلها بتوانیم گردشگری را در کشور از سر بگیریم.
اما وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به روند واکسیناسیون انجام شده در کشور گفت: در حال حاضر زمینه برای ورود مهمانان خارجی به کشور فراهم شده و در این خصوص نگرانی وجود ندارد و افراد میتوانند به کشور ما سفر کنند و از خدمات پزشکی بهرهمند شوند. لازم است یک سازماندهی بین وزارت امور خارجه و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی انجام دهیم تا ورود این میهمانان با تسهیلات بهتری انجام شود و خدمات پزشکی بهتری به آنها داده شود.
اینکه وزیر بهداشت و درمان به ارائه خدمات پزشکی به گردشگران تاکید دارد این شائبه را ایجاد میکند که او در فکر ایجاد ساز و کاری برای ورود گردشگران سلامت است. ساز و کاری که حتا در دوران کرونا نیز وجود داشت و باتوجه به بسته بودن مرزها وعدم صدور ویزا برای گردشگران خارجی، ویزا برای گردشگران سلامت صادر میشد و انحصار ایجاد شده به ایجاد حرف و حدیثهای فراوان درخصوص رانت و البته پدید آمدن مافیا در این زمینه دامن میزد.
در این میان وزیر امور خارجه از برنامههای مهم دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی توسعه گردشگری در عرصههای مختلف از جمله گردشگری سلامت، گردشگری زیارتی، گردشگری عام و دیگر حوزهها سخن گفته است. با این وجود همچنان این نگرانی وجود دارد که مرزها برای ورود سایر گردشگران باز نشود و همچنان انحصار در ورود گردشگران سلامت باقی بماند.
با توجه به آنکه گفته میشود در بخشی از جزئیات پروتکل سفر به ایران، تنها گردشگرانی امکان سفر به ایران را دارند که کارت واکسن (دو دز کامل) داشته باشند، از طریق آژانس اقدام کنند و در هتلهای تاییدشده اقامت داشته باشند، بنابراین بر اساس گفتههای وزیر میراث و گردشگری که قرار است از آبان ماه شاهد بازگشایی مرزها به روی گردشگران باشیم این توقع وجود دارد که حداقل برنامهریزیهایی برای اقامت این گردشگران در هتلهای کشور انجام شده باشد.
جمشید حمزهزاده (رئیس جامعه هتلداران ایران دبیر مجمع ملی تشکلهای گردشگری) با اشاره به آنکه هتلداران آمادگی خود را برای پذیرش گردشگران خارجی نه تنها گردشگران سلامت بلکه تمام گردشگران خارجی اعلام کردهاند، گفت: با توجه به آنکه آژانسداران هنوز بالاتکلیف هستند هنوز رزروی برای اقامت گردشگران خارجی در هتلهای کشور انجام نشده. هرچند بر اساس صحبتهایی که با وزیر میراث و گردشگری داشتیم، قرار است شاهد حضور تمام گردشگران باشیم و اگر وزارت بهداشت بر استفاده این گردشگران از امکانات پزشکی تاکید دارد، شیطنتی است که باید بررسی شود. تمام تلاشها برآن است که شاهد تسهیل صدور ویزای گردشگری باشیم و این امر شامل تمام گردشگران شود.
به گفته او، درحال حاضر وضعیت ضریب اشغال هتلهای کشور طی دو هفته گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش یافته و میانگین کشوری با توجه به آنکه برخی از هتلها خالی از مسافر هستند و برخی هتلها مملو از مسافر هستند از ۱۰ به حدود ۲۵ درصد رسیده است.
حمزهزاده ادامه داد: وضعیت هتلهای شمال کشور، کیش، تبریز، شیراز و اهواز نسبت به سایر هتلها بهتر است. با این وجود براساس آخرین برآورد انجام شده کرونا از ابتدای امر تا پایان مهرماه حدود ۲۱ هزار میلیارد تومان خسارت به هتلداران وارد کرده. امهالهایی که مسئولان درنظر میگیرند نیز تاکنون هیچ کمکی به هتلداران نکرده چراکه ممکن است از یکسو مسئولان گردشگری از امهال خبر دهند اما هنگام پرداخت که میشود باید با ۱۰ درصد جریمه پرداخت کنیم. درواقع وعده مسئولان عملیاتی نمیشود. اگر امهالی که اکنون وزیر میراث و گردشگری از آن خبر داده است همانند امهال گذشته باشد، این امر نیز ضد حمایت خواهد بود. حمایت اصلی زمانی است که بگویند معافیت ۱۰۰ درصدی تا پایان کرونا اعمال خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.