حضور مسئولان غیر مرتبط در اکسپو دبی چه لزومی دارد؟
عضو انجمن علمی فرش ایران گفت: در نامهای که لیست افراد برای حضور در اکسپو دبی مطرح شده است تنها نام مسئولان و کارمندان وزارت صمت و سازمان ملی فرش ایران به چشم میخورد، که البته این لیست هنوز توسط این وزارتخانه تایید نشده است.
عبدالله احراری در گفتوگو با ایسنا در خصوص لیست کارمندان سازمان ملی فرش و وزارت صنعت و معدن در اکسپو دبی اظهار کرد: اکسپو نمایشگاهی که هر ۵ سال در یک کشور برگزار میشود که امسال نیز دبی میزبانی این نمایشگاه را بر عهده داشت. امسال نیز در پاوین ایران در دبی سالنی مخصوص برای فرشهای ایرانی در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: امسال سه سالن در اختیار سازمان ملی فرش ایران قرار گرفته است که تنها بخشی از فرشهای قم در آن به نمایش گذاشته شده است و دیگر فرشهای ایرانی در آن جایگاهی ندارند.
عضو انجمن علمی فرش ایران مدعی شد: بخش دیگری که باید به آن اشاره مستقیم داشته باشیم نامهای است که در آن لیست افراد برای حضور در اکسپو دبی مطرح شده است و در میان آنها تنها نام مسئولین و کارمندان وزارت صمت و سازمان ملی فرش ایران به چشم میخورد. البته این لیست هنوز توسط وزارت صمت تایید نشده است.
احراری ادامه داد: باید گفت که حضور در اکسپو باید برای فعالان فرش و افرادی که توانایی جذب سرمایه در این حوزه را دارد، فراهم شود؛ اما متاسفانه با لیست منتشر شده تنها اسم کارمندان سازمانها به چشم میخورد که با سفر به دبی تنها بازدیدکننده خواهند بود که برای این کار من توصیه میکنم از تهران به قم سفر کنند و تماشاچی فرشهای این شهر باشند.
وی خاطرنشان کرد: اکسپو محلی است که به عقیده من تعدادی واردکننده و صادرکننده و بخش خصوصی باید در آن شرکت کنند تا حضور آنها نتیجهای برای فرش ایران داشته باشد، البته باز هم تاکید میکنم که وزارت صمت به لیست افرادی که برای سفر به دبی در حوزه فرش مطرح شده پاسخی مثبت نداده است.
چرا در اکسپو از حضور فرشهای تمام استانها استفاده نشده است؟
عضو انجمن علمی فرش ایران اضافه کرد: اما در کل سوالی مطرح میشود که چرا برای اکسپو از حضور فرشهای تمام استانهای کشور استفاده نشده است؟ حداقل یک نماینده برای معرفی فرشها و دستبافتههای استانها باید در این نمایشگاه حضور میداشت؛ چراکه ما در استانهایی همچون خوزستان، خراسان رضوی، فارس، کرمان و … دستبافتههای محبوب و مشهوری داریم.
احراری عنوان کرد: البته متولیان این حوزه مدعی هستند که نامه حضور فعالین حوزه فرش به استانها ابلاغ شده است، اما استانها اعلام نکردهاند که این مورد همچنین به نوع مدیریت آنها باز میگردد که در این صورت باید از روشهای دیگری همچون مکاتبه مستقیم با تشکلهای فرش برای اطلاعرسانی استفاده میکردند.
وی گفت: بحث دیگری که در ابتدای صحبت نیز به آن اشاره کردم، اعزام گروهی افراد است. حضور رئیس و معاونین در اکسپو دبی در حوزه فرش طبیعی است اما لیست طولانی افراد آن هم به صورت گلچین شده صورت خوشی برای فعالین این حوزه که به دنبال فرصت برای جذب سرمایه هستند، ندارد.
عضو انجمن ملی فرش ایران ادامه داد: سفر تعدادی زیادی از افراد به هزینه دولت در شرایط وخیم اقتصادی کشور نیز شکل خوبی ندارد، این در صورتی است که در حوزه فرش بسیاری از پروژهها روی زمین ماندهاند و میتوان گفت که لیست طولانی افراد برای سفر به اکسپو دبی هزینههای زیادی را برای متولیان این حوزه به همراه خواهد داشت.
احراری در خصوص حضور فعالان فرش خراسان رضوی در اکسپو دبی به دعوت ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تشریح کرد: برای حضور فعالان فرش خراسان رضوی در حال حاضر هنوز چیزی به ما اعلام نشده و تا جایی که من اطلاع دارم از خراسان بزرگ و حتی شرق کشور از گروه یا فردی برای حضور در اکسپو دبی زمان حضور خراسان رضوی دعوتی صورت نگرفته است.
تنها فعالان حوزه فرش حضوری نتیجهبخش در اکسپو خواهند داشت
وی گفت: البته به عقیده من حضور کارمندان اداره فرش خراسان رضوی نیز در اکسپو درست نیست و این فعالان حوزه فرش خراسان رضوی هستند که حضوری نتیجهبخش در اکسپو خواهند داشت؛ چراکه این افراد میتوانند همچنین با هزینههای خود در اکسپو برای فعالیت حضور پیدا کنند.
عضو انجمن علمی فرش ایران ادامه داد: همانطور که گفته شده حضور کارمندان ارگانهای فعال در حوزه فرش نتیجهای نخواهد داشت؛ چراکه بهانه اداره سالنهای فرش در پاوین ایران نیز با توجه به اینکه این سالنها در اختیار یک برند و شرکت قمی هستند، امکانپذیر نیست. همچنین متاسفانه تا انتهای اکسپو سالنهای فرش در پاوین ایران تنها به نمایش بخشی از فرشهای قم خواهند پرداخت و دستبافتهای دیگر استانهای کشور در معرض نمایش قرار نخواهند گرفت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.