• Instagram
  • Twitter
تلفن: 32233020 (071)
گشت تور
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
    • فعالیت ها
    • افتخارات
  • رزرو آنلاین هتل
  • اخبار گردشگری
  • تورها
    • تورهای داخلی
      • تور شیراز
      • تور اصفهان
      • تور کیش
      • تور قشم
      • تور تبریز
      • تور مشهد
      • تور کاشان
      • تور چابهار
    • تورهای خارجی
      • تور استانبول
      • تور دبی
      • تور مالزی
  • شهرهای ایران
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • جستجو
  • منو
گردشگر

قلق‏‌گیری برای جذب گردشگر

ژانویه 30, 2022/0 دیدگاه /در بلاگ /توسط Shahrzad Dehghani
 با همه‌‌گیری کرونا در سراسر جهان، گردشگری بین‌المللی به‌‌مدت دو سال به حالت نیمه تعطیل درآمد و صنعت توریسم در جهان با ضربه سهمگینی مواجه شد. اما، پس از تولید و توزیع واکسیناسیون و تسریع در روند آن و کاهش محدودیت‌‌های سفرهای خارجی، بسیاری از کشورها درصدد جذب گردشگران از کشورهای منطقه‌‌ای و بین‌المللی برآمدند تا به احیای بازار توریسم خارجی و بهبود آن و جبران خسارت‌‌های وارده طی مدت دو سال دست یابند. ایران نیز از این امر مستثنی نیست و به‌‌منظور جذب گردشگران در پساکرونا ۶ کشور هدف را برای تبلیغات و معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران تعیین کرد.

نکته قابل توجه اینکه، باتوجه به تغییر ذائقه سفرها در دوران همه‌‌گیری، کشورهای مختلف استراتژی‌‌های خود را برای جذب گردشگر از طریق تبلیغات و بازاریابی نیز تغییر دادند و شیوه‌های نوینی را برگزیدند. متولی گردشگری ایران از ۳۰ کشوری که پیش از کرونا به عنوان هدف جذب گردشگران انتخاب کرده بود، باتوجه به شرایط بحرانی کنونی آن را به ۶ کشور چین، روسیه، ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و عمان محدود کرده است. اینکه چرا چین و روسیه به عنوان کشورهای هدف برای جذب گردشگر انتخاب شده‌‌اند، در حالی که تاکنون تمام مرزهای بین‌المللی خود را به روی مسافران بسته‌‌اند و تمرکز خود را بر گردشگری داخلی و توسعه آن گذاشته‌‌اند؛ چالش‌‌هایی است که «دنیای اقتصاد» درصدد پاسخگویی به آن است. از این رو، لیلا اژدری، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی درباره دلایل انتخاب این کشورها، رقابت‌‌های منطقه‌‌ای و آینده گردشگری در پساکرونا با «دنیای اقتصاد» به گفت‌وگو پرداخت.

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود اینکه هدف و معیار انتخاب این ۶ کشور از میان ۳۰ کشور هدف پیشاکرونا چیست؟ و اینکه چرا «چین و روسیه» به عنوان نخستین کشورهای هدف در جذب گردشگران خارجی برگزیده شدند؟

معیار جذب گردشگر، تحقیقات بازار است. تحقیقاتی که با توجه به شاخص‌‌هایی همچون سطح روابط سیاسی و اقتصادی، تعداد هزینه‌‌کرد گردشگران، حجم مبادلات بازرگانی و… به بررسی کشورهای هدف جذب گردشگر می‌‌پردازد. از این رو چین کشور اول هدفی است که برای پساکرونا بر آن متمرکز شده‌‌ایم. دلیل انتخاب این کشور براساس سیاست‌های دولت سیزدهم است که اولویت خود را بر تقویت روابط با همسایگان خود قرار داده است. اگرچه چین در همسایگی ایران قرار ندارد اما در حال حاضر مهم‌ترین متحد سیاسی و اقتصادی ایران است و با توجه به قرارداد ۲۵ ساله با چین، کشوری نیست که بتوان به راحتی از آن گذشت.

در حال حاضر استراتژی راهبردی خود را برمبنای روابط سیاسی و اقتصادی و همچنین براساس واقعیت‌‌هایی که از صنعت گردشگری طی چند سال اخیر بر جهان حاکم بوده، بنا کردیم. در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۵۴ میلیون گردشگر چینی به دیگر کشورهای جهان سفر کردند و تعداد ورودی‌‌ها به این کشور ۶۵ میلیون گردشگر خارجی بوده که توانست رتبه چهارم گردشگرپذیرترین کشور جهان را به خود اختصاص دهد. در سال ۲۰۱۹ (سال ۹۸) معادل ۴۸ هزار و ۵۹۷ چینی به ایران سفر کردند و تعداد خروجی از ایران به چین حدود ۱۰۴ هزار ۷۱۸ نفر بوده است.

اگرچه درآمد سرانه چین حدود ۱۸ هزار و ۲۰۰ دلار است و در رتبه ۹۶ جهان قرار دارد، اما این کشور جزو دو اقتصاد برتر جهان است و در رقابت دائمی با آمریکا قرار دارد و این پایین بودن درآمد سرانه ناشی از جمعیت بیش از یک میلیارد و ۲۰۰میلیونی این کشور است.

کرونا نزدیک به دو سال صنعت گردشگری جهان و ایران را زمین‌‌گیر کرد. از این رو نیاز به اقداماتی ضربتی در حوزه گردشگری است و در حال حاضر احیای بخش گردشگری در اولویت قرار دارد. بنابراین نخستین هدف، تمرکز بر کشورهای همسایه است. البته این به معنای نادیده گرفتن بازارهای سنتی همچون اروپا نیست. اما باتوجه به شرایط کنونی، اروپا بازار آماده‌‌ای برای جذب گردشگر به ایران نیست؛ زیرا باتوجه به محدودیت‌‌هایی که از سوی اتحادیه اروپا پس از همه‌‌گیری کرونا برای سفر به کشورهای دیگر اعمال شده و اعطای ویزا به حوزه شنگن به راحتی امکان‌‌پذیر نیست، پس ما هم نمی‌توانیم فرش قرمز برای آنها پهن کنیم. هرگاه گشایشی پیش آمد، گردشگران اروپایی به ایران بازمی‌گردند.

چین به مدت دو سال تمام مرزهای خود را به روی گردشگران بین‌المللی بسته و محدودیت‌‌های سختگیرانه‌‌ای برای خروج از کشور تا به امروز مقرر کرده و تمرکز خود را کاملا بر حوزه توریسم داخلی قرار داده است، احتمال بازگشت سفرهای خارجی چینی‌‌ها به سطح پیش از کرونا در سال ۲۰۲۴ یا پس از آن می‌رود؛ بنابراین، بسیاری از کشورهای جهان که بیشترین توریست چینی را پذیرا بودند در حال حاضر تمرکز خود را بر جذب گردشگران منطقه‌‌ای یا داخلی معطوف کرده‌‌اند. باتوجه به شرایط بحرانی کنونی تمرکز بر جذب گردشگران چینی منجر به هدر رفتن سرمایه‌های ملی نمی‌شود؟

ما نمی‌توانیم کلا از بازار رقابت‌‌های جذب گردشگران چینی کنار برویم و منتظر بمانیم تا چند سال دیگر که کشورها مجددا به سمت گردشگران چینی بازگشتند ما هم دوباره روند جذب گردشگر را از اول آغاز کنیم. ما باید در بازار تبلیغاتی خود در چین باقی بمانیم و در این دو سال و تا پیش از بازگشت ورود گردشگران چینی، تبلیغات تنها به صورت آنلاین از طریق وبینار و ویدئو کنفرانس‌‌ها در روابط با شرکت‌‌ها به صورت B۲B یا به‌‌صورت مستقیم با شهروندان چینی (B۲C) صورت می‌گیرد. بنابراین نه تنها هزینه چندانی صرف نمی‌شود بلکه کمترین میزان هزینه در این شیوه تبلیغاتی وجود دارد.

باید این نکته را درنظر داشت که چینی‌‌ها بالاترین میزان هزینه‌‌کرد را دارند به‌طوری‌که در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵۵ میلیون دلار هزینه توریستی داشتند. تا پیش از کرونا هیات دولت در سال ۹۸ برای استفاده از این فرصت به نفع گردشگری ایران برای گردشگران چینی روادید را لغو کرد و خطوط پروازی ثابت به چند شهر توریست‌‌پذیر چین نیز برقرار شد. حتی پیش از کرونا عید بهاره چینی‌‌ها در ایران برگزار می‌شد که این امر منجر به افزایش گردشگران چینی به ایران شده بود. امسال هم به‌‌صورت آنلاین این جشن برگزار خواهد شد و از سال آینده سفرها مجددا بازگشایی خواهد شد. ما نمی‌توانیم از این بازار فرصت‌‌ساز بگذریم.

باتوجه به اینکه، مقصد اول روس‌‌ها در منطقه کشورهایی همچون ترکیه و امارات است و تا پیش از کرونا، گردشگران روسی سهم قابل توجهی را برای سفر به ایران نداشتند، دلیل انتخاب روسیه به عنوان نخستین کشور هدف گردشگری چیست؟

در ابتدا باید بگویم روسیه جزو نخستین کشور هدف در جذب گردشگر به‌‌شمار نمی‌‌رود بلکه ششمین کشور هدف است. دیگر آنکه، این تحلیل اشتباه در میان بسیاری از کارشناسان دولتی، خصوصی و رسانه وجود دارد که باید مسافران روسی به ترکیه یا امارات را قاپ بزنیم و به ایران بیاوریم. در حالی که هرکشوری جذابیت خودش را دارد و از جاذبه‌های متفاوتی برخوردار است. مقایسه کشورها چندان علمی نیست و هر کشوری ویژگی‌‌ها و پتانسیل منحصربه‌فرد و متفاوتی دارد و قرار نیست سهم بازار کشوری را به ایران بیاوریم. در واقع این هنر ما است که جذابیت‌‌های گردشگری کشور خود را به بهترین شکل ممکن به روس‌‌ها معرفی کنیم و این کار تنها با معرفی درست از ظرفیت‌‌های توریسم ایران امکان‌‌پذیر خواهد بود.

بنابر اظهارات فم تورهای روسی در سفر به ایران، ایران کشوری بی‌‌نظیر است که کویرهای آن متفاوت از ترکیه، امارات یا هرجای دیگر است. بنابراین، ما فقط در جست‌وجوی سهم بازار گردشگری خود در روسیه هستیم تا با معرفی کامل جاذبه‌های ایران، مقصد بعدی سفر منطقه‌‌ای روس‌‌ها، ایران باشد و قصدی مبنی بر گرفتن سهم دیگر کشورهای منطقه‌‌ای به نفع خود نداریم.

بررسی‌‌هایی که در سال‌های گذشته برای شاخص‌‌گذاری بر کشورهای هدف صورت گرفته، پس از بحران کرونا با تغییرات چشمگیری در شاخص‌ها و سبک‌‌ها و ذائقه‌های سفر مواجه شده است. باتوجه به این شرایط به‌‌کارگیری مجدد شاخص‌‌های پیشاکرونا اثرگذار و کاربردی خواهد بود؟ باتوجه به اینکه دولت سیزدهم در آغاز فعالیت خود هدف خود را بر مبنای دیپلماسی گردشگری بیان کرده، چرا ارتباط با کشورهایی همچون مصر و اردن در منطقه از طریق گردشگری را پیش‌زمینه از سرگیری روابط دو کشور از طریق دیپلماسی گردشگری قرار نمی‌دهید؟

این تحلیل کاملا درستی است که روابط کشورها در سیاست خارجی بر مبنای دیپلماسی شکل بگیرد و دیپلماسی عمومی مهم‌ترین دستگاهی است که می‌تواند زمینه‌‌ساز شکل‌‌گیری روابط دو کشور باشد. از این رو، باید سراغ مردم رفت و صنعت گردشگری مهم‌ترین ابزار برای تحقق این امر محسوب می‌شود. اما در این شرایط بحرانی باید واقع‌‌گرایانه به قضیه نگاه کرد نه ایده‌‌آلیستی. باتوجه به قرار گرفتن بازار گردشگری در وضعیت اضطراری، باید در ابتدا سراغ کشورهایی برویم که از لحاظ روابط سیاسی و اقتصادی با ایران آماده و پخته هستند تا با هزینه بسیار کمتری به معرفی فرصت‌‌های گردشگری ایران بپردازیم. باتوجه به اینکه در حال حاضر اولویت، بازگشت بخش خصوصی برای ازسرگیری فعالیت‌‌های خود در عرصه بین‌المللی است نمی‌توان بر کشورهایی که در حال حاضر به‌‌لحاظ سیاسی با آنها هیچ‌گونه روابطی نداریم متمرکز شویم. زیرا برای برقراری دیپلماسی عمومی از طریق گردشگری در کشوهایی همچون اردن و مصر باید زیرساخت‌‌های اولیه روابط را ایجاد کرد و بسیاری از ابهامات و سوءتفاهم‌‌ها رفع شوند. بنابراین ایجاد زیرساخت‌‌های روابط دو کشور بر مبنای دیپلماسی گردشگری نیازمند پروسه‌‌ای طولانی‌‌مدت است که در حال حاضر نمی‌تواند به عنوان اهداف اولیه سیاست خارجی در جهت جذب گردشگر قرار گیرد. اما در آینده پس از بازیابی سفرهای بین‌المللی می‌توان از گردشگری به عنوان ابزاری در دیپلماسی عمومی کشور در عرصه سیاست خارجی بهره برد.

منبع:دنیای اقتصاد

برچسب ها: توریست, گردشگر
اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • اشتراک گذاری در WhatsApp
  • اشتراک در Pinterest
  • اشتراک در LinkedIn
  • اشتراک در Tumblr
  • اشتراک در Vk
  • اشتراک در Reddit
  • اشتراک با ایمیل
https://gashttour.ir/wp-content/uploads/2022/01/p18-01-1-2.jpg 400 600 Shahrzad Dehghani https://gashttour.ir/wp-content/uploads/2019/09/logo-300x138.png Shahrzad Dehghani2022-01-30 05:16:552022-01-30 05:16:55قلق‏‌گیری برای جذب گردشگر
شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
توریست تبعات عبور از توریست اروپایی
گردشگر به ازای ورود هر ۵ گردشگر خارجی به کشور یک ایرانی شاغل می‌شود
گردشگر مذاکره تهران، کراچی و اربیل بر سر گردشگر
گردشگر استان‌های مرزی به جذب گردشگر خارجی کمک کنند
ایلام بازدید بیش از ۲۰ هزار گردشگر از جاذبه‌های گردشگری ایلام
سفیر فرهنگی هر گردشگر سفیر فرهنگی یزد است
توریست جذب توریست با «پرچم آبی»
توریست لنگر جدید جذب توریست
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جاذبه های گردشگری شهرها

جاذبه های گردشگری تهران
جاذبه های گردشگری اصفهان
جاذبه های گردشگری شیراز
جاذبه های گردشگری مشهد
جاذبه های گردشگری شمال
جاذبه های گردشگری کیش
جاذبه های گردشگری قشم

تورهای گردشگری

  • تور تبریزتور تبریزمی 8, 2022 - 3:55 ق.ظ
  • تور کاشانتور کاشانمی 7, 2022 - 8:28 ق.ظ
  • تور همدانتور همدانمی 7, 2022 - 6:45 ق.ظ
  • تور قشمتور قشممی 1, 2022 - 5:52 ق.ظ
  • تور کیشتور کیشآوریل 30, 2022 - 6:36 ق.ظ
  • تور اصفهانتور اصفهانآوریل 28, 2022 - 5:00 ق.ظ
  • تور شیرازتور شیرازآوریل 27, 2022 - 8:09 ق.ظ
  • تور مشهدتور مشهدآوریل 27, 2022 - 4:27 ق.ظ

جاذبه های گردشگری ایران

  • تالشتالش؛ سرزمین مردمانی با تمدن کهن در دل طبیعتی پُر رمز و رازآوریل 23, 2022 - 12:00 ب.ظ
  • مینودشتگردشگری در ایران/ مینودشت بهشت گردشگری استان گلستانآوریل 20, 2022 - 11:04 ق.ظ
  • لاهیجانلاهیجان؛ عروس گردشگری گیلانآوریل 10, 2022 - 6:12 ق.ظ
  • پایانه مسافربری سیاحت اهوازپایانه مسافربری سیاحت اهوازمارس 20, 2022 - 6:56 ق.ظ
  • جزیره زیبای پرطرفدار کیشجاذبه‌های تاریخی جزیره کیشفوریه 23, 2022 - 6:46 ب.ظ
  • مجتمع تجاری ایران نگینمجتمع تجاری ایران نگینژانویه 29, 2022 - 7:05 ق.ظ
  • بازار عبدالحمید اهوازبازار عبدالحمید اهوازژانویه 25, 2022 - 7:32 ق.ظ
  • پارک کوهساران اهوازپارک کوهساران، بام باستانی اهوازژانویه 25, 2022 - 7:12 ق.ظ
  • پل طبیعت کیانپارسپل طبیعت اهوازژانویه 25, 2022 - 6:49 ق.ظ
  • پل هفتم اهوازپل هفتم اهوازژانویه 25, 2022 - 5:31 ق.ظ
  • پل سفید اهوازپل سفید اهوازژانویه 23, 2022 - 9:20 ق.ظ
  • میدان چهار شیر اهوازمیدان چهار شیرژانویه 20, 2022 - 8:27 ق.ظ
  • تالاب بامدژتالاب بامدژژانویه 17, 2022 - 9:15 ق.ظ
  • حرم علی بن مهزیارحرم علی بن مهزیارژانویه 17, 2022 - 8:47 ق.ظ
  • بنای معین التجاربنای معین التجارژانویه 17, 2022 - 7:42 ق.ظ
  • موزه هنرهای معاصر اهوازموزه هنرهای معاصر اهوازژانویه 17, 2022 - 5:41 ق.ظ
  • موزه آثار تاریخی چغازنبیل و هفت تپهموزه آثار تاریخی چغازنبیل و هفت تپهژانویه 8, 2022 - 6:48 ق.ظ
  • سازه های آبی شوشترسازه های آبی شوشترژانویه 8, 2022 - 4:38 ق.ظ
  • فرودگاه بین المللی قشمفرودگاه بین المللی قشمنوامبر 20, 2021 - 4:22 ق.ظ
  • سیتی سنتر قشمسیتی سنتر قشمنوامبر 18, 2021 - 8:48 ق.ظ

نوشته‌های تازه

  • 10 تا از بهترین غذاهای خیابانی استانبول
  • برنامه ریزی برای سفر سه روزه به دبی
  • 6 بازار شناور اطراف بانکوک
  • 10 تا از بهترین کارهایی که در سفر به ازمیر،سومین شهر بزرگ ترکیه،می توانید انجام دهید.
  • 10 کاری که در اولین سفر خود به آتن باید انجام دهید
  • 10 نمونه از غذاهای سنتی کشور مالزی
  • 10 مورد ماجراجویی که در سفر به ارمنستان باید تجربه کنید
  • 10 غذای سنتی در سفر به تایلند
  • بهترین مراکز خرید در آنتالیا
  • در سفر سه روزه به تفلیس کجاها بریم؟
  • سفر به قبرس شمالی
  • 10 تا از بهترین رستوران های استانبول
  • میدان جمهوری ایروان در کشور ارمنستان
  • 10 جاذبه دیدنی دوحه برای گذراندن تعطیلاتی فراموش نشدنی در خلیج فارس
  • 10 جایی که در سفر به لنکاوی باید دید
  • بهترین جزایر یونان برای بازدید در سال 2022
  • 10 تا از بهترین هتل های غاری در کاپادوکیا ترکیه
  • حمل خودرو به قشم
  • 5 غذایی که در سفر به روسیه حتما باید امتحان کنید
  • یک روز در جزایر پرنس استانبول

ساعات کار:

شنبه تا چهارشنبه: از ساعت 8 الی 14
پنجشنبه: از ساعت 8 الی 13

نشانی:

شیراز خیابان فردوسی – حد فاصل خیابان رودکی و سعدی – ساختمان گشت تور
تلفن : 07132236542 – 07132233020 (5 خط)
فاکس: 07132236544

درباره گشت تور:

فعالیت خود را از سال 1367 با مجوز سازمان ایران گردی و جهان گردی آغاز نمودیم. حوزه فعالیت ما، ورود توریست به کشور و اجرای تورهای تخصصی میباشد.

© Copyright IT Department Gashttour Travel Agency
  • Instagram
  • Twitter
یک تیرو دو نشان با گردشگری ۲۰۲۰ گردشگری صنعت گردشگری صنعت گردشگری در یک قدمی «جان دوباره»
رفتن به بالا