تیمره

تصاویر اهلی کردن سگ و اسب روی سنگ‌نگاره‌های تیمره

منطقه باستانی و تاریخی تیمره درشهرستان خمین با ۲۱ هزار سنگ‌نگاره از عجایب دیدنی ایران و قدیمی‌ترین نمونه‌های حکاکی بشر در جهان است.

بیشتر افراد گمان می‌کنند که استان مرکزی صنعتی است و جای چندانی برای گردشگری ندارد. برای همین برخی گردشگران و مسافران هم که پا به این استان گذاشته‌اند مقصدشان استان‌های مجاور با آن بوده است. اما واقعیت این است که این استان صنعتی نقاط بی‌نظیر طبیعی و تاریخی برای بازدید دارد. یکی از آنها سنگ نگاره‌های تیمره هستند که در نزدیکی شهر خمین قرار دارد. تیمره از زیستگاه‌های کهن ایران محسوب می‌شود و از عصر یخبندان سکونتگاه انسان بوده است.

قدمت برخی از این سنگ‌نگاره‌ها به بیش از ۴۰هزار سال قبل می‌رسد، این سنگ نگاره‌های تاریخی پر از تصاویری هستند که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند.

برای بازدید از سنگ‌نگاره‌های تیمره می‌توانید هم از خمین و هم از گلپایگان اصفهان حرکت کنید. اما اگر هدفتان گردش در استان مرکزی است از خمین به سمت تیمره بروید. جاده دسترسی به این موزه روباز طبیعی خاکی است. باید خودروی خود را کنار این جاده خاکی پارک کنید و یک مسیر فرعی را تا رسیدن به رودخانه ادامه دهید. آن طرف رودخانه با کمی جست و جو به این سنگ‌نگاره‌ها خواهید رسید. حدود ۲۱ هزار سنگ‌نگاره شگفت‌انگیز با نقوشی منحصر به‌ فرد در این مکان یافت می‌شود. وجود آب فراوان و شرایط مناسب برای شکار از دلایلی بوده است که در دوره باستان تیمره را به مکانی برای استقرار بشر در این منطقه تبدیل کرده بود.

روی این تابلوهای صخره‌ای مربوط به زمانی که خط و نگارشی وجود نداشت، مجموعه اطلاعاتی به وسیله نقوش مختلف به‌ تصویر کشیده شده است. اطلاعاتی مانند چگونگی شکار، آیین و رسوم و شیوه زندگی.

تصاویری که روی این سنگ‌نگاره‌ها حک شده شامل بزکوهی، اشکال هندسی عجیب و غریب، قوچ، پلنگ، گرگ، گوزن، شیر، گراز، آهو، گورخر، شتر و پرندگانی مانند کبک، بوقلمون، هد هد و درنا، شکار با چماق، چنگک، تصاویر شکارچیان سوار بر اسب، رقص‌های جادویی، زنان باردار و زایش آدمی، نبردهای پهلوانی و جنگ‌های تن به تن است. تصویر بز کوهی بیش از دیگر تصاویر روی این سنگ‌نگاره‌ها دیده می‌شود.

زیرا بز کوهی در نزد ایرانیان باستان مقدس بود و نماد فرشته یا یک نیروی غایی بود که در مواقع سختی‌ از طرف خدا به کمک انسان می‌آمد.

همچنین نقش‌هایی از اهلی کردن سگ از نژاد تازی توسط زنان تا اهلی کردن اسب توسط مردان در این آثار مصور قابل دیدن است.

اما یکی از نقوش اسرارآمیز این سنگ‌نگاره‌ها که موجب شگفتی پژوهشگران است تصویر انسان‌هایی شبیه به فضانوردان امروزی با سرهایی بزرگ و تنه‌هایی کلفت و پاهایی کوتاه است که برخی معتقدند همان آدم فضایی‌ها بوده‌اند.

منبع:همشهری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *