ساخت بزرگترین جزیره تفریحی خزر در سواحل نوشهر
استاندار مازندران عصر چهارشنبه در دفتر کارش میزبان سیدمحمد موسوی سرمایه گذار یک پروژه عظیم بود. پروژه ای که علی رغم تمام دست اندازهای پیش رویش، حالا مسیر همواری را برای اجرایی شدن پیش روی دارد. وقتی در سال ۱۳۹۳ استارت ایجاد جزیره مصنوعی مارینا پارک خزر زده شد، قرار بود در مدت زمانی حدود ۵ سال شاهد افتتاح و بهره برداری از این مجموعه گردشگری باشیم اما درگیر شدن با برخی اتفاقات و مانع تراشیها از سوی مسئولان وقت استان باعث شد تا عملیات اجرایی مارینا پارک خزر به تاخیر بیفتد. اکنون با رفع این موانع بارقه های امید برای تولد این فرصت بزرگ توریستی شمال کشور دمیدن گرفته است.
در این نشست که با حضور مهدی سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی همراه بود، حسینی پور در جریان جزئیات ریز این پروژه قرار گرفت و در پایان نیز برای رفع آخرین مانع پیش روی شروع بکار این پروژه کم نظیر قول مساعد داد.
مارینا پارک خزر چیست؟
سردار سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه گفت: این پروژه بزرگترین جزیره مصنوعی منطقه خواهد بود، بر اساس برآوردهای اعلام شده بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه اجرایی دارد.
وی با تاکید بر این نکته که، استان های شمالی کشور باید برای شتاب بخشی در مسیر توسعه شان از ظرفیت های موجود بهره برداری بهینه ای انجام بدهند، اظهار کرد: مازندران را با داشتن سواحل زیبا و کوه هایی با چشم اندازی بی بدیل دارای پتانسیل های زیادی دانست که تا کنون از آن ها به صورت سنتی استفاده شده است.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای اطراف علی رغم اینکه درصد ناچیزی از ظرفیت های مازندران و استان های شمالی را ندارند، با برنامه ریزی های درست توانسته اند در جذب گردشگر و درآمد برای مردم خود موفق باشند، گفت: اکنون در دولت سیزدهم برای شتاب بخشی به برنامه محوری و ایجاد توسعه در استان های گردشگر پذیر تاکید شده است که ضرورت های حمایت از پروژه هایی چون مارینا پارک خزر نیز در همین راستا بیش از پیش احساس می شود.
اهداف تاسیس پروژه
سیدمحمد موسوی سرمایه گذار مارینا پارک خزر نیز درباره اهداف ساخت این مجموعه گفت: علاوه بر ایجادحدود ۶ هزار فرصت شغلی برای جوانان منطقه، منبع درآمدی به وجود بیاورم که فرزندان افراد معلول بتوانند به واسطه ان درس بخوانند و خود را به دروازه های موفقیت برسانند. پشتبیانی و حمایت از جامعه معلولان الویتی است که اکنون در شرکت گروه بهداشتی فیروز نیز به آن اهتمام دارم و بیش از ۸۰۰ نیروی کار در این مجموعه از عزیزان معلول هستند.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به ورود ۱۲۰ هزار کویتی برای زیارت به داخل ایران در سال اشاره کرده و گفت: این تعداد از شیعیان کشورهای عربی هر ساله وارد ایران می شوند و ابتدا به زیارت امام رضا(ع) در مشهد و بعد راهی قم می شوند تا زیارت مرقد حضرت معصومه (س) را انجام دهند. ما بر آنیم تا شرایطی را به وجود بیاوریم تا در این مسیر زیارتی، این گردشگران به مازندران بیایند و جنگل و دریا را نیز ببینند. مارینا پارک خزر به گونه ای طراحی می شود که واجد تمام امکانات رفاهی و آسایشی برای گردشگران باشد و ما قادر خواهیم بود تا زمینه های جذب گردشگر از اقصی نقاط دنیا را به دیار علویان فراهم کنیم.
بر اساس اعلام موسوی، در سال ۱۳۹۳ وقتی تصمیم برای ایجاد و ساخت چنین مجموعه ای را گرفتیم، برآورده های صورت گرفته حکایت از آن داشت که برای این پروژه نیاز به حدود ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار است اما اکنون ساخت و اتمام این مجموعه گردشگری بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد که حدود یک پنجم آن را خود تامین می کنم و بقیه از طریق بانک های داخلی و خارجی تامین خواهد شد.
سومین اسکله بزرگ دنیا
بنا بر اعلام موسوی سرمایه گذاراین پروژه، بر اساس بررسی های صورت گرفته، مارینا پارک خزرسومین اسکله بزرگ دنیا محسوب می شود که به شکل گل لوتوس ساخته خواهد شد. هر چند که می دانیم چون برای نخستین بار است چنین مجموعه ای می خواهد در کشور ساخته شود با سختی هایی همراه خواهد بود اما با ایمان به کارمان وارد این سرمایه گذاری شدیم و قرار است آن را به سرانجام برسانیم.
مارینا پارک خزر کجا ساخته میشود
این پروژه با مشاوره گرفتن از بزرگترین و معتبرترین شرکت های فعال در زمینه ساخت جزیره های تفریحی توریستی دنیا قرار است در ۱۳ کیلیومتری شهرستان نوشهر به نور و در بخش ساحلی روستای چلک ساخته شود. تمامی استعلام ها و مجوزهای لازم برای شروع به کار این مجموعه زیبا اخذ شده و تنها نتیجه یک استعلام از سازمان محیط زیست کشور باقی مانده است که قرار است با مساعدت های استاندار محترم مازندران به زودی اخذ و عملیات اجرایی آن با سرعت آغاز شود.
بر اساس مدارک ارائه شده از طرف کارشناسان طرف قرارداد شرکت سازنده پروژه، مارینا پارک خزر قرار است در مساحتی حدود ۶۰ هکتار در عمق سواحل غرب مازندران احداث شود. بنا بر بررسی های صورت گرفته این پروژه ، بزرگترین جزیره تفریحی دریای خزر خواهد بود.
در همین راستا قرار است هزینه حدود ۱۵ هزار میارد تومانی ساخت این مجموعه از محل دارایی های شخصی سرمایه گذار مارینا پارک خزر، مشارکت بانک های داخلی و خارجی و سهام مشارکت مردمی تامین شود.
ضرورت سرعت بخشیدن به ساخت پروژه
سید محمود حسینی پور استاندار مازندران نیز در این باره گفت: این روزها شرایط برای سرمایه گذاری در استان مازندران بسیار فراهم است و شرکت های بزرگی از کشورهای مختلف دنیا برای این کار اعلام آمادگی کرده اند.
وی افزود: ساخت چنین پروژه ای علاوه بر ایجاد ۶ هزار اشتغال مستقیم، زمینه های ایجاد اشتغال غیر مستقیم برای تعداد زیادی از مردم را فراهم می سازد که اتفاقی خوب و مثبت است. یکی از بحث هایی که برای ساخت این پروژه مطرح می شود تامین خاک مورد نیاز برای ایجاد جزیره است و اینکه انتظار دولت و مردم مازندران از سرمایه گذاران ، سرعت بخشی به عملیات اجرایی پروژه است.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در مازندران در ادامه قول مساعدت و پیگیری برای رفع موانع سر راه آغاز عملیات اجرایی پروژه را داده و تاکید کرد: هم دولت و هم دستگاه قضایی با تمام قدرت پشتیبان سرمایه گذاران خواهد بود و حفظ و حراست از سرمایه گذاران در دستور کاری دستگاه قضایی و دولت قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه نگاه استانداری و دولت، نگاه حمایتی به سرمایه گذاران است، افزود: انتظارمان این است که با رفع موانع موجود و اخذ استعلامات ، با سرعت کار ساخت این پروژه شروع شود. ما هم به عنوان نماینده دولت در استان حامی سرمایه گذاران خواهیم بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.