بررسی دلایل غرق شدن کشتی تاریخی قروق تالش بررسی شد
/0 دیدگاه /در اخبار گردشگری /توسط Shahrzad Dehghaniکشتی تاریخی قروق تالش در ۵ کیلومتری شرق شهر تالش و نزدیک روستای قروق تالش در روی خط ساحلی دریای کاسپین واقع است. وجود این شناور در سال ۱۳۸۴ توسط مردم منطقه گزارش شد و در سالهای بعدی، تلاشهای ناموفقی برای انتقال این شناور به داخل خشکی و نمایش عمومی صورت گرفت که متاسفانه به کشتی آسیبهایی وارد کرد. سال گذشته پژوهشگران با هدف شناسایی ویژگیهای این اثر و بررسی روشهای حفاظت آن اقدام به مطالعات ژئوفیزیکی و گمانهزنی در اطراف کشتی و نمونهبرداری از چوب آن کردند که پس از تکمیل مطالعات نتایج آن اخیرا در ژورنال «گزارشهای علوم باستانشناسی» در هلند منتشر شد.
وی افزود: نتایج چوبشناسی نشان میدهد که جنس چوب به کار رفته در ساخت این شناور از نوع کاج اسکاتلندی است که نزدیکترین منطقه رویش آن به دریای کاسپین، کوههای جنوب قفقاز است.
این پژوهشگر معتقد است که با توجه به سن ساخت شناور و بررسی گزارشهای تاریخی، محل ساخت این شناور احتمالا نه در ایران، بلکه در کشتیسازیهای روسیه نظیر آستاراخان بوده است.
وی افزود: نتایج بررسیهای ژئوفیزیکی نشان میدهد که نیمهی گمشده شناور در زیر رسوبات در فاصله ۱۰ تا ۳۰ متری جنوب شناور و در عمق بین دو و نیممتری تا هفت متری قرار دارد.
ایسنا نوشت، پژوهشگران مذکور در مقاله خود اظهار داشتهاند که این شناور تحت تاثیر امواج و رفت و آمدهای محلی درحال ازمیان رفتن است و ضروری است که به یک مکان استاندارد برای نگهداری منتقل شود. لازم به ذکر است که برای اجرای طرح انتقال شناور تاریخی قروق تالش به یک مکان مناسب، مطالعات بیشتری به منظور اقدامات حفاظتی و مرمتی نظیر نمکزدایی، گندزدایی، اشباع چوب با مواد استحکامدهنده و نگهدارنده صورت پذیرد. همچنین لازم است محل نگهداری شناور مجهز به کنترلکنندههای دما و رطوبت باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.