نمایشگاه گردشگری

دلیل اصرار برگزاری نمایشگاه گردشگری چیست؟

با وجود روند رو به افزایش شیوع ویروس انگلیسی در کشور، مسئولان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری همچنان تأکید به برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران دارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی امسال از سه‌شنبه 5 اسفند 99 تا 8 اسفند به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

متولی برگزاری این نمایشگاه، شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی است. طبق برنامه‌ریزی‌های این نهاد مکان نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در نظر گرفته شده است و مساحت برگزاری نمایشگاه به 12 هزار متر مربع می‌رسد.

خبر برگزاری نمایشگاه در حالی منتشر شد که اصطلاح رعایت پروتکل‌های بهداشتی کلیدواژه پرتکرار اعلام اخبار نمایشگاه بود. اما مگر می‌شود؟ ضرورت برگزاری کجاست که حتما باید این اتفاق بیفتد؟ مخاطبانی که سالهای گذشته به این نمایشگاه رفته باشند از جزئیات برگزاری آن مطلع هستند و می‌دانند شلوغی و تردد در این نمایشگاه به گونه‌ای بوده‌است که امکان رعایت فاصله اجتماعی وجود نداشته است، مگر اینکه تدابیر امسال نحوه حضور مخاطبان عام را به گونه دیگری رقم بزند. با توجه به ویژگی‌های برگزاری در سالهای گذشته چگونه امکان رعایت پروتکل‌ها در آن وجود خواهد داشت، آن هم با شرایط سرایت ویروسی چون کرونای انگلیسی!

نکته قابل تأمل دیگر درباره نمایشگاه این است که مختصات برگزاری آن به گونه‌ای است که نمایندگانی از تمام استان‌ها و شهرستان‌ها برای ارائه محصولات فرهنگی خود به نمایشگاه می‌آیند و در واقع نمایندگانی در تمام کشور قرار است در یک جا، به صورت متمرکز حضور پیدا کنند و سپس دوباره به شهرهای خود باز ‌گردند، حال اگر تنها یک مورد ابتلای ویروس کرونا وارد نمایشگاه شود، می‌توانید تأثیر شیوع و ابتلای بیماری را در سراسر کشور مشاهده کنید.

این انتقادات از قبل نسبت به برگزاری نمایشگاه وجود داشت و بنابه همین دلایل میزان استقبال از نمایشگاه کاهش پیدا کرده بود که خبری تازه از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تعجب بیشتری را به وجود آورد.  مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی از اعمال تخفیف 20 درصدی در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی برای هزینه فضای غرفه‌های حوزه صنایع‌دستی خبر داد. این خبر به امید افزایش متقاضیان برای حضور در نمایشگاه منتشر شد.

با این اخبار حضور آژانس‌های مسافرتی در نمایشگاه بیشتر شد که با حضور آنها احتمال تبادل کرونا از شهرستان‌ها به تهران و از تهران به شهرستان‌ها ضریب بیشتری پیدا می‌کند که بسیار متناقض با سیاست‌های کلان کشوری در دوران شیوع کرونا است.

با توجه به اخبار واصله از برنامه‌های نمایشگاه به نظر می‌رسد با یک نمایشگاه شلوغ و پرترافیک مواجه باشیم، در شرایط عادی این اخبار امیدوار کننده و خوشایند بود اما در شرایط فعلی بیشتر نگران‌کننده است.

طبق صحبت‌های خشایار نیکزادفر مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان گردی، استان‌های زنجان، سیستان‌وبلوچستان، کرمانشاه، قزوین، ایلام، هرمزگان، خوزستان، گلستان و کردستان درخواست خود را برای شرکت در نمایشگاه ثبت کرده‌اند. همچنین مکاتبات برای حضور شرکت‌های خارجی انجام شده است.

همانطور که مشخص است استان‌هایی مانند خوزستان یا گلستان در وضعیت بغرنجی به سر می‌برند و چگونه ‌است که تردد به آنها ممنوع است اما امکان حضور در نمایشگاه را دارند؟!

وقتی به مردم هشدار می‌دهیم از هر نوع تجمع بپرهیزند و خود نمایشگاهی عظیم با حضور استان‌های مختلف برگزار می‌کنیم این تناقضات رفتاری باعث می‌شود مردم هم دیگر اعتنایی به هشدار‌ها و تذکرات صادره نداشته باشند. وقتی به مردم تذکر می‌دهیم سفر نروند و بعد با بودجه دولتی در کیش جشنواره‌هایی مانند جشنواره فیلم موج را برگزار می‌کنیم که با بودجه دولتی مهمانان زیادی را به این جشنواره دعوت می‌کند؛ چگونه باید انتظار داشته باشیم مردم به این هشدارها توجه کنند؟

این نکات باید بیشتر مورد توجه ستاد ملی کرونا قرار بگیرد که با رایزنی دستگاه‌ها اقدام به صدور مجوز برای این دست برنامه‌ها می‌کند. آیا می‌تواند بعد از برگزاری این نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها از مردم توقع رعایت داشته باشد؟!

تناقض دیگر در برگزاری مراسم مذهبی است که به بهانه کرونا به صورت کامل تعطیل شده و در صورت برگزاری با حجم زیادی از انتقادات مواجه می‌شود، اما مراسم دولتی مانند نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها همواره باید برگزار شوند؛ چرا که به هر حال بودجه‌ای برای برگزاری آنها در نظر گرفته شده‌ و اگر این بودجه هزینه نشود ممکن است از دست آن سازمان خارج شود و انگار نمی‌شود این بودجه‌ها به زخم دیگری از این کشور بخورد.

شروط ستاد ملی کرونا برای برگزاری نمایشگاه هم به این شرح است: شهر محل برگزاری نباید در حالت قرمز باشد و تنها در مناطق زرد و نارنجی امکان برگزاری نمایشگاه وجود دارد. تمام پروتکل‌های بهداشتی باید رعایت شوند. استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای تمام شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان الزامی خواهد بود. کنترل کد ملی بازدیدکنندگان برای جلوگیری از ورود افرادی که تست کرونا مثبت داشته‌اند، الزامی است. دانشگاه‌های علوم پزشکی مناطق برگزاری نمایشگاه‌ها باید برای نظارت و کنترل اجرای پروتکل‌ها با مسؤولان برگزاری نمایشگاه‌ها هماهنگ باشند. حال باید رعایت این شروط را در ایام برگزاری نمایشگاه مورد بررسی قرار داد.

اما هنوز دلیل اصرار وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برای برگزاری این نمایشگاه مشخص نیست. آن هم در حالی که بزرگترین نمایشگاه و جشنواره‌های جهان یا به صورتی مجازی برگزار می‌شوند و یا به تعویق افتاده‌اند، همین چند ماه پیش بود که نمایشگاه گردشگری آی‌تی‌بی که از سال 1966 میلادی در شهر برلین آلمان برگزار می‌شود اعلام کرد در سال 2021 روند برگزاری را تغییر داده و به صورت مجازی میزبان مخاطبان خود است.

تجربه برگزاری نمایشگاه‌های آنلاین به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان افزایش یافته و مسئولان نمایشگاه‌های گردشگری هم از این تجربیات استفاده کرده‌اند. مثلا همین نمایشگاه آی‌تی‌بی به دلیل سابقه فعالیت طولانی به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای گردشگری جهان شناخته می‌شود و طبق برآوردها تراکنشهای مالی در این نمایشگاه می‌توانست پیش از شیوع ویروس کرونا به 7 بیلیون دلار برسد. همچنین نمایشگاه آلمان برای حوزه گردشگری ایران اهمیت زیادی دارد و کشور ما هم در تمام 10 دوره اخیر برگزاری نمایشگاه مذکور حضور فعال داشته است.

منبع:تسنیم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *