برج

با معروف ترین برج های جهان آشنا شوید

برج دبی جزء بلندترین آسمان خراش های دنیاست و از برج های معروف دنیا است که همه ساله بر ارتفاع آن اضافه ميشود. شما در هر نقطه دبی که قرار بگیرید میتوانید به آسانی این بنای بلند را مشاهده کنید.

از زمان ماقبل تاریخ، برج ها به دست بشر ساخته شده اند. دیوارهای شهر باستانی اریحا( یکی از نخستین دیوارهای شهري که احداث شد ) توسط برجی سنگی تکمیل شد. تمدّن های بعدی غالباً برج های نگهداری را بعنوان قسمتی از قلعه و سنگر خویش می ساختند تا مکانی امن و بلند را فراهم آورند که نگهبان بتواند محیط اطراف را زیر نظر بگیرد. در دو هزاره اخیر اقسام برجها ساخته شده اند از جمله برج ناقوس، برج ساعت، گلدسته ها و برج های ارتباطی.

 

در زیر معروف ترین برج های جهان را با هم مرور می کنیم.

1. برج ایفل (Eiffel Tower)

برج ایفل نماد فرانسه و یکی از مشهورترین نمادها در دنیا است. برج ایفل توسط گوستاو ایفل بعنوان طاق ورودی براي نمايشگاه بین المللی پاریس در سال 1889 احداث شد . با ارتفاع 300 متری، ایفل تا سال 1930 بلند ترین برج دنیا بود، تا این که ساختمان کرایسلر احداث شد . از دوران ساخت این برج، بیش از 200 ميليون نفر از برج ایفل دیدن نموده اند تا تبدیل به پربازدیدترین بنا در دنیا شود.

 

2. برج کج پیزا (Leaning Tower of Pisa)
برج مشهور جهانی پیزا در طول دوره ای حدوداً 177 ساله ساخته شد. مدت کوتاهی بعد از شروع ساخت آن در سال 1173، برج به خاطر فونداسیون ضعیف شروع به فرو رفتن کرد و به مدت تقریباً یک قرن به حال خود رها شد. زمانی که ساخت آن از سر گرفته شد، مهندسان طبقات بالایی را یکی بلندتر از دیگری ساختند تا شیب آن را جبران کنند و ساخت برج بالاخره در نیمه دوم قرن چهاردهم به پایان رسید. از سال 2001، برج معروف پیزا مجدداً به روی کسانی که تمایل دارند از 296 پله آن بالا بروند، باز شد.

 

3. برج کاپیتال گیت(دروازه پایتخت) ابوظبی

 

برج کاپیتال گیت( Capital Gate) یا دروازه پایتخت که مالکيت آن را شرکت ملي نمايشگاه های امارت دارد 4 برابر برج پیزا در ایتالیا کج تر است. برج کاپیتال گیت با 160 متر ارتفاع و 35 طبقه به نسبت 18 درجه به طرف غرب زاویه دارد و قبل از ثبت شدن در کتاب گینس به دقت مورد ازمایش قرار گرفت. ماترین دوفرین طراح برج دروازه پایتخت( کپیتال گیت) در شهر ابوظبی در کشور امارات متحده عربی و مدیر عامل شرکت U+ A در دوبی، پس از پایان تحصیلات عالیه خویش در کانادا به هنگ کنگ و کشور چین رفته و با شرکت HOK بعنوان طراح اصلی مشغول به فعالیت گردید و از سال ۲۰۰۵ هم فعالیت خویش را در خاورمیانه شروع کرد و هم اکنون مقیم دبی میباشد.

 

4. بیگ بن (Big Ben)

برج ساعت بیگ بن که تقریبا 150 سال قبل احداث شد ، یکی از معروف ترین جاذبه های توریستی در لندن است. نام بیگ بن در واقع نه به خود برج ساعت، بلکه به ناقوس 13 تُنی داخل برج اشاره دارد و اسم خویش را از سِر بنجامین هال گرفته است که براي بار اول این ناقوس را سفارش داد. بیگ بن سومین برج ساعت ایستاده در دنیا است.
5. سن جیمینیانو (San Gimignano)

سن جیمینیانو که به آن لقب منهتن قرون وسطی داده اند، روستايي در ناحیه توسکانی ایتالیا است که بخاطر 14 برج سنگی خویش معروف است. در اوج ثروت و قدرت سن جیمینیانو، بیش از 70 برج ساخته شد تا از شهر در در برابر حملات دشمن مراقبت کند. پس از این که طاعون این شهر را در سال 1348 خراب کرد، اقتدار سن جیمینیانو محو شد که سبب شد دشمنان هم از آن دور بمانند و بسياري از برج های مشهور شهر سالم باقی ماند.

 

6.برج جهانی لوته در کره جنوبی

برج جهانی لوته که ساخت آن در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید، پنجمین ساختمان مرتفع دنیا است که در سئول کره جنوبی قرار گفته است. سکوی مشاهده ی این برج ۱۲۳ طبقه ای هم اندکی متمایز و هیجان انگیز است، علاوه بر این که دور تا دور آن شیشه است، کف آن هم شيشه‌اي است.

 

7. مناره ملویه (Spiral Minaret)

مناره ملویه قسمتی از مسجد جامع سامرا در عراق است. این مسجد یکی از بزرگ ترين مسجدها در دنیا است. مناره ملویه در ابتدا توسط پلی به مسجد وصل بود. این مناره بین سال های 848 تا 852 ميلادي با ماسه سنگ احداث شد و بخاطر طراحی مخروطی مارپیچ صعودی خویش، در بین ديگر مناره ها بی همتا است. این برج 52 متر ارتفاع دارد. در سال 2005 شورشیان بخش بالایی برج را منفجر کردند.

8. برج سی ان (CN Tower)
واقع شده در مرکز شهر تورنتو، برج سی ان یکی از معروف ترین نمادهای کانادا است. این برج ارتباطی از سال 1973 تا 1976 توسط شرکت راه آهن « کندین نشنال» احداث شد و با 553. 33 متر ارتفاع، براي بیش از 30 سال بلندترین بنا در دنیا بود تا این که برج دبی رکورد آنرا شکست.

9. سه پاگودا (Three Pagodas)

سه پاگودا در 1. 5 کیلومتری شمال غربی شهر باستانی دالی در کشور چین قرار گرفته، و یکی بناهای بودایی در کشور چین هستند که علي رغم متحمل شدن چند فاجعه انساني و طبيعي، هم چنان به خوبی سالم باقی مانده اند. پاگودای میانی که بین سال های 824 تا 840 ميلادي توسط شاه کوان فنگیو احداث شد ، 69. 6 متر ارتفاع دارد و یکی از بلندترین پاگوداها در کشور چین است. دو پاگودای ديگر حدود یک قرن بعد ساخته شدند و 42. 19 متر ارتفاع دارند.

 

10. قطب منار (Qutb Minar)

قطب منار در هندوستان به فرمان قطب الدین آیبک نخستین حاکم مسلمان دهلی در سال 1193 احداث شد . قطب الدین ایبک تصمیم داشت مناری بلندتر از منار جام در افغانستان بسازد و در حین مرگش تنها پایه آن کامل شده بود. جانشینان وی ساخت منار را ادامه دادند و بلندترین طبقه آن سرانجام در سال 1386 تکمیل شد. این منار 72 متر ارتفاع دارد و 379 پله براي رسيدن به نوک آن موجود است . قطب منار بلندترین منار آجری دنیا است.

11. برج بلم (Belem Tower)

برج بلم در ابتدای قرن شانزدهم بعنوان قسمتی از سیستم دفاعی براي محافظت از شهر لیسبون احداث شد. این مبدا براي خيلي از ناوبرها بود که به دنبال کشف مسیرهای تجاری تازه بودند و تبدیل به اثری تاریخی از عصر کاوش پرتغال شده است.

12. منار جام (Minaret of Jam)

منار جام که در نقطه ای دور افتاده در غرب افغانستان قرار دارد، در قرن دوازدهم بعنوان قسمتی از یک مسجد احداث شد . این مسجد در سیلی شدید از بین رفت و محل پیرامون منار هم بعدها به وسیله مغول ها نابود شد . با در نظر گرفتن این مسئله و وضعیت آب و هوایی نامساعد، پابرجا ماندن این برج بلند 62 متری مثل به معجزه است.

13.برج دبی Burj Dubai در امارات

 

برجی که هر روز قد میکشد !! بله تعجب نکنید برج دوبی جزء بلندترین آسمان خراش های دنیاست و همه ساله بر ارتفاع آن اضافه ميشود . شما از هر نقطه دوبی که قرار بگیرید میتوانید به آسانی این بنای بلند را مشاهده کنید ارتفاع برج دوبی 818 متراست که هتل آرمانی دوبی در طبقه 37 آن، طبقه 108 آپارتمان شخصیت های برجسته و طبقه 78 استخر مجهز قرار دارد. براي بازديد از برج میتوانید به طبقه 124 ام بروید و شهر دبی را زیر پای خویش حس کنید.

 

14. دو برج بولونیا (The Two Towers of Bologna)

دو برج مشهور بولونیا در ایتالیا به نام خانواده هایی نامیده شده اند که ساخت این دو برج بین سال های 1109 تا 1119 به آنها نسبت داده ميشود . برج آسینلی با ارتفاع 97. 2 متر بلندترین برج در بولونیا است. برج گاریسندا در اول 60 متر ارتفاع داشت ولی در قرن چهاردهم به 48 متر کاهش پیدا کرد تا امنیت بیشتری پیدا کند.

15. برج های سوانتی (Svanetian Towers)

سوانتی شمالی ترین استان گرجستان است، سرزمینی از کشتزارها کشت ذرت، روستاهای کوچک و برج های باستانی. این برج های مشهور براي دفاع در در برابر اقوام شمالی و ریزش بهمن ساخته شد . هر خانواده سوانتی معمولاً برج اختصاصی خویش را داشت. قدیمی ترین برج های سوانتی مربوط به قرن نهم بعد از میلاد ميشود .

 

16. برج گالاتا (Galata Tower)

برج گالاتا، برج سنگی مربوط به قرون وسطی است که در ناحیه گالاتا در استانبول ترکیه قرار دارد. این برج که یکی از برجسته ترین بناهای جذاب شهر است، 67 متر ارتفاع دارد و نوک استوانه ای آن سر به آسمان کشیده است. این برج در سال 1348 بعنوان قسمتی از سنگرکشی دور مستعمره جنوا در قسطنطنیه احداث شد . امروزه رستوران و کافه ای در طبقه ها فوقانی برج وجود دارد که چشم اندازی تماشایی از استانبول و تنگه بسفر ارائه ميدهد .

17. ابلیسک اکسوم (Axum Stelae)

اکسوم که در اتیوپی شمالی قرار دارد، پایتخت نخست امپراتوری اکسوم بود. اکسوم نیروی دریایی و تجارت تنومندی داشت که از حدود 400 سال قبل از میلاد تا هزار سال پس از میلاد بر آن ناحیه حکم‌راني میکرد . بیش تر بناهای تاریخی اکسومی، ستون یادبود هستند. بلندترین برج ایستاده، ستون یادبود 24 متری سلطان عیزانا است. ستون یادبود 24. 6 متری دیگری که توسط ارتش ایتالیا برداشته شده بود، به اتیوپی بازگردانده گردید و در سال 2008 دوباره نصب شد. تصور ميشود این ستون یادبود، سنگ بنای حاکمان باستانی اکسوم است که در آرامگاه هایی زیر آن دفن شده اند.

منبع:بیتوته

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *