تیغ تغییرات اقلیمی بر گردن قدیمیترین غارنگاره جهان
براساس نتایج یک مطالعه جدید، تغییرات اقلیمی روند زوال و نابودی قدیمیترین غارنگاره جهان با دستکم ۴۵ هزار سال قدمت را تسریع کرده است.
نتایج این مطالعه که در مجله علمی Scientific Reports منتشر شده، نشان میدهد تغییرات در دما و رطوبت ناشی از دورههای بارش شدید تا خشکسالی، منجربه تشکیل کریستالهای نمک روی سطح سنگهای غار شده که به ترک خوردن آنها منتهی میشود. به گفته محققان، افزایش شمار حوادث هواشناسی ناشی از تغییرات اقلیمی که انسانها عاملش هستند، این روند را تسریع کرده است.
مجموعه سنگنگارههای موجود در غارهای این منطقه، قدیمیترین نقش شابلونی جهان را شامل میشود که از قرار دادن کف دست روی دیواره غار و پاشیدن رنگدانههای توت قرمز به آن رسم شده است. تصویر خوکهای وحشی و افراد در حال شکار از دیگر سوژههای موجود در بین این سنگنگارهها هستند.
دانشمندان میگویند: مناطق استوایی میزبان برخی از نخستین آثار شناخته شده از هنر سنگنگاری هستند که با سرعتی نگرانکننده در حال فرسایشند.
محققان در این مطالعه هشدار دادند افزایش فزاینده و مستمر دما، پیامدهای خطرناکی برای این میراث جهانی ارزشمند به همراه دارد.
پیش از کشف غارهای سنگ آهک در اندونزی در دهه ۱۹۵۰ میلادی، تصور میشد انسانهای اولیه در اروپا حدود ۴۰ هزار سال پیش اولین غارنگارهها را ترسیم کرده باشند اما سنگنگارههای پیدا شده در سولاوسی جنوبی به همان اندازه یا حتی بیشتر قدمت دارند.
روزنامه نشنال نوشت، این غارنگارهها مسیر مهاجرت ۱۰۰ هزار سال پیش انسانهای نخستین از آفریقا به اروپا و آسیا را ردگیری میکنند.
شنبه تا چهارشنبه: از ساعت 8 الی 14
پنجشنبه: از ساعت 8 الی 13
شیراز خیابان فردوسی – حد فاصل خیابان رودکی و سعدی – ساختمان گشت تور
تلفن : 07132236542 – 07132233020 (5 خط)
فاکس: 07132236544
فعالیت خود را از سال 1367 با مجوز سازمان ایران گردی و جهان گردی آغاز نمودیم. حوزه فعالیت ما، ورود توریست به کشور و اجرای تورهای تخصصی میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.