سایمالو تاش، گنجینه سنگنگارههای باستانی قرقیزستان
سایمالو تاش عنوان مجموعهای از سنگنگارهها در کشور قرقیزستان است که سالانه باستانشناسان زیادی را از سراسر جهان به این منطقه میکشاند. سایمالوتاش در ترجمه زبان قرقیزی به «سنگهای پر نقش و نگار» معنی دارد.
به گفته باستان شناسان، طرح این سنگها در قرن هشتم به وجود آمدهاند و اشعه خورشید باعث شده تا رنگ سنگها تغییر کند و نقاشیهای روی آن زیباتر به نظر برسند. در روی سنگها نقشهایی نظیر تصاویر حیوانات، خورشید، چرخدستی، چهرههای حیوانات و مردم آزاد آن زمان، تصاویر شخم زدن و نظیر آن وجود دارد که با وجود نقش و نگارهای زیاد، آنها را منتسب به پرستش خورشید نشان میدهد.
بیشتر آثار جلوه دهنده سنتهای فرهنگی، اعتقادات و آداب و رسوم مردمان ساکن در این منطقه در مراحل اولیه تمدن باستانی است. در این سنگ نگارهها ارتباط نزدیک انسان با طبیعت و جهان پیرامون منعکس شده است. بسیاری معتقدند که سنگنگارههای سایمالوتاش جزو روشنترین نگارههای آسیای مرکزی به شمار میروند. این منطقه تاریخی برای بازدید گردشگران، تنها در فصل تابستان (ماه اوت) باز است و گردشگران در این ماه برای رسیدن به این مکان سختی زیادی را با توجه به موقعیت مکانی آن پشت سر میگذارند زیرا با توجه به شرایط آب و هوایی، تمام کوهها پوشیده از برف است.
همچنین سالانه دانشمندان زیادی در سراسر جهان علاقمند بازدید از سنگنگارههای سایمالوتاش هستند تا از این طریق اطلاعات باستانی مورد نظر خود را جمعآوری کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.