اکسپو

کتاب راهنمای سفربه اکسپو دبی منتشر شد

نویسندگان کتاب راهنمای حضور در اکسپو ۲۰۲۰ دبی با عنوان «مقصد: آینده» امیدوارند این کتاب بتواند به عنوان ابزاری کاربردی به علاقه‌مندان حضور در اکسپو کمک کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در کتاب راهنمای حضور در اکسپو ۲۰۲۰ دبی توسط محمد امین و راضیه روستا نوشته شده است. در مقدمه این کتاب دو روایت ذکر شده که گویای تصویری است که بیشتر رسانه‌های رسمی و متولیان دولتی کشورمان از این رویداد منعکس می‌کنند. به عنوان مثال روایتی از یک برنامه زنده شبکه چهار تلویزیون بیان شده که در آن دختر جوانی از مهمانش می پرسد: «برای چه به اکسپوی ترکیه بروم مهمان برنامه خود را کارشناسی آگاه می‌داند و اشتباه مجری را تصحیح کرده و می‌گوید اکسپو در دبی برگزار می‌شود! شما می‌توانید با یک دوربین به اکسپو رفته و از غذاهای ۱۹۸ کشور ویدئو بگیرید و تست کنید.» این یک گفتگوی شوکه کننده بود چون هر دو جوان با اطلاعات غلط رویداد بزرگ اکسپو را در حد جشنواره خوراکی‌های یک خیریه مردمی تقلیل دادند.

در این کتاب آمده کتاب «مقصد: آینده» با این هدف تهیه شده که تصمیم‌گیری عمیق‌تر از اکسپو ارائه دهد چون در زیر زرق و برق‌های هنری اکسپو فرصت‌هایی نهفته است که توسط افراد آگاه و دولتهای با برنامه، شکار می‌شود.

نویسندگان کتاب راهنمای سفر به اکسپوی دبی امیدوارند این کتاب بتواند به عنوان ابزاری کاربردی به علاقه‌مندان حضور در اکسپو دبی کمک کند تا با دیدی عمیق‌تر در این رویداد جهانی شرکت کنند. اکسپو عرصه باشکوهی برای نمایش الگوهای متنوع، توسعه و شیوه‌های متفاوت مواجهه با چالش‌های محلی و جهانی است.

بخش دیگری از این کتاب به معرفی اکسپوهای جهانی، تخصصی، باغبانی، دکوراسیون و معماری مدرن پرداخته است.

کشور ۵۰ ساله عنوان بخش دیگری از این کتاب است که درباره امارات توضیحاتی داده شده است و اینکه دولت امارات متحده عربی یک نقشه راه برای آینده ترسیم کرده و برنامه پیشرفته خود را در زمینه‌های بهداشت آموزش زیرساخت‌ها علم و دانش گردشگری و محیط زیست تبیین کرده است. بخش‌هایی از این برنامه پیشرفت در نموداری ذکر شده است گردشگری شارجه در سال ۲۰۲۱ یکی از این برنامه هاست که هدف آن جذب بیش از ۱۰ میلیون گردشگر همزمان با جشن‌های پنجاهمین سالگرد تأسیس این کشور است. پرداختن به موضوع لوگوی اکسپو، شخصیت‌های اکسپو ۲۰۲۰، رویدادها و حلقه‌ها، بخش دیگری از این کتاب را شامل می‌شوند.

تقویم روزهای اکسپو همه برنامه‌های اکسپو نیست بلکه مهمترین برنامه‌های مندرج در تقویم رسمی اکسپو است که توسط نویسندگان این کتاب انتخاب شده‌اند پرداختن به مسائلی از جمله نرخ بلیت ورود به اکسپو، نحوه پوشش، غذا خوردن، مسیرهای دسترسی به محل برپایی اکسپو و تمهیدات کرونایی در این نمایشگاه بزرگ برای بازدیدکنندگان تشریح شده است. همچنین به پیشنهاد نویسندگان این کتاب بیست تجربه منحصر به فرد که هر کسی می‌تواند آن را در اکسپو داشته باشد، بیان شده است به عنوان مثال یکی از این تجربه‌ها را می‌توان در پاویون‌های جمهوری چک و هلند داشت. در این پاویون‌ها با استفاده از انرژی خورشیدی از هوا، آب تولید می‌شود. از این آب می‌تواند برای شرب و کشاورزی استفاده کرد. یا در پاویون دیگری سوار بر آسانسوری شد که بدون طناب جابه جا می‌شود و بر خلاف حرکت عمودی می‌تواند به صورت افقی نیز در آسمان خراش‌ها حرکت کند.

ویژگی‌های پاویون ایران در اکسپو بخش پایانی این کتاب است. پاویون ایران با الهام از قدرت نرم ایرانیان در طول تاریخ و همچنین روایت‌های تودرتوی شهرزاد شخصیت اصلی داستان‌های هزار و یک شب، طراحی شده است علاوه بر قدرت نرم ایرانی‌ها و روایتگری های شهرزاد سومین عاملی که در طراحی پاویون ایران الهام‌بخش بود نقاشی مینیاتور ایرانی است. ویژگی منحصر به فرد آن، قرار داشتن چندین روایت موازی در یک قاب است در این فرم هنری قصه‌های متفاوت به صورت همزمان پیش روی بیننده قرار داده می‌شود.

بخش‌های مختلف پاویون ایران از دو جداره ساخته شده اند یکی دیواری آبی رنگ که بخش داخلی را پوشش می‌دهد و دیگری جداره پرده‌ای و نرم که از رشته‌های چوبی تشکیل شده است ترکیب رنگ‌های آبی فیروزه‌ای و خاکی که در جداره‌های پاویون ایران به کار رفته اند از اقلیم کویری ایران الهام گرفته شده است.

در انتهای این کتاب آمده: در طرح اولیه قرار بود پاویون ایران پس از پایان اکسپو به ایران منتقل شود و به عنوان یک اثر فرهنگی در استان‌های مختلف و فضاهای عمومی مورد استفاده قرار گیرد اما به دلیل محدودیت‌ها و هزینه‌های بازگرداندن این سازه، پاویون ایران در پایان این رویداد جهانی کاملاً تخریب می‌شود.

کتاب راهنمای حضور در اکسپو ۲۰۲۰ دبی با عنوان «مقصد: آینده» توسط انتشارات تاچارا با قیمت ۵۹ هزار تومان در ۵۰۰ نسخه منتشر شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *