یئر آلما کبابی

“یئرآلما کبابی” خوشمزه ترین نوستالژی ارومیه

یئر آلما کبابی” غذایی سالم و مقوی است که در ارومیه جایگزین مناسبی برای فست فودهای امروزی شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیب زمینی تنوری یا «یئرآلما کبابی» غذایی است که از دیر باز مردم ارومیه با طعم خوش آن خاطره داشته و حتی بیشتر از کباب از آن لذت می‌برند.

«یئرآلما کبابی» به عنوان برند غذایی شهر اورمیه معروف است غذایی بسیار لذیذ و سالم که نمی‌توان آن را با فست فود‌هایی که معلوم نیست چه محتویاتی دارند مقایسه کرد.

این برند غذایی آذربایجان غربی در بین سایر شهرها نیز نام و آوازه‌ای برای خود دارد و به عنوان لذیذترین غذای اورمیه بر سر زبانهاست.

کمتر مسافری را می‌توان یافت که به این شهر سرسبز سفر کرده باشد و این غذای لذیذ و خوشمزه را نخورده باشد بو و طعم این غذا چنان وسوسه‌کننده و اشتهاآور است، که بیشتر مسافران بعد از تناول این غذا می‌گویند «دادی داماغیمدا قالیبدی (طعمش در دهانم مانده است»، کنایه از لذیذ و خوشمزه بودن غذاست.

به جرات می‌توان گفت «یئرآلما کبابی» برای شهروندان ارومیه و میهمانان نوروزی هیچ وقت تکراری نبوده و از پیر و جوان گرفته تا کودک و نوجوان همه، طرفدار پرو پا قرص این غذا هستند، غذایی بی‌شک سالم و بسیار مفید «یئر آلما کبابی» جزو معدود غذاهای سنتی و سالم است که خوشبختانه فراگیر شده و در وعده‌های غذایی شهروندان جا باز کرده و همچنین به دلیل سالم بودن و قیمت مناسب آن با استقبال گسترده مسافران نوروزی این شهر همراه بوده است.

«یئرالما کبابی» یا همان کباب سیب‌زمینی با وجود اینکه چند دهه‌ای از تولدش در آذربایجان غربی نمی‌گذرد، امروز به یکی از جاذبه‌های گردشگری ارومیه تبدیل شده است که اگر در این حوزه برندسازی شود و زیرساخت‌های آن احیا شود «یئرالما کبابی» به یک منبع دیگر جذب گردشگر در کنار طبیعت جذاب این شهر تبدیل خواهد شد.

این غذای لذیذ به همراه نان سنگک برشته شده در تنور پخته می‌شود و همراه با سبزیجات و دوغ محلی خورده می‌شود و غذایی بسیار ساده، سالم و کامل است و به دلیل مناسب بودن قیمت آن که تمام قشرهای مختلف مردم ارومیه از آن استفاده می‌کنند.

سراغش را در کوچه پس کوچه‌های بازار و از مغازه داران و مردم که بگیری، تو را به سمت کوچه مخابرات و بهشتی از عطر سیب زمینی کبابی راهنمایی می‌کنند. سیب زمینی‌های تنور پزی که از نخ آویزان شده و تعدادی نیز زیر ذغال منتظرند تا درون نان پیچیده شده و به دست مشتری داده شوند. فروشنده‌هایی که بی‌نهایت صمیمی هستند و با یک سلام علیک ساده و احوال پرسی برایت لقمه سفارشی می‌پیچند.

نان سنگک، لواش یا نان محلی را پهن می‌کنند، با کره روی آن را چرب کرده و سیب زمینی کبابی را روی آن می‌گذارند… سئوال می‌کنند که با پوست آن را بگذارند یا پوستش را بکنند؟ پیشنهاد می‌کنم که بگویید با پوست، تا طعم خوش کبابی بودن آن را از دست ندهید. بعد نوبت به ادویه و سبزی‌های معطر می‌رسد. از میان کره، فلفل، نمک، سس، نعنا، تره و… می‌توانید ترکیبش را خودتان انتخاب کنید. بعد هم فروشنده پیش رویت آن را لقمه کرده و به دستت می‌دهد تا با دیدن این صحنه نوستالژیک و دوست داشتنی، خاطرات کودکی برایت زنده شود. دوغ هم فراموش نشود، حتما «یئر آلما» کبابی ارومیه را با دوغ میل کنید.

منبع:ایلنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *