“ثلاث باباجانی”، پُرجاذبه فراموش شده
بهار این سرزمین دیدنی است. فصل هزار رنگ خدا که از راه میرسد، از کوههای سرسبز سر به آسمان برافراشته تا رودهای خروشان و پرپیچ و خم در انتهای درههای عمیق، بهشتی زمینی و رویایی را در این دیار ترسیم میکند و به رخ میکشاند.
اینجا طبیعت روح آدمی را جادو میکند. هنگامی که در این سرزمین سحرانگیز از پستی و بلندی جادههای مارپیچی گذر میکنی، تا جایی که چشم میبیند و کار میکند، کوه است و دره و رودخانههای گم شده در زیر شاخههای پربار درختان انبوه.
در این دیار شگفت انگیز فراموش شده، ازلابلای جنگلهای دلربای دست نخورده بوی تاریخ میآید و صدای نبردهای تن به تن پادشاهان باستانی بر دامنه کوه “بمو” در میان هیاهوی موجهای خروشان “هواسان” گم میشود.
اینجا سرزمین کوه بمو، دنگی، گردنه حیرت انگیز سیاتایر، مله سراژین، چشمه شفابخش ریزه، رودخانههای لیله، آب سفید برگ، آب هواسان و زمکان و سرابهای هلول و مامیشان و آبشار زیبای شیخ صله است. سرزمینی که هنوز نشانههای هشت سال ایثارگری و رشادت جوانان این سرزمین هم در گوشه گوشه ارتفاعات آن دیده میشود.
ثلاث باباجانی سرزمینی سرشار از جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی و جنگ است، اما همه این ظرفیتها به دست فراموشی رفته و کسی سراغی از زیباییهای ناشناخته این دیار نمیگیرد.
هرچند این شهرستان به واسطه مناظر خیره کنندهاش، تاریخ غنی و چهار هزار سالهاش، وجود بازارچه مرزی شیخ صله و همجواری با کشور عراق و یادگارهای بجای مانده از جنگ تحمیلی در ارتفاعاتش میتواند در کنار سایر شهرستانهای منطقه اورامانات کرمانشاه در جذب گردشگر حرفی برای گفتن داشته باشد، اما بیتوجهی مسئولین میراث فرهنگی استان همه این ظرفیتها را به کُنج غربت برده است.
ثلاث باباجانی حتی محروم از اداره میراث فرهنگی!
یدالله شکری فرماندار شهرستان ثلاث باباجانی هم که از این بیتوجهیها گلایه دارد، در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به ظرفیتهای گردشگری این شهرستان، گفت: مناظر طبیعی چشم نواز در کنار سرابها، رودخانهها و سدهای پرآب آزادی و ازگله این ظرفیت را در ثلاث باباجانی بوجود آورده که بتواند در بحث گردشگری پررونق باشد.
وی تصریح کرد: وجود بقایای شهر باستانی “درنه شهر”در منطقه “دولی دره” و کشف کتیبه تاریخی چهار هزار ساله در کوه “بمو” ظرفیت تاریخی این شهرستان را هم بالا برده است.
فرماندار ثلاث باباجانی بااشاره به ظرفیتهای گردشگری جنگ این شهرستان، افزود: همچنین وجود چشمه ریزه که خاصیت درمان بیماریهای کلیوی را دارد و هر روز از استانهای مختلف افرادی برای درمان به آنجا میآیند، زمینه رونق توریسم درمانی را در این شهرستان فراهم کرده است.
وی گفت: هرچند ثلاث باباجانی همه این ظرفیتها را دارد، اما سالیان سال است که گردشگری آن مورد غلفت واقع شده است.
شکری با گلایه از بی توجهی متولیان میراث فرهنگی استان نسبت به این شهرستان، اعلام کرد: ما تنها شهرستانی در استان هستیم که با وجود ظرفیتهای گردشگری و تاریخی زیادی که داریم، حتی اداره میراث فرهنگی هم نداریم.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه در حال حاضر ادارات این شهرستان به دلیل تخریب ساختمانهای اداری در زلزله 1396 در داخل کانکس هستند، از چند مدت پیش یک کانکس را هم برای راه اندازی میراث فرهنگی شهرستان مستقر کردیم و پیگیریهای زیادی داشتیم و قول هایی هم از مسئولین میراث فرهنگی استان گرفتیم تا این اداره راه انداری شود، اما تاکنون بی نتیجه بوده است.
فرماندار ثلاث باباجانی با بیان اینکه این شهرستان وضعیت خوبی هم در زیرساختهای گردشگری ندارد، گفت: در بحث زیرساختهای گردشگری وضعیت مناسبی نداریم و در حال پیگیری برای رفع این مشکلات هستیم و امیدواریم مسئولین میراث فرهنگی با دید باز برای به حرکت درآوردن چرخهای گردشگری شهرستان پای کار بیایند.
وی اضافه کرد: باتوجه به پتانسیلهایی که داریم، بدنبال راه اندازی اقامتگاههای بوم گردی و اجرای طرح مطالعاتی گردشگری در مسیر زیبای رودخانه زمکان هستیم.
شکری به ظرفیتهای مرز شیخ صله هم برای رونق گردشگری شهرستان اشاره کرد و افزود: این مرز میتواند برای رونق گردشگری شهرستان کمک خوبی باشد.
وی در پایان بااشاره به در پیش بودن رویداد بین المللی گردشگری کرمانشاه 2020، اظهار امیدواری کرد با دید مثبت مسئولان میراث فرهنگی استان، شهرستان ثلاث باباجانی هم سهمی از رونق گردشگری حاصل از این رویداد داشته باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.