گردشگری مجازی در تهران؛از قدیمی‌ترین بنا‌های شهر ورامین

نمونه زیبایی از گچ‌بری‌های ایرانی را در یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های شهر ورامین ببینید.

امسال به دلیل لزوم پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال این بیماری، مسئولان توصیه اکید کرده اند که از سفر نوروزی پرهیز شود.

البته ماندن در خانه هم برای خود مزیت‌هایی دارد؛ از جمله اینکه بیشتر کنار یکدیگر هستیم، می‌توانیم بیشتر مطالعه کنیم و فیلم ببینیم. فرصتی برای انجام کار‌های عقب افتاده داریم و مهمتر از همه اینکه در چنین شرایط بحرانی جامعه، سالم می‌مانیم.

سالم می‌مانیم تا بتوانیم دوباره در تعطیلات تابستانی با خیال راحت چمدان سفر ببندیم و به هر کجای این سرزمین پهناور که خواستیم سفر کنیم؛ در نهایت آرامش و لذت.

حال با این وصف، شاید بد نباشد که در خانه و پای سایت ما کمی گردشگری مجازی کنید. ما در این گزارش به معرفی یکی از جاذبه‌های گردشگری استان تهران و شهر ورامین پرداخته ایم که شاید بتواند یکی از گزینه‌های سفر شما در تعطیلات تابستان ۹۹ و بعد از شکست کرونا باشد.

یکی از قدیمی‌ترین بنا‌های شهر ورامین به روایت تصاویر+فیلم

 

مسجد جامع ورامین

«پس از تعارفات معموله و کمی استراحت به تماشای مسجد جامع ورامین رفتیم. این بنا در قدیم بسیار عالی و باشکوه بوده، ولی اکنون ویرانه‌ای بیش نیست. مؤمنین هم از ترس فرود آمدن طاق برای عبادت به آنجا نمی‌روند؛ و بنابراین سیاحت آن مانعی ندارد و هر کس می‌تواند آزادانه و بدون اشکال به تماشای این خرابه بپردازد» این‌ها بخشی از توصیفات ژان دیولافوا همسر مارسل اوگوست دیولافوا باستان‌شناس فرانسوی از یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر ورامین است.

یکی از قدیمی‌ترین بنا‌های شهر ورامین به روایت تصاویر+فیلم

آنچه ژان دیولافوا آن روز دید و توصیف کرد یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های این شهر به حساب می‌آید. این بنا در دوره ایلخانی ساخته شده و با نام مسجد جامع ورامین یا مسجد جمعه ورامین شناخته می‌شود.

گچبری‌های مسجد جامع ورامین از زیباترین نمونه‌های گچ بری ایرانی هستند. در این گچبری‌ها انواع طرح‌های اسلیمی و خط‌های عربی، کوفی و فارسی دیده می‌شوند.

یکی از قدیمی‌ترین بنا‌های شهر ورامین به روایت تصاویر+فیلم

گفتنی است هم‌اکنون مسجد جامع ورامین کاربری مذهبی دارد. این مسجد در دی ماه سال ۱۳۱۰ به ثبت ملی رسید.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *