گناوه

گردشگری ظرفیت مهم بندر گناوه/ بوم‌گردی توسعه می‌یابد

شهرستان گناوه علاوه بر ظرفیت‌های بسیار خوبی که در زمینه تجارت و بازرگانی دارد، به‌عنوان قطب گردشگری استان بوشهر نیز محسوب می‌شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، عصمت اسماعیلی؛ کشور کهن و پهناور ایران از مهم‌ترین کشورهای جهان از نظر تاریخی و جاذبه‌های گردشگری به شمار می‌رود که دارای ظرفیت‌های فراوانی برای گسترش این صنعت و بهره‌مندی از منابع ناشی از آن است و توسعه این صنعت می‌تواند یکی از راه‌های مهم شکوفایی اقتصادی، کاهش وابستگی درآمدی کشور به نفت، اشتغالزایی و تحقق شعار سال باشد.

با توجه به پتانسیل بالای گردشگری توجه به زیرساخت‌های گردشگری و توسعه این زیرساخت‌ها و کمک به سرمایه‌گذاری در این بخش می‌توان از این ظرفیت مهم در توسعه اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید» نامگذاری شده است، بهره مند شد.

همه نقاط کشور پهناور و زیبای ایران که بنگریم دارای جاذبه‌های بی‌نظیر برای گسترش صنعت گردشگری است که این جاذبه‌ها نیاز به توجه و معرفی به جهانیان و قابل رقابت با جاذبه‌های گردشگری در جهان هستند.

گردشگری به‌عنوان پیشخوان توسعهٔ کشور نقش مهمی در راستای تحقق شعار «جهش تولید» می‌تواند ایفا کند و با توجه به اشتغال‌زایی پایدار، زودرس بودن نتایج سرمایه‌گذاری، فراگیری آن در ایجاد اشتغال برای نیروهای متخصص و آموزش‌دیده، امکان استفاده از ظرفیت نیروهای ساده و… رونق این صنعت می‌تواند موجب رونق در کسب و کار شود و زمینه اشتغال زایی را فراهم کند و منبع عظیمی از درآمد برای کشور و موتور محرک مناسبی برای تحقق این شعار باشد.

شهرستان گناوه با توجه موقعیت و دارا بودن ظرفیت‌های مختلف به عنوان یکی از مهمترین شهرستان‌های کشور و استان بوشهر در زمینه گردشگری است که با توجه ویژه به این صنعت در دریا و خشکی می‌توان در تحقق شعار سال و رونق اقتصاد منطقه گام برداشت.

این شهرستان از شهرستان‌های مهم و مستعد کشور در زمینه گردشگری است که بخصوص در سال‌های اخیر مورد توجه گردشگران داخلی و بعضاً خارجی قرار گرفته است و با دارا بودن جاذبه‌های مهم و فراوان جهت توسعه و بهبود صنعت گردشگری در صورت توجه و تلاش بیشتر می‌تواند در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته باشد.

از ویژگی‌های مهم این شهرستان در کنار جاذبه‌های بی نظیر، وجود مناطق مستعد برای توسعه بوم گردی است که در سال‌های اخیر با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است و در این شهرستان تلاش‌هایی در این زمینه انجام شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رونق صنعت گردشگری می‌تواند تأثیرات بسزایی در اقتصاد، اشتغال و فرهنگ داشته باشد و برای سرمایه‌گذاری فرصت‌های بسیاری خوب و مناسبی وجود دارد که با معرفی این ظرفیت‌ها و فرصت‌ها و حمایت از بخش خصوصی در جهت رونق صنعت گردشگری گام‌های بلندی در شهرستان برخواهیم داشت.

حمزه بها گیر تصریح کرد: توسعه گردشگری در شهرستان گناوه با توجه به ظرفیت‌ها و موقعیت این شهرستان از اولویت‌های مهم است و در همین راستا توسعه و احداث بوم گردی‌ها در دستور کار بود.

وی گفت: با توجه به وضعیت ویژه گردشگری شهرستان گناوه و نیاز حضور فعال بخش خصوصی برای توسعه این صنعت، در حال پیگیری برای افزایش مشارکت این بخش هستیم و تمام سعی ما در آن است که بخش خصوصی بتواند فعال‌تر و پویاتر در عرصه گردشگری شهرستان نمایان و نقش آفرینی کند.

وی ادامه داد: تنوع‌بخشی زیرساخت‌های مراکز اقامتی و گردشگری از اولویت‌هایی است که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طی سه سال گذشته دنبال کرده است و بوم گردی‌ها جز طرح‌های موفقی هستند که برای تحقق این هدف اجرایی شدند.

حمزه بها گیر افزود: توسعه گردشگری با تأمین تمامی ذائقه‌ها ممکن است و بوم گردی‌ها، ایده تازه ورودی از اقامتگاه‌های ارزان‌قیمت و کوتاه‌مدت هستند که می‌توانند چرخه ارائه خدمات در حوزه گردشگری را کامل کنند.

وی ادامه داد: راه اندازی اقامتگاه‌های بوم گردی در کشور نمی‌تواند منافاتی با حوزه فعالیت هتل‌ها داشته باشد و تجهیز مقصد، از اصول و ارکان شکل گیری گردشگری و توسعه این صنعت است و بندر گناوه هم با توجه به شهرت تجاری به عنوان مرکز خرید قابلیت جذب گردشگر بیشتر را دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گناوه افزود: تا پایان سال جاری دو اقامتگاه روستای بینک و مال قائد با اعتبار ۷۱ میلیارد ریال در شهرستان گناوه به بهره برداری می‌رسد که اقامتگاه بینک یکی از شاخص ترین اقامتگاه‌های بوم گردی استان بوشهر است.

بها گیر ترغیب و تشویق بخش خصوصی برای ورود به توسعه زیر ساخت‌های گردشگری را مهم ارزیابی کرد و گفت: این دو پروژه با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال ساخت است که ۲۹ میلیارد ریال از اعتبارات هزینه شده در آنها از طریق تسهیلات اعتباری تبصره ۱۸ تأمین شده است و با فعالیت این اقامتگاه‌ها به اشتغال پایدار جامعه روستایی محل هم کمک می‌شود.

وی توسعه گردشگری را تأمین و پاسخ دهی به سلیقه‌های مختلف دانست و افزود: مجوز راه اندازی یک واحد بوم گردی در روستای شول شهرستان گناوه هم صادر شده و با پیشرفت ۴۰ درصد و اعتبار ۱۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال در حال ساخت است که با اتمام کار به ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان اضافه می‌شود.

بها گیر افزود: در بخش گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی کارهای ارزشمندی انجام شده است که امیدواریم با تداوم این اقدامات زمینه برای ارتقای جایگاه این شهرستان در این حوزه‌ها بیش از گذشته فراهم آید.

بندر گناوه مرکز این شهرستان از مهمترین و زیباترین بنادر شناخته شده در جنوب کشور است که با جاذبه‌های بی‌نظیر خود در سال‌های اخیر مورد توجه ویژه مسافران و گردشگران از سراسر کشور قرار گرفته است.

وجود جاذبه‌های طبیعی در کنار موقعیت‌ها و جاذبه‌های تجاری این بندر را به یک مکان بسیار ممتاز برای حضور گردشگران تبدیل کرده است و هر ساله شاهد افزایش میزان حضور گردشگران هستیم.

ساحل زیبا و ماسه‌ای، وجود لنج‌های تجاری و ماهیگیری، بازارهای تجاری با وفور اجناس و قیمت‌های مناسب و روستاهای گردشگر پذیر در اطراف و در کنار همه این جاذبه‌ها، مردمانی خونگرم و مهمان‌نواز باعث شده تا هموطنان از هر فرصتی برای سفر به این بندر زیبا و استفاده از جاذبه‌های آن بهره مند شوند.

اجرای دهکده گردشگری بندر گناوه

شهردار گناوه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرداری بندر گناوه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید عملیات اجرایی پروژه بزرگ دهکده گردشگری خلیج فارس را در این بندر آغاز کرد که این پروژه در فضایی به وسعت ۱۲ هکتار در بندر گناوه اجرا خواهد شد.

سید جواد حسینی حقیقی افزود: با اجرای پروژه دهکده گردشگری خلیج فارس بندر گناوه در کنار توسعه جاذبه‌های توریستی و فضاهای گردشگری و تفریحی و اقامتی در این بندر، بستری بی نظیر برای جذب مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم خواهد شد.

حسینی حقیقی تصریح کرد: این مجموعه گردشگری شامل پارک آبی، پلاژ، رستوران، اقامتگاه‌های کپری، آلاچیق، فضاهای ورزشی، کافی شاپ، پارک کودک، مجموعه بازی‌های الکترونیکی و تورهای تفریحی دریایی خواهد بود.

شهردار گناوه گفت: بر اساس برنامه زمانبندی شده مجموعه گردشگری خلیج فارس گناوه تا اواسط سال آینده به بهره برداری کامل خواهد رسید.

وی گفت: عملیات ساماندهی حاشیه خور و احداث مجموعه گردشگری سردار شهید سلیمانی بندر گناوه از دیگر پروژه‌های مهم شهرداری که در دست اجراست.

شهردار گناوه خاطرنشان کرد: این مجموعه که با طراحی کم نظیر، ضمن رفع وضعیت نامناسب منطقه، نقشی چشم گیر در بهبود سیمای شهری خواهد داشت شامل جداره سازی، اجرای سنگفرش، فضای سبز، ساخت آلاچیق، کافی شاپ، رستوران و نیز احداث مجموعه تفریحات ساحلی و دریایی خواهد بود.

اگر چه این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا گردشگری نیز مانند سایر بخش‌ها تحت تأثیر این همه گیری قرار دارد ولی می‌توان امیدوار بود که با اقدامات و برنامه ریزی های مناسب و پس از مدیریت و مهار این ویروس شاهد رونق بیش از پیش این صنعت و استقبال بیشتر گردشگران در این حوزه باشیم.

منبع:خبرگزاری مهر

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *