نطنز

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری و طبیعی باغشهر نطنز – اصفهان

باغشهر نطنز یکی از شهرستان‌های اصفهان است که به دلیل داشتن آب‌وهوای مطبوع، چشمه‌ها، آثار تاریخی فرهنگی فراوان و همچنین وجود گونه‌های مختلف جانوری جاذبه‌ای دیدنی برای گردشگران به شمار می‌آید.

همشهری‌آنلاین – علی‌اصغر درویش: شهرستان نطنز به لحاظ سرسبزی، به باغشهر ایران معروف و همچنین به دلیل وجود بیش از ۳۰ امامزاده به خاک اولیا مشهور شده است.

شهرستان نطنز در فاصله ۱۲۰ کیلومتری استان اصفهان قرار دارد. دسترسی به نطنز از طریق جاده کاشان- نطنز – اصفهان و همچنین جاده ترانزیت تهران- جنوب امکان‌پذیر است. شهرستان نطنز از رشته‌کوه‌های کرکس آغاز شده و تا کویر بکر امامزاده‌آقا علی‌عباس ادامه دارد.

آب‌وهوا

این شهرستان ۳ نوع آب و هوای سردسیری، کویری و معتدل دارد. روستاهای غربی و جنوبی که در اطراف کوه‌ کرکس قرار گرفته‌اند، آب وهوای سردسیری با زمستان‌های فوق‌العاده سرد توام با برف و یخ و تابستانی معتدل با آب‌ وهوای لطیف و فرحبخش و نیز بهار و پاییزی معتدل دارند. نواحی بین کوهستان و کویر از بارندگی کمتری برخوردارند و زمستان‌های سرد و خشک و تابستان‌های نسبتاً معتدل دارند. نواحی بادرود دارای آب و هوای خشک ویژه کویر با زمستان‌های خشک و بدون برف و باران و تابستان‌های گرم و طولانی هستند.

جاذبه گردشگری

مناظر طبیعی و دست‌نخورده نطنز، همچنین آثار باستانی و تاریخی بی‌نظیر موجود در آن، توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. شهرستان نطنز بیش از ۱۸۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و جاذبه‌های‌ گردشگری دارد. از این آثار و ابنیه تاریخی بیش از ۱۲۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

زیست‌بوم

آب شهرستان نطنز از رودخانه‌های فصلی، چشمه‌ها و قنات‌ها فراهم می‌شود که پیش از این ۴۰۰ رشته قنات در آن دایر بوده است. وجود چشمه‌ها، آبشارها، برکه‌های فصلی و مناطق ییلاقی، زیستگاهی مناسب را برای گونه‌های مختلف جانوری فراهم کرده است. این منطقه گونه‌های مختلف جانوران وحشی اعم از خزندگان، پرندگان و پستاندارانی نظیر کل و بز، قوچ و میش وحشی، گراز، گرگ، شغال، روباه، کفتار، گربه وحشی، پلنگ، تشی و غیره را در خود جای داده است. همچنین تاکنون حداقل ۵۳ گونه پرنده مهاجر و بومی، ۸ گونه مار و ۶ گونه مارمولک شناسایی شده‌است.

منبع:همشهری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *