میامی

میامی ، دیار درخت‌های سر برآورده از دل تاریخ

 میامی ، شهری در شرق استان سمنان، سرزمینی ماوا گرفته در زیر سایه‌سار درختان کهنسال با قدمت بیش از ۴۰۰ ساله است که از دل تاریخ سر برآورده و با مردم سخن‌ها دارند.

به گزارش ایرنا، شهر میامی با طبیعتی زیبا در کنار جاده ترانزیتی تهران -مشهد و در شرق استان سمنان قرار دارد.

یکی از جاذبه های زیبای این منطقه چنارهایی با قدمت کهن بیش از چهار دهه، با تنه های قطور و استوار و شاخ و برگ های هندسی زیباست، که جلوه خاص و چشم نوازی به کوچه باغ های این شهر داده است.

از دیرباز در بسیاری از روستاها در مسیر جوی های آب درختان مختلفی کاشته می شد و برخی درختان بویژه چنار برای استفاده از سایه آن برای تفریح و استراحت در اولویت قرار داشت.

درخت چنار معمولاً در نواحی پر آب از دوران قدیم کشت می‌شد که میامی به دلیل برخورداری از آب‌ و هوای مطلوب یکی از مطلوب‌ترین و مستعدترین شهرها برای این منظور بود.

چنار از جمله درختانی محسوب می‌شود که در شرایط محیطی مناسب عمر و رشد زیادی دارد، تعداد این نوع درخت در منطقه تفریحی دامنه کوه قبله میامی زیاد است تا آنجا که به نام سه چنار نیز معروف شده است.

حفظ چنارها نگرانی همیاران طبیعت 

ثمانه رحیمی از اعضای فعال همیاران طبیعت با توجه به اینکه حفظ طبیعت موجود ضروری است ،افزود : درختان چنار در میامی با قدمت بالا گامی موثر در راستای گردشگری به شمار می‌رود ولی نیازمند وجود زیرساخت های طبیعی جذاب حوزه گردشگری طبیعت است.

وی تصریح کرد : یکی از دلایل عمده کاشت درختان چنار در میامی آب و هوای مناسب این منطقه است.

محمد اصغری یکی از دانشجویان میامی در این باره گفت : شناساندن و معرفی جاذبه طبیعی ،راه اندازی تورهای گردشگری در این منطقه ضرورت دارد.

وی ادامه داد : فشار های ناشی از توسعه بخش های مختلف کشاورزی، صنعت و معدن، فشار های محیطی از جمله آلودگی، تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی و یا شکستن شاخ و برگ، مشکلاتی است که این جاذبه چشم نواز گردشگری این منطقه را تهدید می کند.

محسن عابدیان از جوانان همیار طبیعت میامی نیز با توجه به اینکه مردم میامی نسبت به حفظ درختان توجه خاصی دارند در گفت وگو با ایرنا، افزود : سال گذشته برخی افراد سودجو به دنبال قطع چنارهای منطقه سه چنار بودند که با عکس العمل به موقع مردم مواجه شدند و در این راستا نیز پویش حفاظت از درختان در شهر میامی ایجاد شد.

وی گفت : برای حفظ طبیعت موجود و همچنین کاشت درختان در سطح شهرستان مشارکت همگانی ضروری است.

ضرورت نظارت برای جلوگیری از آسیب به درختان 

سید رضا موسوی عضو شورای اسلامی شهر میامی، نیز در این باره گفت: حفظ میراث فرهنگی و گردشگری میامی در اولویت قرار دارد و باید نظارت کافی از سوی مسئوولان در این راستا صورت پذیرد.

وی افزود: مردم میامی از دیر باز به کاشت درختان مثمر و غیر مثمر توجه خاصی داشته اند و چنارهای قدیمی این شهر گواهی بر این موضوع می باشد.

برخورد با سودجویان اولویتی برای حفظ درختان 

علی اکبر محمدی شهردار میامی، نیز با توجه به اینکه درختان چنار در مرکز شهر میامی زیبایی و جلوه خاصی دارند در گفت وگو با ایرنا، گفت : در راستای جلوگیری از آفت درختان چنار سالهای گذشته هرس این درختان توسط شهرداری میامی انجام شده است.

وی گفت : شهرداری میامی با توجه به ضرورت حفظ درختان با سودجویان برخورد می کند .

مردم بهترین حافظان درختان در میامی 

سید محمدصادق رضویان، مسئول نمایندگی میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میامی در گفت وگو با ایرنا افزود: درختان کهنسال در بافت تاریخی شهر میامی در فاصله کمی از آب انبار و کاروانسرا تاریخی، مسجد و عمارت آقایان و در ابتدا خیابان ولی عصر (عج)واقع شده‌اند.

وی گفت: این درختان به شماره ۵۴۵ در فهرست میراث طبیعی ملی کشور ثبت شده‌اند.

رضویان ادامه داد : از دیر باز در کوچه باغات در کنار جوب‌های آب درختانی را می‌کاشتند تا هم محلی برای استراحت عابران و ساکنان باشد، هم آبی که جذب زمین می‌شود بیهوده تلف نشود، از این رو معمولا درختانی که به آب فراوان برای رشد نیاز داشتند، مانند درخت چنار و توت کاشته می شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میامی گفت: این درختان در باور عمومی مردم شهر میامی دارای قدمت بیش از ۴۰۰ ساله براساس سوابق می‌باشند.

رضویان گفت : این درختان کهنسال با تنه‌ای قطور و استوار، شاخه‌های گشوده، جلوه خاصی در بافت تاریخی شهر ایجاد کرده‌اند و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری میامی با اشاره به اینکه مرمت‌های انجام شده در فرهنگ‌سازی و ترغیب شهروندان در زمینه حفاظت از آثار تاریخی و طبیعی موثر بوده است، گفت: امسال شهروندان میامی به صورت خودجوش فضای اطراف درختان ثبت شده در فهرست میراث طبیعی ملی این شهرستان را با هدف ایجاد فضای کافی برای رشد و تنفس ریشه درختان، آزادسازی کردند.

تا کنون مجموعه درختان ۳۰۰ تا ۴۰۰ ساله از نوع چنار درمیامی و چنار ۷۰۰ ساله ارمیان در بخش مرکزی میامی شناسایی و با تکمیل سند ثبتی، در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسیده اند.

شهرستان میامی ۵۸ اثر ثبت شده در فهرست میراث تاریخی کشور دارد و دارای چهار منطقه نمونه و هفت روستای هدف گردشگری است.

بزرگ‌ترین مجموعه کاروانسرای ایران در این شهرستان قرار دارد. مسجد و حمام آقایان ، کاروانسرای شاه عباسی ،آب انبارهای قدیمی،برج های زیبا و یخچال قدیمی از بناهای تاریخی میامی محسوب می شود.

شهرستان میامی با جمعیتی حدود ۴۰ هزار تن در شرق استان سمنان قرار دارد.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *