هرمزگان

شیرغران فارغان به هرمزگان بر می‌گردد

 معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: شیر غران فارغان حاجی آباد که هم اکنون در کرمان نگهداری می‌شود به این اُستان باز می‌گردد.

عباس نوروزی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اداره کل میراث فرهنگی کرمان خواسته مشخصّه‌های شیر سنگی را به وزارتخانه ارسال کند.

وی ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان با توجه به دستور وزیر بایستی همکاری کند و درصورت همکاری آن اداره کل فرآیند انتقال ظرف مدت یک هفته قابل انجام است.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر گروه‌های مختلف میراث دوستان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز پیگیر این موضوع هستند و امید می‌رود به زودی شاهد این شی ارزشمند تاریخی در موزه مردم شناسی خلیج فارس در بندرعباس شویم

بنا به گفته مهدی رهبر، باستان شناس در سال ۸۷، مجسمه شیر برنزی با ۶۲ کیلو وزن مربوط به دوره هخامنشی بوده که بلندی آن حدود ۴۲ سانتیمتر است و زیر چهار دست و پای آن چهار میخ مخروطی شکل وجود دارد که ۸ سانتیمتر بلندی دارد و نشان می دهد این مجسمه برنزی در یک محل فلزی یا سنگی، استوار بوده است.

هیبت این شیر، یک شیر غران با یک دم برگشته و دهن باز درحال حمله است و از ۲ قسمت سر و بدن تشکیل شده، سر به صورت جدا به بدن الحاق شده و به نظر می رسد سر نسبت به بدن بزرگتر است و این نشان می دهد که یک شیر نر است.

شیر در دوره مادها و هخامنشی ها به عنوان نماد قدرت و صلابت مطرح بوده ،این شیر برنزی بصورت اتفاقی توسط کشاورزان منطقه فارغان در شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان کشف و تحویل میراث فرهنگی استان شد که به علت نبود امکانات نگهداری به کرمان ارسال شد.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *