خراسان

نوازنده دوتار خراسان به عنوان گنجینه زنده بشری

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌ای به استاندار خراسان جنوبی مراتب ثبت ملی آیین پخت آش بزباش شهرستان خوسف و هشت اثر دیگر میراث‌فرهنگی ناملموس را ابلاغ و بر اقدامات موثر بر حفظ و احیای این میراث، تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌ای به استاندار خراسان جنوبی مراتب ثبت ملی آیین پخت آش بزباش شهرستان خوسف و هشت اثر دیگر میراث‌فرهنگی ناملموس را ابلاغ و بر اقدامات موثر بر حفظ و احیای این میراث، تاکید کرد.

علی‌اصغر مونسان در نامه‌ای به استاندار خراسان جنوبی با ابلاغ مراتب ثبت ۹ اثر از میراث فرهنگی ناملموس در این استان، نوشت:

«در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲ و ۳ آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۶ بهمن ۱۳۸۷ هیات‌ وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس (با عناوین زیر) در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.

مراسم گلریزو (گلریزان) به شماره ۲۰۵۷،

مراسم تعزیه زعفرجن در شهرستان بشرویه به شماره ۲۰۵۸

آیین و مراسم پخت آش‌بزباش در شهرستان خوسف به شماره ۲۰۵۹

مهارت قلم‌زنی ویژه طبس به شماره ۲۰۶۰،

دانش و مهارت بومی نقشه‌خوانی قالی خراسان جنوبی به شماره ۲۰۶۱

مهارت بافت جاجیم انگشتی روستای اوجانبه شماره ۲۰۶۲

مراسم عماری ورپوشی (عماری آرایی) شهر بشرویه به شماره ۲۰۶۳

مهارت بافت سنتی قالی لچک ترنج ربعی سعدی شهر مود به شماره ۲۰۶۴ در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس

استاد ذوالفقار بیتانه گنجینه زنده بشری در سازسازی سنتی نوازنده دو تار به شماره ۳۸ در فهرست ملی حاملان (نادره کاران) میراث‌فرهنگی ناملموس.»

36

+

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *