ارمنستان

نگاهی به وضعیت واکسیناسیون کرونا در ارمنستان

طی روزهای گذشته اخبار و تصاویری از سفر برخی شهروندان ایرانی به ارمنستان برای واکسیناسیون کرونا منتشر شده است. فارغ از این که تا چه میزان روی خبر سفر شهروندان ایرانی اغراق شده و این که آیا غالب این سفرها صرفا با هدف واکسیناسیون است یا هدف تفریحی و سیاحتی و در کنار آن واکسیناسیون رایگان هم هست، نگاهی به وضعیت واکسیناسیون کرونا در ارمنستان شاید نمایی روشن‌تر و بهتر از وضعیت موجود به دست دهد.

به گزارش ایسنا، در ادامه یادداشت عصر ایران به قلم سیدمجتبی قفقازی آمده است: «در جمهوری ارمنستان تاکنون و پس از آغاز هفته‌ها از آغاز واکسیناسیون سراسری در مجموع تنها عددی کمتر از ۲.۵ درصد ار مردم این کشور واکسینه شده‌اند و با هر متر و معیاری سرعت واکسیناسیون کرونا در ارمنستان بسیار پایین بوده است. آمار وضعیت کرونا در ارمنستان بر اساس سایت سازمان بهداشت جهانی از ابتلای بیش از ۲۲۶ هزار شهروند به کرونا (تاکنون) و مرگ بیش از ۴۵۰۰ شهروند در اثر ابتلا به کرونا حکایت دارد.

به نظر می‌رسد دولت ارمنستان در بحبوحه وضعیت اقتصادی بد خود که پس از هزینه‌های جنگ قره‌باغ و ناآرامی‌های داخلی متعاقب آن و نیز بحران همه‌گیری کرونا در این کشور سایه‌افکن شده، درصدد است از هزاران واکسنی که به واسطه عدم تمایل عمومی مردم این کشور به تزریق واکسن و انقضای قریب‌الوقوع تاریخ مصرف واکسن‌ها روی دستش مانده، برای جذب گردشگر استفاده کند؛ به‌ویژه این که اخیرا نیز اعلام شد واکسن کرونا تنها به گردشگرانی تزریق خواهد شد که دست کم ۱۰ روز در ارمنستان اقامت داشته باشند.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی دولت ارمنستان تاکنون از بین جمعیت ۳.۳ میلیونی خود تنها کمتر از ۷۵ هزار دوز واکسن کرونا تزریق کرده و تنها به حدود ۱۵ هزار نفر هر دو دوز را تزریق کرده است. به عبارت دیگر در ارمنستان تاکنون ۱۵ هزار نفر هر ۲ دوز و حدود ۴۵ هزار نفر تنها یک دوز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند. این آمار یعنی در ارمنستان تاکنون به رقمی کمتر از ۲.۵ درصد از مردم یک یا دو دوز واکسن کرونا تزریق شده است.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سرعت ارمنستان در واکسیناسیون کرونا به طور میانگین ۱۴۷۵ دوز در روز است که رقم بسیار نازلی است. از سوی دیگر و بر اساس گزارش‌ها بسیاری از مردم ارمنستان همانند بسیاری دیگر از مردم جمهوری‌های استقلال‌یافته از شوروی سابق و مردم روسیه، تمایلی به زدن واکسن ندارند و نسبت به آن بسیار بی‌اعتمادند و شاید یکی از دلایلی که بیش از ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونا روی دست دولت ایروان مانده، همین عدم تمایل مردم به زدن واکسن کروناست.

بر اساس برخی نظرسنجی‌ها در روسیه و دیگر جمهوری‌های بر جای مانده از اتحاد جماهیر شوروی سابق که ارمنستان نیز یکی از آنهاست، بیش از دو – سوم مردم به واکسن کرونا اعتقاد و اعتمادی ندارند و این همان مشکلی است که دولت روسیه نیز با مردم خود دارد و با وجود این که دولت روسیه نخستین کشوری در جهان بود که در پاییز پارسال برای ویروس کرونا واکسن ساخت (واکسن «اسپوتنیک وی») اما طی نزدیک به ۹ ماهی که از ساخت واکسن روسی کرونا می‌گذرد، جمعیت کمی از مردم روسیه حاضر شده‌اند داوطلبانه واکسن بزنند و به همین خاطر با بحران شیوع سویه دلتا کرونا (سویه موسوم به هندی) در روسیه، آمار ابتلا و مرگ و میرها در این کشور طی روزهای گذشته به‌شدت بالا  رفته است.

دولت ارمنستان نیز تا کنون نزدیک به ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا را بیشتر در قالب اهدایی از سه منبع چین، سازمان بهداشت جهانی (طرح کواکس) و روسیه دریافت کرده است.

این کشور در  تاریخ یکم ماه مه گذشته  ۱۰۰ هزار دوز واکسن «کروناواک» را در قالب کمک دولت چین دریافت کرد و پس از آن نیز در قالب سهمیه طرح «کواکس» از سازمان بهداشت جهانی ۲۴ هزار دوز واکسن «آسترازنکا» و ۳۰ هزار دوز واکسن روسی «اسپوتنیک وی» را نیز از روسیه دریافت کرده است.

واکسن‌های ارمنستان که تاریخ مصرف‌شان رو به انقضا بوده و مردم این کشور تمایلی به تزریق آنها ندارند، می‌توانند منبع خوبی برای تزریق به گردشگران خارجی همچون ایرانی‌ها باشد که در کشورشان به دلیل جمعیت بالا و گستردگی کشور باید ماه‌ها در انتظار نوبت‌شان بمانند ولی با سفر به ارمنستان می‌توانند هم یک سفر تفریحی تابستانی داشته باشند و هم واکسن بزنند. این گونه هم دولت ارمنستان به هدف جذب درآمد گردشگری بیشتر می‌رسد و هم برخی از شهروندان ایرانی می‌توانند چند هفته یا شاید چند ماه زودتر از نوبت‌شان در ایران واکسن کرونا بزنند.»

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *