ارمنستان

تب سفر به ارمنستان فروکش کرد

معاون گردشگری استان آذربایجان شرقی با اشاره به کاهش میزان سفر ایرانی‌ها به ارمنستان از سایر دلایل سفر ایرانی‌ها به ارمنستان خبر داد و گفت: واکسن تنها دلیل سفر نبود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا بایرام زاده (معاون گردشگری استان آذربایجان شرقی) با اشاره به بررسی علل افزایش سفر ایرانی‌ها به ارمنستان که طی چند هفته گذشته شاهد آن بودیم، گفت: آذربایجان شرقی استان هدف سفرهای مرزی به ارمنستان است از این رو مرز نوردوز به خصوص طی چند ماه گذشته و بعد از نوروز به واسطه باز شدن مرزها و تبلیغاتی که در خصوص تزریق واکسن انجام می‌شد، بسیار شلوغ بود.

به گفته او؛ با وجود آنکه تصور همگان بر آن است که تشدید سفر ایرانی‌ها به ارمنستان طی ماه‌های گذشته به دلیل تزریق واکسن بود اما بر اساس تحقیقات میدانی انجام شده این تنها دلیل سفر ایرانی‌ها به ارمنستان نیست بلکه دلایل دیگری نیز در این میان وجود دارد.

بایرام زاده در این خصوص گفت: واکسن تنها، قسمتی از تورها و دلیل سفر ایرانی‌ها به ارمنستان بود. بیشترین تورها از تهران و مشهد و اصفهان و ارمنستان انجام شد و از استان آذربایجان شرقی به مراتب شاهد سفرهای کمتری به کشور ارمنستان بودیم. در واقع می‌توان گفت بیشتر تهرانی‌ها بودند که به ارمنستان رفتند. هجمه‌ای که از سفرهای ایرانی‌ها طی یک ماه گذشته به ارمنستان شاهد بودیم، اکنون فروکش کرده است. با توجه به محدودیت‌های کرونایی که برای سفر به وجود آمده بود این محدودیت‌ها بعد از گذشت حدود یک سال و نیم توسط ارمنستان برداشته شد و مرزها به روی گردشگران باز شد به خصوص در حوزه سفرهای زمینی و مرز زمینی ارمنستان تقریباً تنها مرزی بود که بعد از گذشت این مدت باز شد و می‌توان گفت در ایام کرونا تنها مسیر رفت و آمدی جدید بود که به خارج از کشور باز شده بود. از این رو مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفت. 

معاون گردشگری استان آذربایجان‌شرقی ادامه داد: برگزاری مراسم روتین همچون جشن آب از دیگر دلایل استقبال ایرانی‌ها از سفر به ارمنستان بود که در همان یک ماه گذشته شاهد آن بودیم اکنون که این مراسم تمام شده است و شرایط تزریق واکسن در ارمنستان تغییر کرده می‌توان گفت با کاهش میزان سفر ایرانی‌ها به ارمنستان روبرو هستیم. با این وجود می‌توان گفت بیش از ۶۰ درصد دلیل سفر ایرانی‌ها به ارمنستان، ایجاد امکان سفرهای خارجی و باز شدن مرزهای زمینی ارمنستان به روی گردشگران ایرانی بود. از دیگر سو می‌توان گفت تقریبا آژانس‌های مسافرتی در یکسال و نیم گذشته هیچ نوع توری در حوزه سفرهای خارجی نداشتند. عطش ایجاد شده در بازار سفر، کارگزاران سفر را بر آن داشت تا با باز شدن مرزهای زمینی ارمنستان این تورها را بیشتر در سبد سفرهای خود قرار دهند. برگزاری جشن آب طی ماه گذشته نیز مزید بر علت شد. شاید بتوان گفت سومین دلیل سفر ایرانی‌ها به ارمنستان تزریق واکسن بوده است. 

بایرام زاده معتقد است: از آنجا که واکسن‌ها دارای تاریخ انقضا هستند و کشور ارمنستان امکان نگهداری آن‌ها را برای مدت طولانی نداشت سعی کرد به دلیل‌عدم استقبال شهروندان خود از تزریق واکسن درصدد جذب گردشگران به بهانه تزریق واکسن برآید. هر چند عنوان می‌شود که تزریق واکسن رایگان است اما قطعاً به واسطه حضور گردشگران کسب درآمد می‌کرد. اکنون نیز با تغییر قوانین سعی دارد تا مدت زمان اقامت گردشگران را افزایش دهد. با این وجود اکنون وضعیت مرزهای ایران و ارمنستان نسبت به ماه گذشته آرام‌تر است.

معاون گردشگری استان آذربایجان‌شرقی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر آنکه آیا با توجه به افزایش سفر ایرانی‌ها به ارمنستان شاهد شب اقامت این تعداد گردشگر در استان آذربایجان شرقی هستیم یا خیر گفت: این امر بستگی به مسیر گردشگران دارد به طور مثال اگر یک تور از شیراز به مقصد ایروان حرکت کرده باشد از آنجایی که باید مسافران ۴۸ ساعت در اتوبوس باشند و خسته‌کننده است یک شب در جلفا، تبریز یا مرند اقامت می‌کنند؛ اما مسافرانی که از مسیرهای نزدیک‌تر مانند تهران به سمت ایروان می‌روند برای کاهش هزینه‌های سفر با انتخاب مسیر شبانه، دیگر در آذربایجان شرقی اقامت نمی‌کنند. البته این قضیه در خصوص تورهای گردشگری صدق می‌کند و افرادی که با ماشین‌های شخصی سفر می‌کنند معمولاً یک یا چند شب را در استان به سر می‌برند. هر چند در حال حاضر آماری از این تعداد در دست نیست. 

مثبت شدن حضور گردشگران

او با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا پروتکل‌های بهداشتی در مراکز اقامتی و گردشگری استان آذربایجان شرقی رعایت شده است، تصریح کرد: طی پنج ماه نخست سال جاری شاهد مثبت شدن حضور گردشگران در استان بودیم و می‌توان گفت میانگین ضریب اشغال هتل‌ها در حدود ۲۰ درصد است. البته در روزهایی شاهد افزایش میزان تا ۴۰ درصد نیز بوده‌ایم. این در حالی است که در سال ۹۹ تقریباً میزان گردشگران ما به صفر رسیده بود. 

به گفته بایرام زاده بیشترین اقامت گردشگران در شهرهای تبریز، جلفا، کلیبر و اسکو است. در حالی است که با توجه به آن که استان آذربایجان‌شرقی در حوزه تزریق واکسن به شهروندان خود موفق عمل کرده می‌تواند با ایجاد ساز و کاری برای تزریق واکسن به شهروندان سایر استان‌ها مسیری برای توسعه گردشگری و حضور گردشگران در این استان به وجود آورد. این امر منوط به تصمیم ستاد کرونا است.

منبع:ایلنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *