شکست بومگردیها از کرونا
/0 دیدگاه /در اخبار گردشگری /توسط Shahrzad Dehghaniاما مانند بسیاری از مشاغل گردشگری دیگر این واحدهای بوم گردی با سیل سال ۹۸ دچار مشکل شدند اما به عنوان واحدهای اقتصادی و کسبوکارهای کوچک با شیوع کرونا و تعطیلی صنعت گردشگری نتوانستند به فعالیت خود ادامه دهند. شاید کسبوکارهای بزرگتر اندوختهای داشته باشند که بتوانند در این شرایط از آن استفاده کنند اما سرمایه بوم گردیها خانههای شخصی روستایی بود که توسط روستاییان و جامعه محلی ایجاد شده بود از طرفی، بومگردیها در واقع خانههای قدیمی یا تاریخی بودند که به مرور نیاز به بازسازی و ترمیم دارند.
به همین دلیل در حال حاضر و با توجه به اینکه هنوز مشخص نیست صنعت گردشگری ایران چه زمانی دوباره به چرخه فعالیت بر میگردد، برخی از این مدیران این واحدها اقدام به واگذاری، فروش، تعطیلی یا فروش تجهیزاتشان کردهاند. برخی از مؤسسان بوم گردی در مناطق دورافتادهتر به مشاغل دیگر روی آوردهاند.
در این باره اکبر رضوانیان عضو هیات مدیره جامعه اقامتگاههای بومگردی کشور گفت: در روزهای اول شیوع کرونا گفتیم که در این مدت میتوانیم به موضوع آموزش و ارزیابی بپردازیم. جامعه حرفهای بومگردی اعتقاد داشت آموزش در اولویت است. یک سالونیم پیگیری کردیم اما هیچ اتفاقی نیفتاد. به ما گفتند که شما جامعه بوم گردی چرا رئیس هیأت مدیره دارید، باید مدیرعامل داشته باشید، این هم یکی از ایرادات عجیبی بود که به ما وارد کردند. قرار بود شرکتهای ارزیاب فعالیت داشته باشند و کارهایی را به سرانجام برسانیم قرار بود دورههای آموزشی تعریف شود و برخی از افراد به عنوان ارزیاب در این دورهها شرکت کنند. اداره کل نظارت و آموزش قرار بود این دورهها را برگزار کند که نکرد. اما هیچکدام از این اتفاقات در دوران کرونا نیفتاد.
وی در ادامه بیان کرد: در سال ۹۹ گفتیم شیوع کرونا به این زودیها تمام نمیشود بوم گردیها خانههایی هستند که در مکانهای شلوغ شهری قرار ندارند از طرفی میتوان با رعایت پروتکلها، آنها را باز کرد و مهمان پذیرفت. به عنوان مثال زمانی که یک خانواده در آن واحد بوم گردی یا خانه حضور دارند، خانواده دیگری پذیرش نشوند. ضمن اینکه بوم گردیها دارای فضای باز و حیاط هستند و از این نظر هم مشکلی وجود ندارد. صبحانه هم به صورت پک به مهمانان داده میشود. همچنین با داشتن برگه رزرو امکان تردد این افراد در جادهها با خودروی شخصی وجود داشته باشد. چون خودروی شخصی ایمن تر از اتوبوسی است که در آن ۲۵ نفر حضور دارند. متأسفانه چون نتوانستند سفر را مدیریت کنند؛ آن را تعطیل کردند و موجب شدند که مشکلات زیادی برای بوم گردیها ایجاد شود چون به هر حال قبض آب و برقی که سال گذشته ارزانتر بود امسال گرانتر شده اما آن بوم گردی هیچ مسافری نداشته تا هزینههایش را به عنوان یک واحد اقتصادی تأمین کند.
رضوانیان بیان کرد: به همین دلایل برخی از مدیران بوم گردیها تصمیم گفتهاند یا آن واحد را تعطیل کنند یا تجهیزاتشان را به فروش برسانند. برخی دیگر این خانهها را برای فروش گذاشتهاند یا واگذار کردهاند. تبلیغ یکی از آنها را در سایتها دیدهام که بسیار ناراحت کننده بود. حتی رئیس جامعه حرفهای بوم گردی خانهاش را واگذار کرده است. برخی دیگر به فعالیتهای دیگری روی آوردهاند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.