یک مسجد دوره عثمانی در ترکیه ۳ متر از زمین بلند میشود
بهگزارش میراثآریا، یک مسجد تاریخی مربوط به دوره عثمانی در کرانه رودخانه تونجا در شمال غربی استان ادرنه به روشی جدید بازسازی میشود. این مسجد قرار است سه متر از سطح زمین بالاتر بیاید تا سیلابهای فصلی آن را تخریب نکنند.
مسجد اولیا قاسم پاشا، که در سال ۱۴۷۹ توسط یکی از فرماندهان نیروهای عثمانی در زمان سلطان محمد دوم ساخته شد، از سال ۱۹۵۰ به دلیل موقعیت مکانیاش مورد استفاده قرار نگرفته، زیرا خطر سیلابهای ناگهانی آن منطقه را تهدید میکند.
این مسجد که مناره باشکوه آن فروریخته و شکافهایی روی دیوارهای آن به مرور زمان ایجاد شده است، پس از تخریب عمارتها و دیگر بناهای مهم اطراف منطقه به دلیل عوامل محیطی به سرنوشت خود رها شد. با راهاندازی پروژهای در مسجد و انجام بررسیهای زمینشناختی در سال ۲۰۱۶، اداره منطقهای بنیادها در نهایت پس از اخذ موافقت پروژه از هیئت حفاظت منطقهای میراث فرهنگی، روند مرمت را آغاز کرد.
این مسجد تاریخی در ابتدا در جای خود مستحکم و تقویت خواهد شد و سپس ۳ متر از زمین بلند خواهد شد؛ یعنی جایی که ۵۰ سانتیمتر بالاتر از حداکثر سطح سیلاب است و به عنوان بخشی از پروژه مرمت محسوب میشود.
عثمان گونرن، یکی از مقامات استانی، با اشاره به اینکه پروژه محوطهسازی برای اطراف ساختمان نیز در طرح پیشنهادی آمده است ،مطرح کرد «درهای این مسجد پس از ۷۰ سال برای اولین بار به روی مردم باز میشود و بار دیگر جایگاهی برای عبادت خواهد شد».
این مسجد در محله Kirişhane در ساحل شمالی رودخانه Tunca واقع شده است. در زمانهای قدیم یک پلکان با ۱۴ پله داشته تا از رودخانه به مسجد دسترسی داشته باشید، اما اکنون تنها دو پله از آن باقی مانده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.