تفرش

پرونده ثبت ملی تفرش بررسی شد

در اولین جلسه از سلسله جلسات پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی که در ساختمان تاریخی کوشک تهران برگزار شد، شرایط اولیه ثبت ملی شهر تفرش به صورت رسمی بررسی شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از میراث فرهنگی استان مرکزی، در این نشست که با حضور معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی، ارزیابان این شورا، مدیرکل میراث فرهنگی استان، نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان تفرش برگزار شد، پرونده سه استان کشور و همچنین پرونده شهر پرونده تفرش در استان مرکزی به‌عنوان شهر ملی تفرشی‌دوزی مورد بررسی قرار گرفت.

پویا محمودیان معاون وزارت میراث‌فرهنگی بعد از بررسی پرونده‌های سه استان سمنان، مرکزی و همدان، با اشاره به نتایج بسیار خوب چهارمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی گفت: پرونده‌های مطرح شده از استان‌ها در این شورا اهمیت فراوانی دارد و ثبت ملی هر کدام از شهرها و روستاهای صنایع‌دستی می‌تواند به رونق هرچه بیشتر صنایع‌دستی در استان کمک کند.

وی اظهار کرد: بعد از ثبت ملی هر شهر یا روستا باید چند کار اساسی انجام دهیم. اولین موضوع تمرکز بر آموزش است و در کنار آن تهیه و نصب المان‌هایی که در نقاط مختلف صنایع‌دستی آن منطقه را به نمایش بگذارد و مسئولان ارشد استانی باید برای فروش و عرضه صنایع‌دستی بازارچه و مکان ثابتی را در اختیار هنرمندان قرار دهند.

محمودیان ادامه داد: ثبت ملی یک روستا یا شهر در حوزه صنایع‌دستی که زمینه‌ساز ثبت جهانی است، عزم ملی می‌طلبد و تمام مسئولان ارشد استانی و نمایندگان مجلس باید به این موضوع کمک کنند. حضور استانداران و نمایندگان مجلس در شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی اهمیت فراوانی دارد و می‌تواند به تسهیل کارها کمک کند، چرا که توسعه صنایع‌دستی در هر استان نیازمند همکاری و مشارکت مسئولان استانی است.

او در ادامه با اشاره به اینکه ارتزاق خانواده‌های هنرمند از طریق فروش صنایع‌دستی است، ادامه داد: حمایت از آنها لازم است و باید برای فروش هرچه بهتر محصولات صنایع‌دستی برنامه‌ریزی شود و با استفاده از ظرفیت‌های ملی و استانی از آن‌ها حمایت شود تا شرایط بهتری برای فروش صنایع‌دستی فراهم شود.

محمودیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پرونده شهر تفرش اشاره کرد و افزود: شهر تفرش یک شهر دانشمندپرور و نخبه‌پرور است و در حوزه صنایع‌دستی ظرفیت‌های بسیار خوبی در این شهر داریم. به طور حتم ثبت ملی تفرش به‌عنوان شهر ملی تفرشی‌دوزی نقش مهمی در توسعه و رونق صنایع‌دستی در این شهر خواهد داشت.

او گفت: تلاش خواهیم کرد تا تفرشی‌دوزی را در سطح ملی و بین‌المللی معرفی کنیم. راه‌اندازی فروشگاه صنایع‌دستی و سایت فروش در این شهر اهمیت فراوانی دارد، خصوصا این که در حوزه تجاری‌سازی در این خصوص فعالیت‌های خوبی انجام شده است. یکی از موضوعاتی که باید حتما به آن توجه کرد، تبلیغات وسیع این هنر زیبا و نیز تداوم آموزش علاقه‌مندان به این رشته است.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: برای ثبت ملی یک شهر یا روستا نیازمند همکاری مسئولان ملی و استانی هستیم. بدون همکاری و مشارکت مسئولان استانی نمی‌توان انتظار داشت که اتفاقات خوبی بیفتد، حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی یک مطالبه مهم مردمی است چرا که ثبت‌های ما ثبت‌های اقتصادمحور است. از این رو همه مسئولان باید پای کار باشند.

ولی‌الله بیاتی نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، برگزاری جلسات شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی را یک اقدام مهم برای حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی ذکر کرد و گفت: خوشبختانه تفرش در حوزه صنایع‌دستی دارای طرفیت‌های گوناگونی است و می‌توان از طریق گردشگری و صنایع‌دستی برای مردم تفرش شغل ایجاد کرد.

عبدالرضا حاج‌علی بیگی فرماندار تفرش نیز به ظرفیت‌های این شهر در حوزه‌های مختلف از جمله صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: این شهر نقش مهمی در تاریخ داشته است و در حال حاضر صنایع‌دستی این شهر به‌عنوان یکی از محصولات ارزشمند به حساب می‌آید و از تاریخ و قدمت برخوردار است.

وی با بیان اینکه تفرش ۳ هزار سال قدمت دارد، افزود: تفرش یک باغ‌شهر است، سه برابر عرصه مسکونی، باغ در تفرش داریم و چهره‌های ماندگاری مانند پرفسور حسابی متعلق به این شهر است. البته ظرفیت‌های فراوان دیگری نیز در حوزه صنایع‌دستی در این شهر وجود دارد که نیازمند توجه هرچه بیشتر است و هنرمندان زیادی داریم که در این رشته مشغول هستند، خوشبختانه فروش آنلاین تفرشی‌دوزی راه‌اندازی شده و در فضای مجازی شاهد فعالیت فروشگاه‌هایی هستیم که به عرضه این محصول اختصاص دارند.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *