گردشگری

رژه پیکان، عکس عزت، نمایشگاه گردشگری و از اسپانیایی که کم نداریم

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران در حالی افتتاح شد که وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قاطعانه می‌گوید «این رویداد هیچ چیزی کمتر از نمایشگاه فیتور اسپانیا ندارد.»

با هزار اما و اگر چندین ماهه بالاخره فعالان صنعت گردشگری و هنرمندان صنایع‌دستی در نهمین روز بهمن ماه گردهم آمدند، در نمایشگاهی به گفته علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهگی به مساحت ٢٨هزار مترمربع، در ١٠ سالن. شاید همین مساحت و شاید هم تنوع و تکثر رویدادهای فرهنگی و هنری برنامه ریزی شده برای آن باعث شد که سیدعزت الله ضرغامی وزیر متولی وزارتخانه سه ضلعی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی محکم بگوید «می‌توانم ادعا کنم این نمایشگاه چیزی کمتر از فیتور ( Fitur ) ندارد.»

ضرغامی هفته گذشته از نمایشگاه جهانی فیتور بازدید کرده بود و در سخنرانی افتتاح نمایشگاه تهران گفت که «طول و عرض فقط سالن شماره ۳۸ را دیدم و کمی دور زدم و این نمایشگاه را با فیتور مقایسه کردم، بنا به ظرفیت‌ها و آمادگی‌ نیروهای خلاق و کارشناس خودمان می‌گویم چیزی کمتر از فیتور نداریم.»

البته نمایشگاهی که مجری‌ مراسم افتتاحش به انگلیسی هم خوش‌آمدگویی کند، گروه موسیقی و رقص کردیدر آیین افتتاحش جلوه بخش فضای سالن باشد، بانویی هنرمند (فاطمه عبادی) با نقاشی شن اثر تاریخی باستانی را طراحی کند و خطر تخریب میراث‌فرهنگی را با عنوان «به همین سادگی»، گوشزد کند، رویدادی را که سخنران اصلی‌اش با صدای گرفته ۲۲ دقیقه برای حضار سخنرانی کند و باز هم به میان خبرنگاران بیاید و به سوالات آنها پاسخ دهد، نه در اسپانیا که در هیچ جای جهان نمی‌توان یافت.

وزیری را که در لحظه افتتاح مهمترین رویداد سالانه حوزه‌اش سینی قیچی روبان را رها می‌کند و به میان عکاسان و خبرنگاران می‌آید و می‌نشیند تا با آنها عکس بگیرد، قطعا در فیتور یافت نمی‌شود؛ حال آنکه ساعتی پیش گفته باشد «از هیچ رسانه‌ای شکایت ندارم. همه ما باهم هستیم. هر رسانه‌ای در وظیفه‌اش و نیاز ما است که اطلاع‌رسانی و انتقاد کند.» وزیری که افتتاح نخستین نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی وزارتش را هم به معاون صنایع‌دستی وزارتخانه که از بانوان است، می‌سپارد.

ضرغامی به جمع خبرنگاران که می‌آید سهمیه سوال خبرنگاران را در حساب دارد، قصد می‌کند که کوتاه و مختصر جواب دهد، اما خبرنگار اگر قانع نشود با صبوری پاسخ می‌دهد، هنرمندی از استان یا فعال گردشگری را که از راه دور آمده، اما وسط سوال خبرنگاران سوال می‌کند، وعده به بعد از جمع خبرنگاران می‌دهد، به ذهن می‌سپارد و آخر کار سراغشان را می‌گیرد. اما در گرماگرم مصاحبه صدای بانوی مسن‌تری را می‌شنود که حرفی یا سخنی دارد -کات می‌دهد- شاید گله‌ای و نقدی باشد که نیاز به  شنیدن دارد… مانند همیشه خوش و بش می‌کند و باز به جمع خبرنگاران می‌آید.

رویدادی که نمایش تنوع موسیقی اقوام ایران زمین هر شنونده‌ای را تا ساعت‌ها مجذوب می‌کند، نمایش آثار بدیع صنایع‌دستی هنرمندانش، بازدیدکننده را با خود تا دل تاریخ هنر و ذوق یک ملت می‌برد، نمایش نام با شکوه ۱۴ شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی را که پرچم کشور را در میان هم مدعیان جهانی، بالاتر از همه نگه داشته، هیچ چیزی از کمتر از فیتور اسپانیا ندارد.

نمایشگاهی که در روز نخست افتتاح آن ۳۰ خورو پیکان قدیمی در مدل‌ها و رنگ‌های متنوع متعلق به دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی، فاقد رنگ و قدیمی در خیابان پایتخت رژه بروند را کجا می‌توان سراغ گرفت؟ و اگر هم باشد، قطعا قدیمی‌ترین تاکسی پیکان ایران متعلق به سال ۱۳۴۷ و خودروهایی با پلاک‌های تاریخی را در هیچ نمایشگاهی نمی‌توان پیدا کرد، تازه اینکه قرار است روزهای بعد هم خودروهای سافاری، فولکس واگن بیتل، کاروان کمپینگ گرد هم آیند. این نمایشگاه به یاد ماندنی است.

نشست‌ها و کارگاه‌هایی دور از تکاپوی سالن‌های نمایشگاه

نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی برای فعالان صنعت گردشگری هم برنامه‌ریزی شده است. برگزاری نشست‌های B to B با فعالان گردشگری کشورهای پاکستان و عراق و ایده و راه‌اندازی قطارهای گردشگری در ایران با محوریت غرب کشور، نقش قطارهای رجا در کیفیت خدمات گردشگری ریلی رجا، تشریح قابلیت‌های نرم‌افزار اقتصادسنجی آیو ویز و کامپس، رویکردی نو در آموزش سفر با خودروهای دو دیفرانسیل از رویدادهای جانبی روز نخست نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران بود.

همچنین ۶ کارگاه آموزشی آینده‌پژوهی در صنعت گردشگری، اهمیت گردشگری موضوعی، ظرفیت ثبت‌های جهانی بر توسعه گردشگری مقصدها و اصول و فنون مذاکره در گردشگری و سه کارگاه نگاهی تحلیلی به اصول ارزیابی تاسیسات گردشگری ایران، بهترین بسته سفر برای گردشگران چینی، طب ایرانی به‌عنوان یک روش پیشگیرانه در بیماری‌ها قابل عرضه و بررسی هفت رکن اساسی در گردشگری الکترونیک و پنل تخصصی جامعه گردشگری سلامت هم در حاشیه این رویداد برگزار شد. این نشست‌ها کمی دورتر از تکاپوی سالن‌های نمایشگاه است.

بازدیدکنندگان عمومی نمایشگاه که کمابیش دو سالی است از سفر به دور مانده‌اند، نمایشگاه را فرصتی مغتنم شمرده هر جاذبه‌ای را که در دل نمایشگاه می‌بینند در قاب عکس تلفن همراه خود ثبت می‌کنند و با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند، صدای موسیقی محلی از هر گوشه سالن که بلند می‌شود جمعیت به همان سمت می‌رود، دقایقی می‌ایستند و اولین یادداشت‌های فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هشتگ می‌شود «نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران»

نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران را می‌توان سرآغاز دوران احیای صنعت گردشگری و رونق صنایع‌دستی دانست، البته اگر سویه جدید امان بدهد و واکسیناسیون عمومی با همین سرعت در کشور گسترش یابد، روندی که در صورت مهار کرونا افزایش امن و ایمن سفرهای نوروزی را می‌توان تدبیر کرد که به گفته وزیر میراث‌فرهنگی برنامه‌ریزی برای آن در قالب ستاد ملی سفرهای نوروزی برای تقسیم کار و هماهنگی میان استانداران، از اواسط همین هفته آغاز می‌شود.

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه صنایع‌دستی تهران صبح روز شنبه – نهم بهمن ۱۴۰۰- با حضور سیدعزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی جمعی از مقامات کشوری و لشکری و شماری از سفیران کشورهای خارجی در تهران، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه تا سه‌شنبه – ۱۲ بهمن – به مدت ۴ روز دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا، از ساعت ۹ تا ۱۷ از این نمایشگاه بازدید کنند.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *