اهمیت توجه به گردشگری سالمندان در ایران
/0 دیدگاه /در بلاگ /توسط Shahrzad Dehghaniوی ادامه داد: هنگامی که تعداد سالمندان در یک جامعه افزایش یابد، اقتضائات سنی این گروه نیز در کشور مورد توجه قرار میگیرد. در واقع بخشی از اقتصاد کشور به نوعی معلول فضا و شرایط اینچنینی خواهد شد. از این رو بیتردید از نظر اقتصادی ارتباطی با جایگاه سالمندان ایجاد خواهد شد؛ لذا اثرات متقابل سالمندان بر چرخه اقتصادی کشور، نیازها و لزوم انجام اقدامات لازم و توجه به این سن مشخص و مبرهن است.
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران بیان کرد: زمانی که اقتضائات و نیازهای این سن مورد توجه قرار میگیرد، اولویتهای آنها را نیز باید مورد بررسی قرار داد. در مرحله نخست مسائل سلامتی، بهداشتی و پزشکی قرار دارد؛ به این معنا که بخشی از هزینههای سالمندان صرف امور بهداشتی و درمانی میشود. بخش دوم موضوعات فراغتی است. این موضوع طیف متنوعی از فعالیتها را شامل میشود که در این بخش گردشگری میتواند نقش بسیار پررنگی ایفا کند.
گردشگری سالمندان در زمره گردشگریهای تخصصی است
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران اضافه کرد: از طرف دیگر سالمندان خدمات باکیفیتتر با دقتی بالاتر را مطالبه میکنند. به عنوان مثال امکان خوردن غذای ناسالم برای آنها وجود ندارد. بر این اساس غذاهای ارائه شده باید در چارچوبهای سالمندی قرار داشته باشد؛ لذا فاکتورهایی وجود دارد که در برنامهریزی تورهای گردشگری سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد؛ به گونهای که عمدتا تورهای سالمندان با قطار انجام میشود. به عبارتی اصطلاح گردشگری آرام(Slow Tourism) به عنوان یکی از الزامات گردشگری این قشر مورد توجه قرار دارد.
جواهرزاده خاطرنشان کرد: همچنین در گردشگری سالمندان امنیت، آرامش و مناسب بودن محل اقامت و الزامات گردشگری سلامت از اهمیت ویژهای برخوردار است. به علاوه گاهی این نیاز وجود دارد که ابزاری مانند ویلچر، عصا و… نیز در تورها مهیا باشد. معمولا در تورهای سالمندان پزشک و پرستار نیز حضور دارند تا لیست داروهای مسافران سالمند را چک و یا برخی بیماریها یا سوابق بیماری گردشگران را بررسی کنند تا نهایتا بین این ۲ گروه یک تعامل نهایی و حداکثری ایجاد شود.
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران با اشاره به فواید گردشگری سالمند بیان کرد: گردشگری سالمندان فواید فراوانی به همراه دارد که از جمله آن میتوان به بهبود حس ناتوانی، ایجاد احساس رفاه و تعلق خاطر و نیز امید به زندگی در سالمندان اشاره کرد که علاوه بر سلامت جسمی سلامت روان آنها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
جواهرزاده گفت: بر اساس آمار مشخص میشود که هزینهکرد سفرهای سالمندی بالاتر است. همچنین معمولا میانگین درآمد سالمندان نسبت به جوانترها بیشتر بوده و به نوعی از توان مالی بیشتری برخوردار هستند. در حال حاضر سازمانهای گردشگری در دنیا برنامهریزیهایی در دستور کار خود قرار میدهند که بر مبنای آن طرح اختصاصی شهروندان سالمند تدارک دیده شده و به واسطه آن فرصت سفر برای این قشر فراهم میشود؛ در واقع بخشی از هزینههای این سفرها به وسیله یارانه و از طریق دولتها تامین میشود چرا که آنها معتقدند اگر سالمندان سفر کنند، از ناهنجاریهای اجتماعی و پزشکی زیادی پیشگیری میشود؛ لذا هزینههایی که صرف دارو و درمان میشود را به سمت هزینههای سفر هدایت کرده تا به نوعی به سطح هزینهکردها کاهش یابد.
وی ادامه داد: بنابراین با توجه به رشد جمعیت سالمند در کشور لازم است با کمک دستگاههای دولتی صندوقهای بازنشستگی و سازمانها فعالیتهای گردشگری سالمندان توسعه یابد و اقتصاد این نوع از گردشگری که میتواند بسیار مولد باشد، ارتقا یافته تا از این طریق به اقتصاد کشور کمک شود.
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران افزود: بهترین انواع گردشگری سالمند طبیعت و طبیعتگردی است زیرا فواید طبیعتگردی برای تمام اقشار جامعه و مخصوصا سالمندان ثابت شده است. در اغلب خانوادهها به دلیل مشغلههای زندگی امکان رسیدگی به نیازها و دغدغههای گردشگری برای افراد سالمند وجود ندارد. از این رو اغلب آنها در تورهای گردشگری، به ویژه اکوتوریسم(طبیعتگردی)، ویژه سالمندان نامنویسی میکنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.