افزایش رفتوآمد قطار به خواف بر رشد آمار گردشگران تاثیر بسزایی دارد
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خواف از رشد چشمگیر آمار گردشگران این شهرستان در فصل پاییز خبر داد و گفت: اگر بسترهایی مثل افزایش ترددها و دسترسی ریلی یا معرفی شهرستان خواف فراهم شود، بدون شک تعداد گردشگران این شهرستان بسیار بیشتر خواهد شد و شاهد رونق بیشتر گردشگری خواف خواهیم بود.
محمود باعقیده در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: نسبت به ۲ سال گذشته که جامعه درگیر کرونا بود، با انجام واکسیناسیون گردشگری خواف شاهد افزایش ۳۰ درصدی گردشگران و مسافران بوده است.
وی ادامه داد: در سه ماه پاییز مسافرانی که وارد شهرستان خواف میشدند، به طور میانگین حداقل ۲ شب در این شهر ماندگاری داشتند. همچنین حدود ۶۰ درصد از مسافران خواف گردشگران خارج استان خراسان بودهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف درباره اقامتگاههای این شهرستان بیان کرد: در خواف فقط اقامتگاه بومگردی موجود است و هر مکان اقامتی که فعال است، بومگردی بهشمار میآید. فعلا ۱۱ اقامتگاه بومگردی در شهرستان مجوز فعالیت گرفته اما از این تعداد تنها ۶ مورد فعال است و بقیه یا غیرفعال و یا نیمهفعال مانده است.
باعقیده افزود: برای توسعه گردشگری در این شهرستان در ابتدا زیرساختهای گردشگری، مجتمعهای خدماتی، سرویسهای بهداشتی بین راهی باید توسعه پیدا کند. موضوع دوم که مهمتر هم هست، اینکه لازم است ظرفیتهای گردشگری این شهرستان معرفی شود. در حال حاضر بسیاری از آثار و جاذبههای خواف معرفی نشده است. گردشگرپذیر بودن شهرستان خواف در گرو معرفی این شهرستان است چرا که هر چه بیشتر این شهرستان معرفی شود، درصد گردشگرپذیر بودن آن نیز بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمام دستگاهها به نوعی در معرفی شهرستان خواف دخیل است، عنوان کرد: به طور مثال دستگاههای مرتبط با حمل و نقل، دستگاههای متولی راهآهن و فرودگاه، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری و تمام سازمانهای موجود در توسعه گردشگری تاثیر دارد چرا که کار به صورت تیمی است و تمام سازمانها برای انجام آن موثرند.
باعقیده خاطرنشان کرد: در همین راستا اداره میراث فرهنگی شهرستان به معرفی این خواف در فضای مجازی و سایر اقدامات معمول پرداخته که این اقدامات در حد توان این سازمان بوده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف گفت: از طرفی هم باید بیشتر جاذبههای تاریخی مرمت و قابل بازدید شود. با این حال باید بیش از همه بر توسعه زیرساختهای گردشگری، معرفی، مرمت و احیای بناهای موجود کار کرد.
وی به وضعیت گردشگری در سالهای پیش از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: بعد از سالهای ۹۴ و ۹۵ گردشگری خواف خصوصا حضور گردشگران خارجی به صورت انفجاری و به شکل قابل توجهی رشد کرد، به طوری که بعد از مشهد بیشترین اقامت گردشگران خارجی مربوط به شهرستان خواف بود.
باعقیده ادامه داد: تا مدتی که قطار به مقصد خواف به صورت روز در میان در رفت و آمد بود، اوضاع گردشگری هم بسیار خوب شده بود اما اکنون این قطار چهار روز در میان به خواف میآید. در واقع همین موضوع در کنار شیوع کرونا موجب کاهش تعداد گردشگر به شهرستان شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف بیان کرد: متاسفانه همچنان قطار مزبور به همان صورت چهار روز در میان به خواف سفر میکند. البته نماینده و فرماندار شهرستان اقداماتی برای اصلاح این وضعیت انجام دادهاند ولی این اقدامات هنوز به نتیجه نرسیده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.