۳۰ درصد درآمد سالیانه تاسیسات گردشگری همدان به صفر رسید

مدیرکل میراث و گردشگری استان همدان با تاکید برآنکه هیچ مسافری را در تاسیسات گردشگری استان پذیرش نمی‌کنند، گفت: ضریب اقامت هتل‌های استان کمتر از یک درصد است این درحالی است که ۳۰ درصد درآمد سالیانه تاسیستان گردشگری در نوروز کسب می‌شد که اکنون به صفر رسیده.

به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها با آغاز تعطیلات نوروزی در روزهای کرونایی با وجود تاکیدات مسئولان مبنی بر ماندن در خانه و سفر نکردن، برخی از افراد بار سفر بسته‌اند و راهی جاده شده‌اند. هرچند به گفته مسئولان گردشگری کشور، طبق اطلاعات دریافت شده از دوربین‌های ثبت پلاک خودرو‌های وزارت راه‌ و شهرسازی میزان سفرهای دومین روز از فروردین نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۹ درصد کاهش و در مقایسه با مدت تجمیعی ۲۵ اسفند تا اول فروردین ۵۱ درصد کاهش داشته است، اما همچنان این سفرها ادامه دارد.

برخی مسئولان نیز با استناد به میزان اینترنت مصرفی عنوان کردند که نوروز امسال، حدود یک میلیون نفر از تهران خارج شده‌اند و قم نیز حدود ۴۰ هزارنفر خروجی داشته است. البته هرمزگان، یزد و بوشهر هم می‌توان به این لیست اضافه کرد. در این میان همدان بیشترین جذب را داشته و بعد از آن مسافران راهی لرستان، چهارمحال و کرمانشاه شده‌اند.

علی مالمیر (مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان) با تاکید برآنکه در سطح استان شاهد آن هستیم که بیش از نیمی از هتل‌ها خود خواسته تعطیل کرده‌اند به ایلنا گفت: تعدادی از هتل‌ها به دلیل نبود مسافر باز بودنشان مقرون به صرفه نیست از این رو خودخواسته تعطیل کردند. هتل‌هایی که باز هستند نیز با ضریبی کمتر از یک درصد فعال هستند و تقریبا می‌توان گفت در تمام این هتل‌ها به اندازه انگشتان دو دست مسافر حضور ندارد. این افراد نیز در واقع مسافر نوروزی نیستند و بر اساس ضرورت در هتل‌ها اقامت دارند. درواقع می‌توان گفت، مسافری در اماکن اقامتی نداریم.

او خاطرنشان کرد: نیمی از هتل‌ها تعطیل کردند و نیمی دیگر به دلیل ضرورت‌هایی که ممکن است پیش بیاید بازهستند، اما مسافر ندارند و مسافر پذیرش نمی‌کنند. به‌طور مثال در یکی از هتل‌ها با ۱۲۳ اتاق فقط یک نفر مسافر اقامت دارد. این درحالی است که در نوروز سال گذشته قبل از وقوع سیل و بارندگی، ضریب اشغال هتل‌های همدان ۸۵ تا ۱۰۰ درصد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: باتوجه به آنکه تمام اماکن تاریخی و موزه‌ها، مراکز تفریحی و گردشگری و حتا غار علیصدر نیز تعطیل هستند، هیچ مسافری در این مراکز حضور ندارند و در عین حال از پذیرش مسافر معذوریم. قبل از عید نیز بارها اعلام کردیم که مسافران برنامه سفر به همدان تدارک نبینند و هم اکنون نیز در تاسیسات گردشگری مسافر نداریم.

به گفته مالمیر، تمام مهمانسراهای دولتی و کمپ‌ها تعطیل هستند البته ممکن است افرادی برای حضور در خانه بستگان و اقوام خود به همدان سفر کرده باشند و در خانه‌ها اسکان داده شده‌باشند.

با این وجود او احتمال حضور ۱۰۰ هزار نفر را در همدان رد کرد و گفت: در سال‌های موفق همدان در حوزه گردشگری با فعال شدن تمام ظرفیت اقامتی استان اعم از مهمانسراهای دولتی، آموزش و پرورش و… در کل ۲۰ روز تعطیلات نوروز، تعداد گردشگران همدان به حدود ۲۰۰ هزار نفر شب می‌رسید، چگونه است که اکنون عنوان می‌شود ۱۰ درصد جمعیت یک میلیونی که از تهران خارج شده‌اند به همدان سفر کرده‌اند؟ اگر بررسی انجام دهیم نهایت ظرفیت اقامتی استان چهار هزار و سی تخت است و چنین ظرفیتی برای اقامت در استان وجود ندارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در ادامه به خسارت‌های وارده به تاسیسات گردشگری استان بر اثر کنسلی سفرها به واسطه شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: خسارت‌های وارده را می‌توان از دو بعد مورد بررسی قرار داد. نخست آنکه بسیاری از تورها و رزرو اتاق‌ها کنسل شد و تاسیسات گردشگری ناچار شدند پول مسافران را بازگردانند. از دیگر سو نباید فراموش کرد که تاسیسات گردشگری استان همدان ۳۰ درصد درآمد سالیانه خودرا در ایام نوروز کسب می‌‌کردند که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و لغو سفرها، این درآمد صفر شده است. البته نوروز ۹۸ نیز به دلیل بحران سیل و بارندگی میزان مسافران نوروزی به یک سوم رسیده بود که خسارت زیادی به تاسیسات گردشگری وارد کرد.

مالمیر همچنی از کنترل خانه مسافرها و واحدهای اقامتی غیرمجاز در سطح استان همدان خبر داد و گفت: طی روزهای گذشته به بررسی خانه‌های استیجاری و واحدهای غیرمجاز پرداختیم و از ۱۲۰ مورد بازدید شاهد آن بودیم که حدود ۱۰ مورد اقدام به پذیرش مسافر کرده بودند که آنها را پلمپ کردیم. این روزها خانه مسافرهای مجاز استان همدان تعطیل هستند و مسافر نمی‌پذیرند.

منبع:ایلنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *