تاثیر شیوع ویروس کرونا بر صنعت گردشگری

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه اتفاقاتی نظیر کرونا یا سونامی‌ها، آسیب‌های بسیار جدی بر پیکره گردشگری و اقتصادی وارد می‌کنند، گفت: آمادگی لازم در استان وجود دارد تا از ظرفیت هتل‌ها برای پشتیبانی از بیمارستان‌ها استفاده کنیم.

حمیدرضا آذرپور در گفتگویی اظهار کرد: با توجه به وسعت کم گیلان و وجود اندوخته‌های تاریخی و گردشگری بسیار، هر ساله مقصد گردشگران بسیاری از داخل و خارج کشور است، به عنوان مثال یکی از دست‌یافته‌های میراث فرهنگی نظیر غار دربند رشی مربوط به ۲۳۰ هزار میلیون سال قبل است که این یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد گیلان است.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی گیلان افزود: گیلان دارای ۱۰۷۰ اثر ثبت شده ملی و ۲۰۰۰ اثر در فهرست ثبت است، همچنین ۲۰ هزار هنرمند صنایع دستی فعال داریم که در حوزه صنایع دستی آثار خود را در بازارهای داخل و خارجی ارائه می‌کنند.

وی با بیان اینکه به طور میانگین در استان از هر ۱۳ شغل، یک شغل در حوزه گردشگری است، ادامه داد: در حال حاضر ۲۲۹۵ واحد اقامتی با حدود ۳۲۲۰۰ تخت در استان داریم که ۱۱۵۰۰ نفر بصورت مستقیم در این مجموعه‌ها شاغل هستند شامل ۶۰ درصد آقا و ۴۰درصد خانم می‌باشد.

آذپور در خصوص تاثیر شیوع ویروس کرونا بر فعالیت واحدهای اقامتی و پذیرایی، گفت: از روزی که بحث آغاز شیوع کرونا در استان و کشور مطرح شد، مدیریت جامع هتلداران استان و دیگر تاسیسات مرتبط به صورت خودجوش اقدام به تعطیلی واحدهای‌شان کردند، بلافاصله تمامی پروتکل‌های گردشگری و ضدعفونی را با نظارت میراث فرهنگی و دانشگاه علوم پزشکی در پی ابلاغیه دبیرخانه ستاد مبارزه با کرونا در حوزه‌های مختلف اجرا شد و از طریق بهداشت و درمان توانستیم شرایطی را فراهم کنیم که از موسسات معتبر مواد ضدعفونی‌کننده و شوینده تهیه و در واحدها به کار گرفته شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی گیلان بیان کرد: بعضی از استان‌ها مثل استان ما به این نکته اشاره کرده‌اند که مهمانسرا، خانه مسافرها و مراکزی از این قبیل منع پذیرش مسافر دارند و اسمی از هتل‌ها نبردند چون هتل‌ها دارای استاندارد خاصی هستند و هیچوقت در خصوص رعایت نکات بهداشتی کوتاهی نمی‌کنند و پس از شیوع ویروس کرونا خودجوش در اولین گام همه مراسم‌ها و جشن ها را کنسل کردند.

وی اضافه کرد: مواردی داریم که فقط سفر و گرشگری نیست بلکه برخی برای تجارت، انجام امور کاری و قضایی یا سرکشی به بیمار و دیگر امور مهمی نظیر این، به استان مراجعه می‌کنند که سعی شده شرایطی برای این افراد فراهم شود تا به صورت ویژه از امکانات استفاده کنند.

آذرپور گفت: جای تشکر دارد با هماهنگی‌های انجام شده با جامع هتلداران استان، نیروی انتظامی و همچنین با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شرایطی فراهم کنیم تا پزشک مستقر در هتل‌ها برای ایام نوروز داشته باشیم که اگر مهمانی خواست وارد مجموعه شود ضمن انجام معاینه با خیال راحت و بدون مشکل و استرس اقامت داشته باشد.

وی در خصوص تاثیر شیوع کرونا بر اقتصاد گردشگری، تصریح کرد: تاکنون هر سال در ایام نوروز ما ۵ میلیون اقامت را در واحدهای رسمی ثبت کرده‌ایم، که با احتساب برآورد هزینه برای هر فرد بطور میانگین حدود ۳۳۰ هزار تومان می‌شود که درآمدی حدود ۱۵ میلیارد تومان می‌شود، در طول امسال فقط ۵۰ میلیون اقامت را در واحدهای اقامتی و گردشگری و بومگردی ثبت کردیم که اگر در سال دیگر این اتفاق نیفتد، آسیب بزرگی به صنعت گردشگری استان وارد می‌شود.

معاون گردشگری گیلان بیان کرد: علاوه‌بر واحدهای اقامتی، دفاتر خدمات مسافرتی ما به عنوان حلقه‌های اصلی صنعت گرشگری هستند که در پی شیوع کرونا و کنسل شدن تورهای گردشگری، بسیار متضرر خواهند شد که وزارت گردشگری برای همه این عزیزان تدابیری را اندیشیده است که یکی از اقدامات معرفی سامانه الکترونیکی  myst.mcth.ir است که به تمام تشکل‌ها و تاسیسات گردشگری  دارای پروانه از وزارت صنایع دستی و گردشگری ابلاغ شده و افراد می‌توانند با مراجعه به این سامانه مستندات و مکاتباتی که در این خصوص برنامه ریزی کرده بودند بارگذاری کنند، علاوه‌بر این همکاران پر تلاش من در حوزه معاونت گردشگری استان نسبت به تهیه پیش‌نویس لازم اقدام کرده‌اند تا برای تاسیساتی گردشگری که از تسهیلات استفاده کرده‌اند از استمحال برخوردار شوند و از ادارات دارایی و بیمه، آب و برق و … فرصت بگیرند و به نوعی به صنعت گردشگری کمک شود.

آذرپور تصریح کرد: اتفاقاتی نظیر کرونا یا سونامی‌ها که در سایر نقاط هم نفوذ کرده، آسیب‌های بسیار جدی بر پیکره گردشگری و اقتصادی وارد می‌کنند که مختص ایران نیست و در همه جا اتفاق می‌افتد و دولت‌ها در راستای حمایت از این قشر زحمتکش معمولا تسهیلاتی را در نظر می‌گیرند و از طریق مبادی ذیربط اقدام می‌شود.

وی با اشاره به اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و دوره‌های آموزشی مختلف، گفت: با همکاری اداره اماکن نیروی انتظامی و مراکز بهداشت همواره برای صدور مجوز پروانه فعالیت، دوره‌های آموزشی ویژه مدیران و کارکنان مراکز اقامتی و پذیرایی برگزار می‌شود، همچنین پروتکل‌های سازمان گردشگری در خصوص موارد ایمنی و بهداشتی عینا لحظه به لحظه در اختیار واحدها قرار می‌گیرد.

معاون گردشگری گیلان با بیان اینکه با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی از مبادی و مراکز مجاز، نسبت به تهیه لوازم ضدعفونی کننده و شوینده برای تاسیسات اقامتی و گردشگری تهیه شد، خاطرنشان کرد: تمامی موارد قانونی و بهداشتی در مبادی ورودی استان طبق مصوبات مدیریت بحران درج می‌شود، علاوه بر این افرادی هستند که در مناطق ساحلی داری منزل شخصی هستند که قطعا همکاران ما در صورت اطلاع و شناسایی موارد لازم بهداشتی را به آنان تاکید می‌کنند.

وی با بیان اینکه ۹۹ درصد واحدهای پذیرایی و ۹۵ درصد مراکز اقامتی استان تعطیل هستند، گفت: تعدادی از واحدها با هماهنگی فرماندار و دادستان هر شهرستان برای اسکان ضروری آماده هستند، حتی آمادگی لازم در استان وجود دارد تا از ظرفیت هتل‌ها برای پشتیبانی از بیمارستان‌ها استفاده کنیم تا صنعت گردشگری هم سهمی در سلامت جامعه و درمان داشته باشد.

آذرپور با بیان اینکه  ورود هر گردشگر می‌تواند شغل ثابت در استان ایجاد کند، تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود برای پیشگیری از شیوع کرونا با هماهنگی صورت گرفته تمامی موزه‌ها و مراکز میراثی استان تا اعلام وضعیت عادی تعطیل هستند و از ورود هرگونه بازدیدکننده در این مراکز جلوگیری می‌شود.

معاون گردشگردی اداره‌کل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه در بحث گردشگری سلامت سه وزارتخانه بهداشت، امور خارجه و گردشگری زیر نظر وزارت کشور مباحث لازم را پیگیر می‌کنند، تصریح کرد: ویرس کرونا شوخی با کسی ندارد، عده‌ای بیوترورسیم را مطرح می‌کنند لذا برای تامین سلامت جامعه و گردشگران میراث فرهنگی با همکاری سایر دستگاه‌ها اقدامات و کنترل‌های لازم را اجرا می‌کند.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *