مازندران

ایجاد گردشگری کشاورزی در مازندران در دستور کار قرار دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران گفت: این استان با وجود اینکه از طبیعت‌هایی نظیر آبندان، مزارع برنج، باغات مرکبات و غیره برخوردار بوده تاکید ما بر این است که گردشگری کشاورزی در مازندران تحقق پیدا کند که به صورت مشترک می‌تواند بین جهاد کشاورزی و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان قرار بگیرد و از این جهت ایجاد گردشگری کشاورزی برای گردشگران داخلی و خارجی منحصر به فرد واقع شود.

حسن خیریان پور در جلسه بررسی محورها، پروژه‌ها و برنامه‌های عملیاتی “برنامه جهش تولید در بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی” که روز گذشته سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ما در اداره کا میراث برگزار شد، اظهار کرد: تقریبا ۳ بخش محوری و عمده در توسعه استان مد نظر داریم که این بخش‌ها شامل محور توسعه کشاورزی، صنعت و معدن و تجارت و محور توسعه گردشگری و صنایع دستی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در توسعه گردشگری و صنایع دستی این استان ظرفیت های بالفعل و بالقوه متعددی وجود دارد، تصریح کرد: اگر این ظرفیت ها  احصا شوند می توانند یک جهش مناسبی را در زمینه توسعه گردشگری استان ایجاد کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران با بیان اینکه  طبق فرمایش مقام معظم رهبری استان مازندران ۲ موهبت بزرگ الهی مثل جنگل و دریا دارد، تاکید کرد: در حد فاصل دریا و جنگل  دشت بسیار حاصل خیز، رودخانه ها و انهار متعددی وجود دارند که هر کدام از آن ها می تواند مصادیقی ازتوسعه گردشگری را به خود اختصاص دهند.

۱۶۵ اسکله گردشگری دریایی در مازندران جانمایی شده است

خیریان پور ادامه داد: در حوزه گردشگری دریا همانطوری که استاندار محترم هم تاکید ویژه ای بر آن داشتند در پیشنهاد اول ۱۴۳ اسکله بوده اما این تعداد به ۱۶۵ اسکله دریایی در استان جانمایی شده است.

وی با اشاره به اینکه  اسکله های گردشگری مازندران می توانند  چند منظوره باشند، گفت:  یکی از پروژه های مهمی که بتوانیم در  گردشگری دریایی تعریف کنیم باید در سال ۹۹ بر آن متمرکز شویم  و مصادیق توسعه آن را مشخص کنیم تا به نتیجه برسد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران با بیان اینکه استان مازندران در حوزه گردشگری جنگل جذاب ترین و بدیع ترین طبیعت و زیبایی ها را دارد، عنوان کرد: گردشگری طبیعت گردی باید در سال ۹۹ در محور کارمان قرار گیرد  و حداکثر ظرفیت را دراین مورد استفاده کنیم.

خیریان پور با اشاره به اینکه تقریبا ۸۰۰ آبندان در سطح استان داریم، گفت: این آبندان ها می توانند کارکرد ۳ منظوره داشته باشند و این کارکرد شامل کشاورزی، گردشگری و حفظ محیط زیست بوده  که از این جهت با تاکید استاندار مازندران احیا و لایروبی آن ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه استان مازندران در بحث صنایع دستی هم تنوع زیادی دارد، تصریح کرد: زیبا ترین و هنرمندانه ترین محصولات صنایع دستی در این استان تولید می شود که باید بر اساس استاندارد روز دنیا و با بسته بندی مناسب  صادرات آن را فراهم کنیم.

بروکراسی اداری در اعطای مجوز حوزه‌های گردشگری تقلیل شود

خیریان پور با اشاره به اینکه بروکراسی اداری باید در راستای اعطای مجوز صنایع دستی و گردشگری تقلیل شود، تاکید کرد: اگر فردی در این استان بخواهد اقداماتی برای حوزه گردشگری در نظر داشته باشد باید اعطای مجوز آن ها به سرعت انجام شود.

وی با بیان اینکه یکی از ظرفیت هایی که در سطح استان در حال شکل گیری و ایجاد بوده بحث هلدینگ ثروت آفرینی بوده است، عنوان کرد: این امر با ابتکار آقای استاندار شکل گرفته و مراحل اجرایی آن انجام شده است که باید از این  ظرفیت هم به خوبی استفاده کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران با اشاره به اینکه شرکت های مربوط به گردشگری استان باید فعال شوند، خاطرنشان کرد: ما با تعداد زیادی از کشورهای حوزه گردشگری تفاهم نامه ای امضا کردیم که باید یک بازنگری در این تفاهم نامه انجام شود و به مرحله عملیاتی برسد بنابراین این پروژه ها در سال جهش تولید به همکاری دستگاه های اجرایی نیاز دارد.

رشد قابل ملاحظه شاخص‌های گردشگری در سال ۹۸

مفید غلامی راد رئیس سازمان برنامه ریزی مازندران در ادامه این نشست با بیان اینکه شاخص های میراث فرهنگی در بعضی از حوزه رشد خوبی داشته است، گفت:  شاخص های عمده بازار کار گردشگری استان طبق آخرین آمار سال ۹۸ در بخش خدمات بالای ۵۰ درصد  بوده است.

وی تغییرات شاخص رشد میراث فرهنگی و صنایع دستی  سال ۹۷ را نسبت به سال ۹۸ چنین عنوان کرد و افزود: تعداد آثارمیراث ناملموس از ۹  به ۱۸ آثار، تعداد آثار غیر منقول فرهنگی تاریخی از ۲۵  به ۳۵ آثار، بناهای مرمت شده از ۲۵ به ۳۵ افزایش یافت و تعداد گردشگران داخلی نیز از ۵۸ میلیون نفر به ۷۵ میلیون نفر رسیده است.

رئیس سازمان برنامه ریزی مازندران ادامه داد: تعداد مراکز اقامتی اعم از هتل، هتل آپارتمان، متل، مهمانپذیر، خانه مسافر، اقامتگاه های بوم گردی و سنتی در طی یکسال از ۱۹۸۲مراکز اقامتی به ۳۲۴۷ مراکز اقامتی افزایش یافت.

غلامی راد با اشاره به اینکه تعداد هتل های ۴ و ۵ ستاره مازندران از ۸ باب به ۹ باب  افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: تعداد تخت های اقامتی از شصت وچهار هزار و ۱۶۴ تخت به هفتاد و هشت هزار و ۴۵۳  تخت رسیده است.

وی با بیان اینکه تعداد گردشگران مقیم خارجی در مازندران از ۸۶ هزار نفر به ۱۰۶ هزار نفر رسیده است، افزود: درآمد حاصل از گردشگران ورودی به مازندران از ۱۲۹ میلیون دلار به ۱۶۰ میلیون دلار رسیده است.

اقامتگاه های دولتی مانعی برای توسعه گردشگری مازندران

رئیس سازمان برنامه ریزی مازندران با اشاره به اینکه بزرگترین مانع برای توسعه گردشگری استان اقامتگاه های دولتی است، گفت: سند راهبردی توسعه گردشگری مازندران واگذاری اقامتگاه های دولتی به  ظرفیت های بخش خصوصی تاکید شده است.

توسعه صنعت گردشگری استان به مساعدت بیشتر دستگاه های اجرایی نیاز دارد

سیف الله فرزانه مدیر کل میراث فرهنگی،  صنایع دستی و گردشگری مازندران در ادامه این جلسه با بیان اینکه توسعه صنعت گردشگری استان به مساعدت بیشتر دستگاه های اجرایی نیاز دارد، اظهار کرد: اعتقادم بر این است که فقط پروژه بوم گردی و اسکله دریایی نمی تواند چاره ساز بسیاری از مشکلات باشد.

وی  با اشاره به اینکه ماهیت و هویت استان مازندران تاریخی، میراثی و صنایع دستی بوده است، یادآور شد: ما باید بپذیریم که محور توسعه  صنعت گردشگری استان در سال  جهش تولید نیاز به  مساعدت و همکاری بیشتر با دستگاه های اجرایی دارد.

منبع:ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *