کیش

پرورش مروارید در کیش به توسعه گردشگری می‌انجامد

رئیس اداره شیلات کیش، از ظرفیت اداره شیلات و جزیره کیش در تمامی حوزه‌ها، برای توسعه گردشگری خبر داد و گفت: پرورش صدف مروارید در کیش از ظرفیت‌های جدید گردشگری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، موسی احمدی امشب در جمع تعدادی از خبرنگاران، طرح‌های شیلاتی از قبیل پرورش مروارید و صدف را از مهم‌ترین فعالیت‌های قابل برنامه‌ریزی عنوان کرد و اظهار داشت: پرورش مروارید در گذشته از اصلی‌ترین فعالیت‌های مردم بومی کیش بوده که با گذر زمان به دست فراموشی سپرده شده است.

احمدی، بومیان را ذخایر ارزشمند جزیره عنوان کرد و ادامه داد: پیش‌تر در کیش تعداد 50 شناور فاقد بیمه و مجوز صید مشغول به فعالیت بودند که اکنون در حال دریافت مجوزهای لازم برای فعالیت این تعداد هستیم تا با دریافت مجوزهای لازم به فعالیت و امرار معاش بپردازند.

وی با بیان اینکه، صیادان نباید در مناطق و ذخایری که زیستگاه گونه‌های نادر هستند، اقدام به صید کنند، گفت: در صورت تصمیم برای صدور مجوز جدید، باید اسکله‌های جدیدی ایجاد کنیم و به تفکیک و فاصله شناورهای مختلف توجه شود تا در صورت بروز عوامل طبیعی مثل طوفان، کمترین آسیب و زیان ممکن را ببینند.

رئیس شیلات کیش، صید کارکنان این حوزه را به مقدار نیاز روزانه، عنوان و تصریح کرد: ماهی، ماده سریع‌الفسادی است و از آنجا که ما ظرفیت صید و صادرات ماهی و ارزآوری را داریم به علت عدم وجود امکانات کافی، از این امکان باز مانده‌ایم و نه تنها ارزآوری نداریم بلکه مشاهده می‌کنیم که صیادان از لحاظ اقتصادی در طبقه ضعیفی قرار دارند و حل این معضل، همت سازمان منطقه آزاد کیش را می‌طلبد تا حداقل دغدغه مسکن را از آنها دور کند.

رئیس اداره شیلات کیش، درخواست دریافت سوخت یارانه‌ای، مدت‌ها پیش ارائه شد و شیلات کیش اولین منطقه‌ در کشور است که با همیاری سازمان شیلات استان و ایران، سوخت یارانه‌ای را در اختیار دارد و حدود شش ماه هست که با این تعرفه، مشغول به فعالیت هستند.

احمدی، پیگیری‌های یگان حفاظت شیلات را ارزشمند و حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: جمع‌آوری تورهایی که به محیط زیست آسیب می‌زند و در مجموع حفاظت و امنیت دریا، از عواملی است که با تشکیل یگان حفاظتی در اداره شیلات در کنار دریابانی به هدف برسد.

وی افزود: تجهیزات این حوزه و نیروی انسانی آماده می‌باشد و تنها مشکلی که وجود دارد منزل سازمانی است تا این افراد کار خود را شروع کنند.

احمدی برداشت تورهای اطراف جزیره را از دیگر عواملی عنوان کرد که در حوزه دریای کیش، حائز اهمیت عنوان و تصریح کرد: برای بعضی ماهی‌ها مانند تن، تنها راه صید، تور می‌باشد اما باید به نوعی تهیه و تعبیه شود که تنها صیاد گوشت باشند و آسیبی به مرجان‌ها نزنند.

احمدی با اشاره آتش‌سوزی سال گذشته در اسکله، گفت: جز در موردی که خود شناور، مشکلاتی داشته است، بقیه شناورها حق بیمه خود را دریافت کرده‌اند.

وی، با تاکید بر اینکه میزان صید و عرضه ماهی، به هر میزان و با توجه به تقاضای بازار قابل ارائه می‌باشد، آمار کلی صید ماهی را ماهانه و در هر سفر 21روزه حدود 550تن  برای شناورهای لنج عنوان کرد و گفت: تمام بازار تقاضای کیش تامین و باقی صید به سرزمین اصلی و کشورهای حوزه خلیج‌فارس می‌رود.

این مقام مسئول نظارت بر صید و فروش ماهی را از دیگر مسئولیت‌های شیلات عنوان کرد و افزود: در تابستان به دلیل احتمال بروز حساسیت‌های احتمالی، اجازه عرضه ماهی زرده را در بازار نمی‌دهیم.

احمدی خاطرنشان کرد: در جزیره هندورابی، امکان سرمایه‌گذاری در حوزه “ماهی در قفس” وجود دارد و این امر علاوه بر اشتغال‌زایی، هم برای وسعت صید و هم گسترش گردشگری صید، می‌تواند بسیار راهگشا باشد، چنانکه دنیا نیز به همین سمت رفته است.

رئیس اداره شیلات کیش با اشاره به ورود بعضی ماهی‌های یخ‌زده و درجه سه که بیشتر اوقات از چشم ناظرین دور می‌ماند، و با ابراز علاقه‌مندی به تعدیل‌سازی قیمت ماهی، گفت: از مرحله صیادی تا عرضه، ماهی در سه مرحله از جمله یزداف، دست‌به‌دست می‌شود و این عامل در کنار میزان تقاضا می‌تواند عامل گرانی باشد که درصورت ورود تعاونی صیادان و در اختیار گذاشتن غرفه، می‌‌تواند منجر به ارائه ماهی سالم و تازه و همچنین کاهش و ثابت‌ماندن قیمت‌ها در بازار ماهی در پی عرضه مستقیم ماهی شود.

600 خانوار تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و سر سفره شیلات جزیره هستند، که برای تامین بیمه تکمیلی آنها و همچنین ساختمان و تجهیزات اداری، همکاری نهادهایی مثل سازمان منطقه آزاد کیش، لازم می‌نماید.

منبع:تسنیم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *