خراسان جنوبی ،دارای ظرفیتهای بی شمار در حوزه گردشگری
خراسان جنوبی ، ظرفیتی بی بدیل در گردشگری دارد، هر گوشه اش را که بنگری اثری تاریخی یا طبیعی میبینی اما نوع نگاه سطحی به این حوزه باعث شده تا آن چنان که باید اقتصاد گردشگری در استان پا نگیرد.
خراسان جنوبی، ظرفیتهای بی شماری در حوزه گردشگری دارد، از باغهای تاریخی تا صنایع دستیاش که کسب و پیشه روستاییانش است و برخی حتی جهانی شده، اما با این همه سهم ناچیزی از درآمد و اقتصاد استان دارد، سهمی که با وجود این پتانسیل بسیار کوچک است.
به گزارش ایسنا، با اندکی توجه به حوزه گردشگری استان میتوان خراسان جنوبی را در ردیف استانهای پردرآمد در این حوزه قرار داد؛ همانگونه که وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفر دیماه ۹۸ به خراسان جنوبی اذعان داشت: از ظرفیتهای گردشگری این استان شگفتزده شده است.
این ظرفیتها هدیه طبیعتند به ما، تنها باید به خوبی از آن بهره برد. بهرهای که خراسان جنوبی را به یکی از قطبهای گردشگری تبدیل خواهد کرد.
فعالیت 30 پروژه سرمایهگذاری گردشگری
حسن رمضانی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی به ایسنا گفت: عملیات اجرایی ۳۰ پروژه سرمایهگذاری در یک سال اخیر (از هفته گردشگری سال گذشته تاکنون) در استان انجام شد.
وی افزود: بیشترین نوع پروژههای سرمایهگذاری استان اقامتگاههای بوم گردی و سپس سفره خانه سنتی و مجتمع گردشگری است.
وی بیان کرد: در سال گذشته 18 اقامتگاه بوم گردی و دو دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری افتتاح شد و همچنین سه سفره خانه سنتی و یک مجتمع گردشگری به بهره برداری رسید.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی اظهار کرد: 40 پروژه تامین زیرساختهای مورد نیاز تاسیسات گردشگری و مناطق روستایی گردشگری استان نیز در یک سال اخیر انجام شده که این پروژهها شامل برق رسانی مجتمع منظریه، برق رسانی منطقه گردشگری گواب خوسف، برق رسانی دق اکبرآباد خوسف، تکمیل ساختمان کمپ کویر سه قلعه، زیرساختهای گردشگری آب گرم فردوس و … بوده است.
اعتباراتی برای رونق گردشگری
رمضانی ادامه داد: 75 میلیارد و 950 میلیون ریال تسهیلات مختلف (روستایی – عشاری، کمک فنی و اعتباری، صندوق امید و …) نیز به بخش گردشگری استان در این بازه زمانی پرداخت شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی بیان کرد: اعتبار تخصیص یافته به پروژه های بخش دولتی در این مدت نیز 31 میلیارد ریال (ملی و استانی) بوده است.
رمضانی گفت: دو دوره آموزشی توانمند سازی جوامع محلی و بلدهای محلی نیز در یک سال اخیر در استان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه 76 موافقت اصولی اولیه نیز در این بازه زمانی صادر شده است، تصریح کرد: یک میلیون و 242 هزار و 956 نفر، تعداد گردشگران داخلی استان (از هفته گردشگری سال گذشته تاکنون) است و همچنین طی این مدت، 378 گردشگر خارجی نیز وارد استان شدهاند.
با تقویت نگاه به حوزه گردشگری خراسان جنوبی، به پویایی آن کمک شود
حجتالاسلام مجید نصیرایی، نماینده قوه مقننه در شورای عالی گردشگری کشور، در جلسه هم اندیشی با فعالان بخش گردشگری، گردشگری را فرصتی مناسب برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی خواند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که مستکبرین عالم برای زیرسلطه بردن فرهنگ یک منطقه و اشاعه تفکر لیبرالی خود از قالب های آموزشی، سبک زندگی، غذا، موسیقی و بازی های رایانه ای و … استفاده میکنند ما هم باید برای ترویج فرهنگ ایمانی، دینی و انقلابی خود از همه ظرفیت ها، بهره برداری کنیم.
وی بیان کرد: یکی از این ظرفیتها، گردشگری و صنایع دستی است که به جهت ارتباطی که با فرهنگ ما دارد، میتواند بهترین کاربرد را در اشاعه اعتقادات ما داشته باشد.
نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به لحاظ اقتصادی نیز، با توجه به تحریمهای ظالمانه و کاهش ظرفیت فروش نفت و گاز کشور و مشکلات و تبعات ناشی از آن، گردشگری، جایگزین مناسبی برای جبران کاهش درآمدهای نفتی است.
نصیرایی با استناد به آیات و روایات تاکید کرد: گردشگری موضوعی چند بعدی است؛ نگاه تک بعدیِ صرفاً اقتصادی، اجتماعی یا فقط حفظ میراث فرهنگی، به توسعه گردشگری آسیب میرساند.
وی مهمترین راهکار برای اصلاح این نگاه را گفتمان منطقی عنوان و تصریح کرد: لازم است افراد تأثیرگذار در این زمینه، متولیان امر، تصمیم گیران، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، گردشگری و فرهنگی کنار هم بنشینند و با طرح دغدغه های خود، فرصت های جدیدی ایجاد نمایند و برای رفع مشکلات به چاره اندیشی بپردازند.
نقشه راه گردشگری تدوین شود
نماینده قوه مقننه در شورای عالی گردشگری کشور تصریح کرد: با توجه به ظرفیتهای بسیار ارزندهای که در استان داریم، لازم است با حضور و همفکری همه حوزههای مرتبط، نقشه راه جامعی در زمینه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی تدوین شود.
نصیرایی با بیان اینکه استان نوپای ما مقصد گردشگران داخلی و خارجی زیادی است، یادآور شد: با این وجود فرصتها و استعدادهای خراسان جنوبی، آن طور که باید و شاید معرفی نشده و مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با تأکید بر اقدامات مطلوبی که طی یکی دو سال گذشته در زمینه بهره برداری از پتانسیلهای استان انجام شده، گفت: این نگاههای خوب باید تقویت شوند تا حوزه گردشگری استان پویاتر گردد.
عضو مجمع نمایندگان استان گفت: با عنایت به توجه ویژه شخص استاندار و اقدامات خاصی که انجام میگیرد، خراسان جنوبی میتواند در زمینه گردشگری الگو و نمونهای برای همه کشور باشد.
وی با تقدیر از مدیریت جهادی و بی نظیر استاندار، اظهار کرد: اگر در شرایط فعلی و با استفاده از فرصت حضور ایشان، نمایندههای استان در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل مجامع آسیایی و رئیس بخش گردشگری اتاق بازرگانی، نتوانیم جهشی را در استان ایجاد کنیم، هیچ زمانی نخواهیم توانست توسعه کمی و کیفی را برای خراسان جنوبی رقم بزنیم.
وی افزود: استفاده از تجربیات استانهایی همچون فارس، کرمان، اصفهان و یزد که عقبه گردشگری غنی دارند و همچنین شناسایی آسیبهای موجود در همه زمینهها، باید مانع از تکرار مشکلات شده و ما را در رسیدن به هدف مان کمک کند.
عضو مجمع نمایندگان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ممکن است در این حوزه، نقصها و خلأهای قانونی هم وجود داشته باشد، بیان کرد: از فعالان گردشگری استان انتظار میرود این نواقص را پس از احصا و جمع بندی منعکس کنند تا در صحن مجلس شورای اسلامی طرح شده و برای آن تصمیم گیری شود.
آسیبهای کرونایی
نصیرایی به شرایط کرونایی کشور و تأثیر نامطلوب آن بر حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: دولت برای جبران آسیبهایی که سرمایه گذاران این حوزه از کرونا دیده اند، تسهیلاتی پرداخت کرده که سررسید شده است، اما سرمایه گذاران نتوانسته اند از فرصت بهار و تابستان برای درآمدزایی استفاده کنند. لذا باید تدابیری اندیشیده شود که این عزیزان زیر بار پرداخت اقساط تسهیلات، زمین گیر نشوند.
وی از برنامه مجمع نمایندگان خراسان جنوبی برای دعوت از اعضای هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به استان خبر داد و گفت: این حضور به منظور بازدید میدانی از جاذبههای گردشگری و طبیعی استان و همچنین معرفی فرصت ها و ظرفیت های استان صورت می گیرد.
وی بیان کرد: نمایندگان مجلس از فرصت حضور خود در ستاد امر به معروف و نهی از منکر به نفع گردشگری استان استفاده خواهند کرد.
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی، همه شهرستانهای استان را به لحاظ جاذبههای بی نظیر بسیار مستعد خواند و گفت: در غرب استان فرصتهای بسیار خاصی داریم که چنانچه مورد عنایت ویژه واقع شوند، میتوانند در توسعه استان تأثیر بسزایی داشته باشند.
نصیرایی، طبس را گل سرسبد گردشگری استان نامید و خاطرنشان کرد: مزیتهایی همچون نجوم، کویرنوردی، آثار تاریخی ماندگار و ذخایرمعدنی فراوان، از ظرفیتهای فراوانی هستند که در غرب استان وجود دارد و باید به طور خاص و ویژه مورد بهره برداری قرار گیرند.
وی با بیان اینکه وجود راه آهن و فرودگاه فعال طبس، در دسترسی گردشگران به جاذبههای استان بسیار مؤثر است، خاطرنشان کرد: باید با همت مدیران استان، توسعه زیرساختهای گردشگری در این منطقه و در کل استان شتاب بگیرد تا بیش از پیش شاهد رونق این صنعت در خراسان جنوبی باشیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.