خراسان جنوبی

بازدید از موزه‌های خراسان جنوبی ۹۵ درصد کاهش یافت

 مدیرکل ‌میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی گفت: میانگین بازدید از موزه‌های این استان سالانه ۵۰ هزار نفر بود که این آمار از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون با کاهش ۹۵ درصدی همراه شده است.

حسن رمضانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع ویروس کرونا خسارت‌های جدی در تمامی فعالیت‌های بخش‌های میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی داشته و موزه‌ها نیز با توجه به اینکه محیط سربسته هستند و تجمع جمعیت انسانی دارند به شدت از شرایط کرونایی آسیب دیدند.

وی اظهار داشت: استان خراسان جنوبی دارای ۱۱ موزه دولتی و ۶ موزه خصوصی است که در شهرهای بیرجند، قاین، نهبندان، سرایان، طبس، فردوس و بشرویه استقرار دارند و بیش از ۳ هزار شی تاریخی و ارزشمند را در خود جای داده‌اند.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی گفت: قدیمی‌ترین اشیای تاریخی موجود در موزه‌های استان مربوط به پنج هزار سال پیش است که در موزه باستان‌شناسی بیرجند نگهداری می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر موزه‌های زیر پوشش میراث فرهنگی، موزه وقف وابسته به اداره کل اوقاف و امور خیریه و موزه گنجینه تنوع زیستی وابسته به اداره کل حفاظت محیط زیست نیز در این استان فعال است.

رمضانی گفت: موزه عروسک هم تاکنون در خراسان جنوبی رتبه سوم بازدیدهای مردمی را در کل موزه‌های خصوصی کشور کسب کرده است.

وی افزود: بازدید مجازی از موزه‌های استان و گنجاندن دروس آشنایی با میراث فرهنگی و موزه‌ها در کتاب‌های درسی از موضوعاتی است که در ایام شیوع کرونا بر آنها تمرکز شده تا خلاء بازدید حضوری به گونه‌ای جبران شود.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته هزار و ۵۰۰ نفر از موزه‌های استان بازدید کردند یادآور شد: ۱۸ موزه استان در نوروز امسال با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای بازدید علاقه‌مندان باز بود و در این مدت نیز سه هزار و ۵۰۰ نفر از موزه‌ها بازدید کردند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به وضعیت نارنجی استان خراسان جنوبی و دستور ستاد کرونا امکان بازدید از موزه‌ها در شهرهای نارنجی و قرمز وجود ندارد.

رمضانی گفت: نخستین موزه تخصصی لباس محلی و منسوجات کشور نیز هفته قبل به مناسبت هفته میراث فرهنگی در خانه تاریخی پردلی بیرجند با حضور استاندار خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید.

وی عنوان کرد: این موزه که با هدف گردآوری لباس‌های محلی از طریق خریداری یا به امانت گرفتن راه‌اندازی شد، به بازآفرینی و احیای انواع لباس‌های محلی استان خراسان جنوبی نیز می‌پردازد.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی افزود: موزه لباس و منسوجات سنتی از این پس میزبان گردشگرانی خواهد بود که علاقه‌مند به شناخت فرهنگ غنی جنوب خراسان هستند و این بنا به روش درونگرا ساخته شده و عناصری همچون سردر، ورودی هشتی، دالان، حیاط مرکزی و ایوان ستون‌دار معماری بنا را شکل داده و یادگاری از دوران قاجار است.

وی گفت: تالار نمایش، کارگاه پارچه‌بافی سنتی، پوشش‌های مناطق مختلف خراسان جنوبی، عکاسخانه و خیاط خانه از بخش‌های این موزه است و انواع لباس‌های ابریشمی دستباف، اطلس، کرباس، برک، قارت و عروس همچنین پارچه‌های سنتی برک، کرباس و مله به نمایش گذاشته شده است.

بیش از هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در خراسان جنوبی شناسایی شده و تاکنون ۹۴۸ اثر از این استان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است که قدمت آثار تاریخی از ۲۵ هزار سال پیش و مربوط به غار خونیک قاین تا دوره معاصر را در بر می‌گیرد.

موزه‌های باستان‌شناسی و مردم‌شناسی در باغ اکبریه بیرجند که یک اثر تاریخی ثبت جهانی است، یکی از مکان‌های پربازدید به ویژه در نوروز محسوب می‌شود.

منبع:ایرنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *