جزئیات بسته حمایتی دولت از گردشگری/ تعطیلی موزه ها
تعطیلی موزه ها، بازدید وزیر میراث فرهنگی از خبرگزاری مهر، تقویت روابط تهران با اندونزی و کاراکاس و اعلام جزئیات بسته حمایتی دولت از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته محدودیتهای کرونا در تهران اجرا شد و معاون امنیتی انتظامی استانداری برای یک هفته جزئیات این محدودیتها را اعلام کرد که بر این اساس با توجه به نامه نهم مهر ماه معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور و رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مبنی بر اعمال محدودیت به تفکیک استان و شهرستانهای هدف محدودیت و تعطیلی برخی مراکز به مدت یک هفته از تاریخ ۱۲ لغایت ۱۸ مهر ماه از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تمدید شده است.
در این ابلاغیه دانشگاهها، مدارس، مدارس شبانهروزی، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبان سراها و سایر آموزشگاهها و کتابخانهها، مساجد و مصلیها، سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی در این یک هفته تعطیل خواهند بود.
اکنون موزهها نیز پیرو این اطلاعیه، خبر از تعطیلی یک هفتهای میدهند. اما باغ موزههایی مانند باغ موزه قصر و یا باغ موزه مینیاتور از زمانی که ویروس شیوع پیدا کرد تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند. موزه ملی ایران، موزه ایران باستان، کاخ موزه سعدآباد کاخ موزه نیاوران موزههای دیگر زیر نظر وزارت میراث فرهنگی نیز به مدت یک هفته تعطیل هستند با این وجود فعالیت در فضای مجازی توسط کارکنان آنها همچنان ادامه دارد.
پاساژ پروانه به عباس آباد میرود
این هفته مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، از موافقت فروشندگان بازار پروانه برای حضور در بازار صنایع دستی عباس آباد خبر داد.
سیدعلی مفاخریان از رایزنی برای حضور فروشندگان جمعه بازار پارکینگ پروانه در منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد خبر داد و گفت: با توجه به موافقت عاملان فروش مجموعه پروانه فروشندگان این مجموعه نیز میتوانند سهمی در این بازار جدید داشته باشند.
وی در خصوص تصمیم قبلی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل و منطقه ۱۲ برای استقرار فروشندگان پروانه در پارک شهر، گفت: مسئله فروش در پارک شهر همچنان مورد بررسی است، اما مشکل این است که دادستانی مخالفتهایی در این زمینه داشته است.
راهکارهای تقویت روابط گردشگری ایران و عمان بررسی شد
در این هفته وبینار بررسی راهکارهای تقویت همکاریهای گردشگری ایران و عمان با هدف اشتراک تجارب و اقدامات در مدیریت بحران کرونا و پیگیری تعاملات و توافقات پیشین با حضور معاون گردشگری ایران و عمان برگزارشد. ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در این نشست مجازی گفت: یکی از راهکارهای توسعه گردشگری دو کشور تحقق برنامه اجرایی همکاریهای گردشگری است که با ملاحظات شیوع ویروس کرونا، در مسیر عملیاتی قرار خواهد گرفت.
تیموری افزود: در سال گذشته تبادل گردشگر میان ایران و عمان با رشد دو برابری مواجه بود که این شرایط سرآغاز خوبی در زمینه همکاریهای این حوزه در ایام کرونا و پساکرونا خواهد شد. منتها طبق پیشبینیها زمان همزیستی با ویروس کرونا طولانی خواهد بود و نیاز است تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضوابط تعیین شده تداوم همکاریهای گردشگری محقق شود.
تیموری با اشاره به اینکه پیرو اجرایی شدن سند همکاریهای گردشگری دو کشور میتوان برخی اقدامات را علیرغم محدودیتهای کرونا در مسیر اجرا قرار داد که از مهمترین آنها امور مربوط به تبلیغات، اطلاعرسانی، تهیه محتوا، کلیپ و فیلم و برگزاری دورههای آموزشی مشترک گردشگری به شمار میآید.
تهران و کاراکاس تفاهمنامه امضا میکنند
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشورمان با فلیکس پلاسنسیا وزیر گردشگری ونزوئلا بهصورت ویدئویی گفتوگو کردند. علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی در این گفتگو به ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری پرداخت و با قبول پیشنهاد امضای تفاهمنامه دوجانبه افزود: بزرگترین مشکل این است که آژانسهای گردشگری ایران و ونزوئلا از ظرفیت دو کشور آشنایی ندارند. پیشنهاد من این است که در حاشیه امضای تفاهمنامه نشستهای BtoB با حضور آژانسهای دو طرف برگزار شود و در ادامه این مسیر نیز برگزاری تورهای آشناسازی را برای معرفی ظرفیتها و جاذبههای دو کشور برنامهریزی کنیم.
او به تجربههای موفق ایران در این زمینه با کشور عمان و چین اشاره کرد و ادامه داد: تا چند روز آینده نیز عازم روسیه برای لغو روادید گروهی هستم که این اقدام مشابه با این کشور هم صورت گیرد. مطمئنم با کمک سفرای دو کشور و معرفی ظرفیتهای گردشگری دو کشور گردشگری بین ایران و ونزوئلا رونق خواهد گرفت.
جزئیات بسته حمایتی دولت برای گردشگری اعلام شد
این هفته بالاخره وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جزئیات بسته حمایتی دولت برای بخش گردشگری را تشریح کرد.
علیاصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی درباره آخرین سیاستهای حمایتی دولت از حوزه گردشگری گفت: بر اساس آخرین تصمیمات و مصوبات دولت بازپرداخت تسهیلات بانکی که قبلاً دریافت شده است، حق بیمه سهم کارفرمایان و هزینههای آب، برق و گاز واحدهای گردشگری تا پایان سال ۹۹ امهال شد همچنین امهال بدهیهای مالیاتی واحدهای گردشگری تا پایان سال در دستور کار قرار گرفت. ازپرداخت وامهایی که واحدهای گردشگری در گذشته دریافت کرده بودند منوط به اشتغال و درآمدزایی بود، که براساس حق بیمه تقسیطها صورت میگرفت، اکنون که بهدلیل شیوع بیماری کرونا این امکان وجود ندارد، بازپرداختها نیز امهال شدهاند.
او در ادامه به تخصیص تسهیلات جدید حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: از محل منابع مصوب ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا نیز برای کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا، تسهیلاتی در نظر گرفته شد. تأسیسات گردشگری شامل هتلهای یک تا پنجستاره، هتلآپارتمانها، واحدهای پذیرایی، متلها، مهمانپذیرها، اقامتگاههای سنتی و بومگردیها، دفترهای خدمات مسافرتی و گردشگری، راهنمایان گردشگری، مؤسسات آموزش و پژوهشی گردشگری، ارزیابان عامل تطبیق و شرکتهای ارزیابی تأسیسات گردشگری، شرکتها و مؤسسات حملونقل گردشگری شش رستهای هستند که با ثبتنام در سامانه کارا میتوانند تسهیلات ۱۲ درصدی را دریافت کنند.
او در خصوص تفاوت تسهیلات جدید با تسهیلاتی که در گذشته به فعالان گردشگری پرداخت شده بود، گفت: تسهیلات قبلی اشتغالمحور بود که با توجه با شرایط پیشآمده بهواسطه کرونا شرایط دریافت آن برای بسیاری از فعالان گردشگری امکانپذیر نبود، اما آنچه که ما روی آن تأکید داشتیم و نهایتاً مصوب شد، بنگاهمحور بودن تسهیلات جدید است. این تسهیلات تا آغاز اردیبهشت ۱۴۰۰ تنفس دارند و دریافتکنندگان بعد از این زمان اقدام به بازپرداخت خواهند کرد. همچنین کسانی که قبل از ابلاغ این دستورالعمل از تسهیلات کمبهره کرونا استفاده کردهاند در صورت درخواست مجدد میتوانند مابهالتفاوت وام را دریافت کنند.
پرونده کاخ ثابت پاسال به جریان افتاد
پرونده کاخ ثابت پاسال با شکایت شخص سوم دوباره به جریان افتاد این درحالی بود که پیش از این شعبه ۳ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری رأی قطعی را صادر کرده بود.
تابستان امسال شعبه ۳ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری بر اساس درخواست تجدیدنظر از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران درباره رأی دادگاه بدوی به موضوع کاخ ثابت پاسال ورود کرده و این بار اقدام به صدور رأی قطعی کر د. اما اکنون بر اساس اعتراضی که فرد سومی در مورد کاخ ثابت پاسال به دیوان عدالت اداری کرده، دوباره این شکایت مورد بررسی قرار میگیرد. چون در واخواهی جدید که روز آخر تابستان انجام شده است آمده این دادخواست در اعتراض به صدور رأی بر الغای دادنامه و ابطال لوح ثبتی است.
ابراهیم شقاقی مدیرکل حقوقی وزارت میراث فرهنگی به خبرنگار مهر گفت: فرد ثالثی وارد پرونده شده مدعی است بنابراین دوباره این موضوع به جریان افتاد ما یک ماه فرصت داریم تا از این پرونده دفاع کنیم این بار هم موفق میشویم.
برای ارائه ساختار جدید وزارت میراث فرهنگی عجله نداریم
در این هفته مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور هیأت همراه، معاون صنایع دستی و معاون گردشگری از خبرگزاری مهر و روزنامه تهران تایمز بازدید کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. او در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تغییر ساختار در وزارت میراث فرهنگی پس از تبدیل آن از سازمان به وزارتخانه بیان کرد: به رغم اینکه دولت با این تغییر موافق نبود اما طرح مجلس اجرا شد. وزارتخانه شدن، جایگاه ما را به لحاظ سازمانی در ارکانهای تصمیمگیری به ویژه در دولت افزایش داده است. اما طبق قانون یک سال فرصت داشتیم تا مأموریتها و ساختارمان را پیشنهاد دهیم اگرچه دولت مخالفت میکرد. برای اینکه مجلس بتواند این طرح را به تأیید نهایی شورای نگهبان برساند و موجب افزایش هزینهها نشود، در قانون اشاره شد این ساختار باید ماموریتهایش را بدون هیچ افزایشی ادامه دهد. این موضوع کار را سخت کرد پس باید جابهجایی درون سازمانی داشته باشیم و عناوین را با مأموریتهای جدیدمان منطبق کنیم برای این کار مشاور گرفتیم تا روی شرح مأموریت که به نظرم مهمتر از ساختار هست کار کند. این شرح مأموریت مهم است چون آینده این حوزه را تضمین میکند.
وی گفت: همیشه یکی از مشکلات ما این بود که دستگاههای دیگر در خیلی از کارهای ما دخالت داشتند و هیچ جداسازی بین مأموریتهای ما و سازمانهای دیگر وجود نداشت. در شرح مأموریت این وزارتخانه، یکی از گامها، احصای مأموریتها بود. بعد از آن باید مأموریتها و ساختار متناسب میشد. پیرو این جلساتی به صورت دورهای برگزار میشود و خودم هم شخصاً حضور پیدا میکند. اکنون این کار در حال نهایی شدن است و امید دارم در دوره خودمان آن را در مجلس مطرح کنیم. اگرچه عجله نداریم به خصوص در شرح مأموریت. چون اگر چیزی از قلم بیفتد، تغییرش بسیار سخت میشود.
ستاد کرونا هیچ وقت حکمی برای تعطیلی هتلها نداد
وی گفت: سند توسعه گردشگری کشور که جزو احکام قانونی بود و برنامه ششم آن تکلیف کرد انجام نشده بود تا اینکه ما آن را فعال کردیم در این سند برای ۱۹ دستگاه اجرایی حکم گرفتیم کار سختی بود. این سند در جلسات کمیسیونهای دولتی رفت و برگشت و در نهایت در کمیسیون اصلی و دولت با کمترین تغییر تصویب شد. اکنون مطالعات خوبی شده و میخواهیم این طرح وظایف به ویژه ساختار را نهایی کنیم.
منبع:خبرگزاری مهر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.