تشریح وضعیت خسارت و کمکهای دولتی به صنعت گردشگری
معاون گردشگری حداقل خسارت وارد شده به گردشگری را در دوران کرونا تا پایان شهریور ۹۹ بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و از بیکاری ۸۸ هزار و ۵۰۰ نفر از فعالان این بخش تاکنون خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، ولی تیموری بیان کرد: گردشگری جزو حوزههایی بود که نهفقط در ایران که در همه دنیا بیش از سایر بخشهای اقتصادی از کرونا خسارت دید.
او تصریح کرد: دلیل این موضوع هم مشخص است، زیرا در گردشگری دو مؤلفه اساسی مطرح است، اول اینکه سفر در ذات خود جابهجایی به همراه دارد و همین امر منجر به شیوع بیشتر کرونا میشود. دومین مؤلفه هم این حقیقت است که گردشگری یک فرآیند انسانمحور است و فقط با فعالیت انسانی شکل میگیرد. یعنی به هیچ عنوان خدمات گردشگری مبتنی بر فضای مجازی نیست، بنابراین هر دو مؤلفه تحت تأثیر مستقیم کرونا قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه خسارت قابل توجهی به واسطه کرونا به صنعت گردشگری وارد شد، افزود: حداقل میزان خسارت واردشده تا پایان شهریورماه امسال بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
او به وضعیت نابسامان حوزه گردشگری قبل از کرونا اشاره کرد و توضیح داد: نکته مهم در بخش گردشگری وضعیت رکودی بود که قبل از کرونا به دلایل مختلف این حوزه تجربه کرد. حوزه گردشگری نیمه دوم سال ۹۸ را پرتلاطم آغاز کرد و ناآرامیهای اجتماعی آبان سال گذشته، شهادت سردار سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی، گردشگری را تقریباً تعطیل کرده بود. ورود و خروج به کشور عملاً وجود نداشت، بنابراین رکود ششماه دوم سال ۹۸ با شیوع کرونا تشدید شد که تا امروز ادامه دارد.
تیموری عنوان کرد: درست است بسیاری بازار شب عید را از دست دادند، مثلاً فروشندگان لباس، شب عید، فروشی نداشتند، اما بعد از تعطیلات کرونایی لباسی که شب عید ۲۰ هزار تومان میفروختند ۳۰ هزار تومان فروختند و ضررها جبران شد. ولی در حوزه گردشگری اگر امروز اتاقی خالی بماند دیگر فرصت جبرانی نیست بنابراین این حوزه بسیار متضرر شده است.
او با اشاره به اقدامات حمایتی دولت در این حوزه، گفت: دولت در دو نوبت از بخش گردشگری حمایت کرده است. در بخش اول، بر اساس تصمیم دولت برای کمک به ۱۴ رسته شغلی بیشتر آسیبدیده از کرونا، فعالان گردشگری نیز با پرداخت تسهیلات حمایت شدند. در همان مرحله ۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی پرداخت شد. البته ثبتنام متقاضیان در مراحل اولیه بیشتر از این رقم بود. در واقع ابتدا مجموع وام درخواستی متقاضیان ۶۷۰ میلیارد تومان بود که برای دریافت این مقدار وام نیز در بانکها پرونده تشکیل شد، اما در نهایت فقط نیمی از این تعداد، مراحل کار را تا پایان به انجام رساندند و نیم دیگر فعالان از دریافت این وام منصرف شدند، زیرا ایراد این بسته حمایتی، اشتغالمحور تنظیم شدن آن بود.
معاون گردشگری افزود: یعنی اگر کارگاهی قبل از کرونا ۵۰ نیروی کار داشت و میتوانست آنها را نگاه دارد به تعداد نیروهای کارگاه میتوانست درخواست دریافت تسهیلات داشته باشد اگر تعداد کارکنان کاهش پیدا میکرد فقط به تعداد کارکنان باقیمانده میتوانست تقاضای دریافت تسهیلات داشته باشد.
او در توضیح شرایط بسته دوم حمایتی، بیان کرد: با توجه به شرایط خاص گردشگری بسته حمایتی دوم برنامهریزی شد. این بسته حمایتی بنگاهمحور است و با نرخ سود ۱۲ درصد و بهدور از نگاه اشتغال محوری که در بسته اول وجود داشت پرداخت خواهد شد. در واقع تمامی کسبوکارهای گردشگری با توجه به نوع فعالیت، بزرگی و کوچکی واحد، درجه و ستاره میتوانند از حداقل ۱۶ میلیون تومان تا ۹۰۰ میلیون تومان وام بانکی با دوره تنفس حدود ششماه بهرهمند شوند.
تیموری اعلام کرد: همچنین در کارگروه مقابله با تبعات اقتصادی کرونا مقرر شد، هزینههای بنگاههای فعال در حوزه گردشگری را به حداقل برسانیم. از اینرو علاوه بر امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی، کمک هزینه برای حاملهای انرژی، مساعدت در بحث مالیات و حق بیمه کارفرما هم در نظر گرفته شده است.
منبع:خبرگزاری مهر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.