به جای وزیر از همهی صنعت گردشگری شکایت کنید
ریئس کانون راهنمایان گردشگری کشور در جواب ادعای برخی از مسئولان نسبت به شکایت از وزاری کشور و گردشگری به واسطه سفرهای نوروزی و مرتبط کردن آن به شیوع کرونا، گفت: به جای وزیر گردشگری باید از همه صنعت گردشگری شکایت شود.
«سیدمحسن حاجیسعید»، اظهار کرد: در وهله اول باید اساس تحقیق و نظر کارشناسی شده این مسئولان در نسبت دادن عامل کرونا به گردشگری مشخص شود، ضمن این که چنین تصمیمی منطبق بر نظر شورای سیاستگذاری کشور اخذ شده و گردشگری در آن تنها نیست.
وی افزود: اگر قرار است شکایتی نیز انجام شود باید از همه فعالان گردشگری کشور و همه ما شکایت کنند چرا که این تصمیم به تنهایی از سوی وزیر گردشگری اخذ نشده و خواست همه فعالان این صنعت بوده است.
حاجیسعید با بیان این که تنها پنج درصد از ترددها مرتبط به گردشگری است، گفت: طبیعتاً گردشگری با همین پنج درصد نه تنها موجب شیوع کرونا نشده بلکه از آن کاسته است چرا که با سفر رفتن مردم، از پنج درصد دورهمیهای خانوادگی هم جلوگیری کرده که به نفع سلامت مردم بوده است.
وی با گلایه از گفتمان سلیقهای مسولان کشور، تصریح کرد: متاسفانه برخی کارشناسان معتقدند که چرخهی درمان، کم کاری و ناتوانی خود در خرید و تزریق واکسن را با محدود کردن مردم جبران میکند و با وجود مشکلات بینالمللی، بخش عظیمی از این مشکل به کوتاهی متولیان وزارت بهداشت است.
وی ادامه داد: بهرغم وجود چنین اظهاراتی که نقل محافل متعددی در کشور نیز هست ولی صنعت گردشگری از این که حوزه بهداشت و درمان به دنبال مقصر کردن دیگر زنجیرههاست، گلایه دارد و بر این باور هستیم که در آینده نه چندان دور، صحت تاثیر بسیار ناچیز گردشگری بر شیوع کرونا در کشور مشخص خواهد شد.
این مسئول با بیان این که اکنون چهارمین موج کرونا در کشور اتفاق افتاده است، اظهار کرد: دو موج قطعاً به واسطه دورهمیها و تجمعات خانوادگی ناشی از خستگی و ناامیدی مردم به قطع زنجیره بیماری اتفاق افتاد و در ایام نوروز نیز اگر براساس چرخه پیشبینی شدهی گردشگری و بدون اعمال محدودیتها اقدام میشد و به جای دورهمیهای خانوادگی شاهد سفرهای ایمن بودیم حتماً آمار مبتلایان به مراتب کمتر بود.
وی با اشاره به این که جنس نوروز دید و بازدیدهای خانوادگی است، گفت: سیستم ما به جای تشویق به سفر ایمن، مردم را تشویق به در خانه ماندن، مهمانداری و دورهمیهای خانوادگی کرد و مردم از شنیدن شایعات متعدد در خصوص سفرهای نوروزی، سرگردان شدند و امروز شاهد چنین آماری هستیم.
حاجیسعید با بیان این که در لابهلای این سفرهای نوروزی برخی از ناقلان و مبتلایان کرونا نیز سفر کردند، تصریح کرد: اگر قبل از نوروز براساس پیشبینیهای دی ماه وزارت گردشگری عمل شده و وزارت بهداشت با اعلام یک پیامک از جریمههای میلیونی سنگین برای ناقلان کرونا گفته بود، امروز شاهد این موج از جابجایی ناقلان و مبتلایان کرونا در کشور نبودیم.
وی با تاکید بر این که بنیان دولت و کشور به جای قسم دادن مردم و اعمال محدودیتهای غیرکارشناسی باید برای سفر همراه با پروتکلهای بهداشتی برنامهریزی میکرد، گفت: خواستهی صنعت گردشگری در سال ۱۴۰۰ اولویت قراردادن واکسیناسیون فعالان این بخش است تا گردشگری و سیستم اقتصادی کشور به جریان بیافتد.
رئیس کانون راهنمایان گردشگری کشور در این رابطه با بیان این که بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور به گردشگری گره خورده است، اظهار کرد: امروز شوک عجیبی به مشاغل وابسته به صنعت گردشگری وارد شده و این رکود چشمگیر باید در محاسبات وزارت بهداشت و فعالان گردشگری اعمال میشد.
وی از تعبیر «فدا شدن گردشگری» به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور انتقاد کرد و گفت: برخی از مسئولان در حالی از فدا شدن گردشگری برای سلامت کشور سخن میگویند که گردشگری موتور محرک اقتصاد و راهکار برون رفت کشور از خام فروشی به عنوان آیندهی اقتصادی کشور است لذا این بیعرضگی و ناتوانی متولیان نباید در چنین تعابیری خلاصه شود.
حاجیسعید با بیان این که در صورت اعمال نظرهای غیرکارشناسی در خصوص گردشگری از سوی مسئولان دیگر قطعاً گردشگری مدعی خواهد شد، تاکید کرد: بعضاً متولیان بهداشت و درمان از کشورهای غربی و توسعه یافته، الگوبرداری میکنند و این در حالی است که اگر این کشورها را الگویمان قرار دادهاند باید متوجه کامل بودن این الگو نیز باشند.
وی اضافه کرد: در کشورهای غربی و توسعه یافته به متولیان گردشگری و فعالان این صنعت تسهیلات بلاعوض و حمایتهای چشمگیری داده میشود، لذا سیاستگذاری بر مبنای این الگوها در کشورمان به هیچ وجه صحیح نیست.
رئیس کانون راهنمایان گردشگری کشور در پایان با بیان این که وزارت بهداشت به جای مهار مردم باید به مهار ویروس کرونا بیاندیشد، اظهار کرد: قرمز شدنهایی که تمام ندارد به علت تزریق نکردن عمومی واکسن و مسئله مذاکره درستی است که از سوی وزارت بهداشت با سازمان جهانی بهداشت انجام نشده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.